Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Mirascript pro RT4/5 - zkušenosti se změnami nastavení funkcí palubního systému

Recommended Posts

Odesláno

Stáhl a vyzkoušel jsem Mirascript v 3.33, přesněji jeden ze skriptů (RTxSET.CMD), který umožňuje přímou změnu hodnot palubního počítače, ty ostatní jsou většinou na kopírování dat (hudby, adresáře, SMS, dat z HDD). Položky jsou rozdělené do sekcí, ve vybrané sekci se nabízí položky jedna za druhou. Upravovat se dají:

GENERAL section

rychlost pro blok. videa

AUDIO section

zesilovač zap-vyp, hlasitost park. asist.

MENU section

zap zvuk v menu

TRIP section

zobraz. tlaků a teplot na obrazovce, zobraz. počítače na obrazovce,zap-vyp diag. a servis. menu

VAN section

zap-vyp podpora CD měniče, zap-vyp Reset podtlaku pneu v menu, zap-vyp zvuk a graf. park asistenta, úprava tlačítek pod volantem

VIDEO section

zap-vyp vstup videa v menu

AIRC section

vyp rozdělení regulace klimy na pravá-levá, zap-vyp menu klimy v konfiguraci

VEICLE CONF section

zap-vyp položek v menu konfigurace (aut. brzdy, osvět. okolí, stěrače, dveře, denní svícení, asistent řízení)

DISPLAY section

změna rozvržení menu konfigurace

DIAG section

zap-vyp nebezpečné zóny v menu nastavení navigace

Některé položky mají místo názvu jenom číslo, u všech hodnot není uveden význam (unknown), ikdyž by se dal odhadnout z názvu (např. External temp v sekci DISPLAY by mohlo být zobrazení venk. teploty).

Zatím jsem použil: v sekci GENERAL odblok videa, v sekci AUDIO zesílení pípání park. asist., v sekci TRIP zobrazení tlaků a teplot na obrazovce, v sekci VAN zap menu Reset podtlaku v pneu.

Použil jste někdo něco dalšího? Znáte význam položek označených v manuálu \"unknown\"?

[upravil dne 17/9/10 od misan60]

Odesláno

Kdebych prosim stahl Mirascript mam RT4 auto vyrobeno 6/2007takže navim jakou verzi softvéru mám.Poraďte dík

Odesláno

Mirascript a manuál k němu jsou tady

http://mira308sw.altervista.org/en/index.htm

v tý zazipovaný verzi 3.33 je i manuál v adresáři DOC, takže ho samostatně stahovat nemusíš.

Verzi SW v autě zjistíš tak, že podržíš tlačítko menu na RT4, vybereš RADIO-TELEPHONE DIAGNOSTIC, potom UNIT DESCRIPTION. Já mám taky 6/2007, tak asi budeš mít verzi 7.10.

A trochu se snaž, všechny tyto informace jsem našel tady na fóru!

Odesláno

Nevím, proč bych měl mít odpovědnost za cizí blbost, na netu je spousta návodů na všechno možný, ale je kravina každý vyzkoušet. Já nikoho nepřesvědčuju, aby se v navigaci vrtal, pokud o tom, jak pracují počítače nic neví - ale to stejné platí třeba i o mechanických záležitostech. Chtěl bych si jenom vyměnit zkušenosti s těmi, kteří to taky použili. Jinak bych řekl, že ten, kdo je schopný si sám nainstalovat Windows, modifikovat v něm uživatelská nastavení a pochopil návod Mirascriptu, tak ten se jeho použití bát nemusí, operace jsou vratné, dá se vytvořit záloha původního nastavení a vrátit se k němu, já jsem si i v manuálu poznamenal nastavení všech hodnot ve všech sekcích, hlavní asi je nešahat na nastavení hodnot s neznámou funkcí. Nastavitelné hodnoty přitom asi ani nemají vliv na fugování SW - pokud si třeba aktivuji zesilovač, který nemám, tak se zřejmě nic dít nebude, ale zkoušet to raději nebudu. Mirascript si stáhlo spousta lidí a žádné nářky jsem zatím nepostřehl. Když se někomu zdá být riziko nepřiměřené, tak ať si najde pro sebe jiné téma, třeba jak odstranit mouchy z nárazníku :papa

