Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunkční ostřikovač čelního skla.

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Tak po odstranění vážnějších závad jsem se rozhodl řešit i ty drobnější. Takže nejde ostřikovač. Čerpadélko je však v pořádku a páčka taky, jelikož po přitažení k sobě stěrače 4 krát přejedou. Ovšem kabel je zřejmě mrtev :-( Teď na co se zaměřit? Nějaké relé nebo co to spíná? Nechci rozebírat celou palubku a jít po drátkách, takže předem děkuji za každou pomoc. :-)

Odesláno

Takže pokud jsou stěrače tak dle schéma jsou pojistky OK. Takže jedině součást na pozic 113-relátko a nebo blbá páčka? Nevíte kde se to relátko fyzicky v autě nachází a jaké má oznacení? Jsem z toho nějak bezradný

Guest servisman
Odesláno

mělo by to býti modré relé nad pojistkama je k němu blbý přístup

tu je foto kdysy od jednoho člena aby jsi byl drobet v obraze

[upravil dne 22/9/10 od honza406]

post-10650-14109612873013_thumb.jpg

Odesláno

No tak jsem to rozhodil a zda se, že páčka má mechanismus společný pro ostřik a stěr.

Relé jsem taky našel, po zatáhnutí páčky v něm cvakne a po dojetí cyklu stěračů v něm cvakne podruhé - rozhodil jsem relátko ale nevypadá to na žádný studeŇák.

Odesláno

Tak pokud v relé cvaká a i přes to nejde ostřikovač tak je postup poměrně jednoduchý.

Buďto máš možnost proměřit relé přímo, popř. rozdělat a mrknou na kontakty.

Když cvaká tak jde napětí z páčky do cívky relé. Je třeba zjistit:

a) jde napětí na hl. kontakt relé?

pokud ne - je závada někde v přívodu

pokud ano tak:

b) probzučet vodič od relé ke konektoru u ostřikovače

Odesláno

Opraveno- propájel jsem jeden kontakt který mi přišel studený. Nevím zda to bylo tím, ale pak se pár krát ostřikovače chytly. Tak sem to nechal a ted to začalo stříkat takže asi se chytlo to relátko. Uvidíme jak to bude dál, když tak koupím z vrakáče jiné. Všem zúčasněným moc děkuji. Další závada opravena

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...