Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím koupil jsem 307 HDI a dojel jsem domů a kaluž pod motorem ráno asi tak 5x5 CM.. dnes jsem trosku omyl motor a vidím že to teče z vrcha od sání takovýma přepadama... když jsem to rozdělal to sání od vstříku co vede do interkoleru... tak v om sání byli vrstvy oleje... humus..... nevíte čím by to mohlo být? něco s turbem? a taky mi svítí kontrolka na motor a píše mi to něměcky anomalie abgasreinigung. Co to znamená? Díky moc.

Odesláno

Olej v sani je normalni, pokud je tam toho moc, tak to bude utikat od turba. Ten samy problem mel kamos u Octavie II, byla tam netesna hadice u intercooleru a mel kaluzi oleje pod autem. Oprava v autorizovanem servisu byla v pretesneni hadice a kontroly turba. Turbo pry OK a po pretesneni po oleji ani stopy, i po nekolika tis.km. Sam sem mel u 307HDI 16V 100KW olej v intercooleru kdyz sem ho pri oprave sundaval..

Odesláno

Ja asi resim stejny problem - nemam teda primo kaluz oleje pod autem, ale z mista, kde se napojuje ta tlusta hadice na intercooler, mi jemne prska olej. Mam strach, jestli neni turbo nejak KO - i kdyz mam teda najeto jen 80tis (pri mym stesti bych se ale nedivil). Asi jen utahnu poradne tu objimku, co tu hadici fixuje na usti IC a uvidim, jak to bude vypadat.

Prijde mi, ze mam docela dost oleje v motoru, bezne stale na horni rysce - mozna to umocnuje ten prusak do sani - je to mozny? Nemate nekdo tip na to, jak to odsat? Chtel jsem tam dat aditivum TEC2000 oil booster, ale tim bych se uz dostal nad horni hranici..

Odesláno

Je to úplne normálne u týchto typoch motorov 307 aj mne to robí.je to v dôsledku výparníka z motora čo sa napája do sania pred turbom.Vo výparníku sa nachádza membrána so spružinkou čo reguluje v závislosti od otáčok motora priepustnosť vnútromotorových výparov.Dôvod veľkého množstva oleje v saní kolena vzduchovodu , turba a intercolera môže byť už stvrdnutá menbrána alebo priveľa oleja v motore.Ale nech robíte čokoľvek stále po čase sa usadne v kolene sania a v hlave vzduchovodov olejový karbón o konzistencii medu a čierneho uhlia ( karameku ) čo má i za následok zvýšené dymenie automobilu menší výkon .Tu nepomôže i žiadne aditívum bo to nečistí sanie.Jedine manuálne ho odstrániť.Ja som to robil pred dvoma týždňami a vyčistil som za kopcovitú hrsť čierneho karamelu a karbónu.Auto ide lepšie a i nedymí.A ja som myslel že ho mám zle načipovaný keď dymí.A problém bol tu.

Je to proste zle vyriešený výparník .Síce umelá hadica z turba to intercolera má prepadlinu na zber oleja z výparníka ale je tam skôr na okrasu ako na úžitok bo tlak a ťah turba fúka olejovú hmlu nad prepadlinu až do valcov motora.

Ja som mal dokonca netesnosť pod kolenom sania a na hlavu motora mi to fúkalo tú olejovú hmu a vytvorila sa mi tam tvrdá smola.To dalo prácu vyčistiť ju.

Takže na koniec pokiaľ sa zanesie sanie tak sa zvýši spotreba, dymivosť, slabšia akcelerácia a nervy.

Je to dosť babravá a špinavá práca to rozobrať a vyčistiť.

Odesláno
Ja asi resim stejny problem - nemam teda primo kaluz oleje pod autem, ale z mista, kde se napojuje ta tlusta hadice na intercooler, mi jemne prska olej. Mam strach, jestli neni turbo nejak KO - i kdyz mam teda najeto jen 80tis (pri mym stesti bych se ale nedivil). Asi jen utahnu poradne tu objimku, co tu hadici fixuje na usti IC a uvidim, jak to bude vypadat.

Prijde mi, ze mam docela dost oleje v motoru, bezne stale na horni rysce - mozna to umocnuje ten prusak do sani - je to mozny? Nemate nekdo tip na to, jak to odsat? Chtel jsem tam dat aditivum TEC2000 oil booster, ale tim bych se uz dostal nad horni hranici..

Četl jsem že nafta v oleji může být díky FAP filtru normální. Motor dává při vypalování FAP filtru více nafty do motoru a ta se dostává přes pístní kroužky do motoru.

Odesláno

Nafta v motore? To je neprípustné !To už musia byť piestne krúžky v prdeli.Ja mám olej na mierke v polovici a to úplne stačí.Na hornej ryske je už veľa oleja a trpia tým semeringi a i viac hádže do sania oleja cez výparník.

Odesláno
Nafta v motore? To je neprípustné !To už musia byť piestne krúžky v prdeli.Ja mám olej na mierke v polovici a to úplne stačí.Na hornej ryske je už veľa oleja a trpia tým semeringi a i viac hádže do sania oleja cez výparník.

Jo jo.Je nepripustne mit olej na horni rysce.....:super (ironie samozrejme)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...