[upravil dne 16/9/10 od misan60]

Odesláno

jenže ty jsi to tady dal na to odkaz a ani jsi nenapsal že to není oficiální verze a že by to každý měl dělat na svou vlastní zodpovědnost.

a klasické PC a systém v autě je úplně něco jiného,nehledě na to že pokud má ještě někdo auto v záruce a nahraje si tam něco, co není oficiální tak potom ho můžou v Peugeotu poslat někam...

Odesláno

Myslim ze misan60 nespravil nic zle. Kazdeho je osobna vec co si spravi so svojim autom. Tak isto ked niekto ma pc doma a zmaze nechtiac nejaky register a potom mu windows nenabehne tak je to jeho vlastna chyba. Sparal tam kde nemal a hlavne nevedel na co to je. A dalej nebude nahanat malych makkych ze preco tam dali moznost zmazat register.

kazdy kto sa spara vo svojom aute a nerozumie na co to je tak je to jeho problem ze sa do niecoho pustal a nemoze vynit nikoho.

Ked niekto do novin da clanok ako vykradnut banku a nenapise ze ta zato mozu zavriet a ty ju vykradnes tak sa pojdes stazovat na vydavatelstvo ze preco nenapisali ze ta zato zavru?

Dalsia vec aby sa mysan kryl tak nech upravi prispevok ze nenesie za nic zodpovednost a budu vsetci spokojny.

Odesláno

No, doufám, že trest smrti mi za ten odkaz nehrozí ;). Pokud to bazant neví, tak odkazuje na stránky autora mirascriptu, nejsem ani autorem odkazu, jenom jsem ho citoval z vlákna

tak aby to nebyl samý odkaz na odkaz - a bazant by si to mohl pamatovat, protože tam má taky příspěvky, ale autora odkazu (uepepe) před následky nevaroval:aut.

To jsou ale jenom planý kecy, byl bych raději, kdyby se ozval někdo s nějakými zkušenostmi. uepepe odkaz zveřejnil už 11/5/2010 - to ho zatím nikdo nezkoušel? Ani ace11, který si ho vyžádal?

Dotaz na ace11 beru zpět, ve vlákně

totiž upřesňuje, že má RT3 - tam to nejde použít :mrk

[upravil dne 16/9/10 od misan60]

Odesláno

Zdravím, stiahol som si mirascript , napálil, dal do auta, nabehlo postupné menu, zvolil som RTxSET.cmd a vybral niektoré známe položky ako video do 225 km/h, tlaky v pneu a 7 pípanie zadného senzora, všetko prejdem dokola , ale zmeny sa neprejavia, opýta sa ma či chcem dokončiť inštaláciu, odkliknem áno, systém sa reštartuje, ale všetko ostane tak ako predtým, čiže zmeny čo som nastavil sa neprejavili. Inak mám 07/2007 SW 7.02 Prosím o radu.

ďakujem

Odesláno

Vazeni soft od mira308sw je pro ty co tomu rozumi a vi co delaji !!!

JDE TIM NAVIGACE TAK ROZE*RAT ZE SE Z TOHO POTOM VY PO*ERETE !!!!!!

diky nisan60 za pripadne ksefty s opravy rt4/5 :D

Odesláno

Čekal jsem, že si zase pp205 bude dělat reklamu a nezklamal :(

Ozval se mi taky uživatel, který byl v kontaktu s mira308sw, a ten mu potvrdil to, co jsem si po projiti scriptu RTxSET.cmd myslel, totiž že jen upravuje nastavení výbavy vozidla jako osvětlení, dveře, okna, stěrače, audio-video (některé jdou nastavit i z menu), a že ani nesmyslné nastavení by nemělo způsobit problémy, ikdyž změnu více nevyzkoušených položek najednou rozhodně nejde doporučit :bojim

Je taky určitě dobré si vytvořit zálohu, nebo si i ručně zapsat výchozí nastavení, abychom pp205 zase tolik kšeftíků nepřihrávali :aut

Ale k věci pro Marka 407:

Seš si jistý, žes dal všechny změny uložit? Když to znovu projedeš mají už ty položky změněné hodnoty?

\"video speed\"=225

\"rear beep\"=7

\"OBD page\"=1

Režim videa se pak před použitím musí ještě aktivovat v konfiguraci RT4, ukazatel tlaků a teplot se zapíná zmáčknutím páčky přepínání počítadel spotřeby (4. poloha)

A ještě pro ostatní:

S pp205 se dá souhlasit v jedné věci: pokud si nejste jisti následky svých činů, tak raději sami nic s nastavením pomocí mirasciptu nedělejte, protože bez zkušeností byste pravděpodobně měli i problém s obnovením původních hodnot. Vyzkoušejte si napřed různé možnosti nastavení funcí, které vám umožňuje menu v RT4 - i těch je dost!

[upravil dne 20/9/10 od misan60]

Odesláno

for misan 60

Presne takto som postupoval:

- vložil CD, písalo identyfing CD

- potom hneď nabehla odklikávačka , ako prvé Agenda.cmd, dal som ,,no,, až som sa postupným preklikávaním cez ,,no,, dostal na RTxSET.cmd, kde som dal ,,yes,,

- písalo tam v angličtine nechajte auto bežať, systém sa bude reštartovať, pokračovať ?

- spýtalo sa ma ,,Restore user data.com ? ,,Y/N,, tomu som moc nerozumel na akú obnovu dát sa ma to pýta, či tú pôvodnú čo je v aute od kúpy. Klikol som aj ,,Y,, neskôr aj ,,N,,

- ak dám ,,No,, opýta sa ma ,,Backup user data.com ?, či teda chcem zálohovať,

Neviem či má odkliknutie ,,Y,, alebo ,,N,, tuna nejaký význam

- No potom som prešiel odkliknutím na General ,,Y/N,, tam som si navolil 225 km/h , 7 rear beep, ukazovateľ tlaku v pneu...

- ostatné položky som odklikal ,,no,, až som prišiel nakoniec, kde sa spýtalo ,či chcem späť sa vrátiť alebo modifikovať data, ( modify/ wiev again ? ) dalsom ,,no,, nebolo už treba opäť upravovať.

-Nakoniec sa pýtalo niečo ako ,, Data terminated . Reboot ?,, teda že bola ukončená dátová zmena a či sa chcem znovu naštartovať systém .. dal som ,,yes ,,

Hneď na to sa RT4 reštartovala, zhalsla nachvíľu, potom nabehla, CD som nechal v mechanike a po chvli opäť sa ma to pýtalo ako pri prvom, pri úprave ,ale všetky nastavenia boli zas ako pred prvým krokom, teda video rýchlosť na 5 km/h ,

Kde som urobil chybu, čo som mal presne odkliknúť ? restore mám dať ,,y/n,, nakonci dať yes asi na 100 % treba ? treba vytiahnuť CD v niektorej sekvencí ?

diky za odpoveď

Odesláno
Čekal jsem, že si zase pp205 bude dělat reklamu a nezklamal :(

Ozval se mi taky uživatel, který byl v kontaktu s mira308sw, a ten mu potvrdil to, co jsem si po projiti scriptu RTxSET.cmd myslel, totiž že jen upravuje nastavení výbavy vozidla jako osvětlení, dveře, okna, stěrače, audio-video (některé jdou nastavit i z menu), a že ani nesmyslné nastavení by nemělo způsobit problémy, ikdyž změnu více nevyzkoušených položek najednou rozhodně nejde doporučit :bojim

Je taky určitě dobré si vytvořit zálohu, nebo si i ručně zapsat výchozí nastavení, abychom pp205 zase tolik kšeftíků nepřihrávali :aut

Ale k věci pro Marka 407:

Seš si jistý, žes dal všechny změny uložit? Když to znovu projedeš mají už ty položky změněné hodnoty?

\"video speed\"=225

\"rear beep\"=7

\"OBD page\"=1

Režim videa se pak před použitím musí ještě aktivovat v konfiguraci RT4, ukazatel tlaků a teplot se zapíná zmáčknutím páčky přepínání počítadel spotřeby (4. poloha)

A ještě pro ostatní:

S pp205 se dá souhlasit v jedné věci: pokud si nejste jisti následky svých činů, tak raději sami nic s nastavením pomocí mirasciptu nedělejte, protože bez zkušeností byste pravděpodobně měli i problém s obnovením původních hodnot. Vyzkoušejte si napřed různé možnosti nastavení funcí, které vám umožňuje menu v RT4 - i těch je dost!

[upravil dne 20/9/10 od misan60]

Stejně by mě zajímalo co proti pp205 máš???? Pomohl tu mnoha lidem(na rozdíl od tebe) i zadarmo přes net a když musí na nějaký zásah přímo k němu tak si snad za to nechá zaplatit...........až tu někdo někdy něco zkurví tak co ???? Ty jim tu RT4 či 5 opravíš???? A že píšeš že to není tvoje???? Tak proč to tak preferuješ ten mirascipt když není tvůj?????

Za to že pp205 umí co umí nese určitou zodpovědnost na rozdíl od keců tady na netu.

Odesláno
for misan 60

...hneď na to sa RT4 reštartovala, zhalsla nachvíľu, potom nabehla, CD som nechal v mechanike a po chvli opäť sa ma to pýtalo ako pri prvom, pri úprave ,ale všetky nastavenia boli zas ako pred prvým krokom, teda video rýchlosť na 5 km/h ,

Kde som urobil chybu, čo som mal presne odkliknúť ? restore mám dať ,,y/n,, nakonci dať yes asi na 100 % treba ? treba vytiahnuť CD v niektorej sekvencí ?

diky za odpoveď

Já jsem CD po restartu systému vyndal, samo nevyjede, tak aby se script znovu nespustil. Jak koukám do manuálu, tak možnost Restore se nabízí hned na začátku scriptu, tzn. po opětovném najetí systému a zasunutém CD. Pokud jsi dal YES, tak ti obnovil původní hodnoty nastavení z předtím provedené zálohy. Jak ti najede po rebootu systém, tak dej CD vysunout, ikdyž už najede a nabídne Restore.

Zkus taky nastavení projet 2x - na \"view/modify again?\" dej YES a zkontroluj nastavené hodnoty. U každé změny položky se script ještě jednou zeptá na změnu, tak jestli to náhodou nedáváš hned zase zpátky :myslim

A proti pp205 já nic nemám, jenom se bráním jeho útokům a jízlivým poznámkám, kterými vždy na fóru reaguje při zmínce o možnosti, že se dají některé funkce u RT4/5 aktivovat i bez diagnostiky, např. použitím mirascriptu (který ovšem nijak neprosazuji, pomohl mi a tak se ho snažím trochu zpopularizovat). Uvažuji, že o nastavení vyzkoušených funkcí udělám instruktážní video - pak si každý bude moct udělat sám obrázek o tom, co to obnáší.

Diskutující pak prosím, aby se drželi tématu. Založil jsem toto vlákno k probírání možností mirascriptu, k debatě o aktivaci funkcí přes diagnostiku má Přema vlákno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...