Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Demontáž EGR ventilu - 2.0 Hdi 79kw FAP r.v. 2004

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás chlapy, viem že o demontáži EGR ventilu je tu toho veľa popísané ale podľa žiadného návodu sa mi ho nepodarilo demontovať. Neviem ako demontovať toto plastove potrubie od nasávania označené červenou farbu bo sa nemôžem dostať k spodnému úchytu označeného na zeleno. A aj keby ho povolým ako ho mám vytiahnuť kedže je aj dole zahlý a po bokoch nie je dostatok miesta na vytiahnutie ho smerom hore. Ak by som to plastove potrubie dostal tak demontáž EGR ventilu už bude maliny :) Vie mi niekto povedať presný postu ako na to alebo aj ak by niekto mal aj foto návod??? Mám ho celý zasraný odoleje čiže bude niekde netesnosť a chcem ho skusiť aj vyčistiť len najskôr ho musím dostať von :)

post-23406-14109612708406_thumb.jpg

Odesláno

toto caka aj mna :( na diagnostike uz hlasi chybu, tiez by ma zaujimalo odkial sa da knemu dostat....... ak memusim spustit dole motor tak by to bolo superto by soom zvladol aj sam :D

Odesláno

vies mi aspon ty povedat kde sa ten ventil nachadza ? je na lavej strane(bateria je na pravej) za plastovou trubicou cca 10 cm od krytu hlavy valcov ?

Odesláno

Ano prestne tam, len koli tej plastovej trubicy nahmatas len vrchny hribik toho EGR ventilu. K srobom co ho drzia a k potrubiu co do neho vedie z vyfuku sa nedostanem ani zanic... a ani hi cez tu skarku asi ani nevyberem... To tu neni nikto co ho demontoval aby poradil??? :myslim

post-23406-14109612712609_thumb.jpg

Odesláno

nho aspon viem kde je :) ale to je fakt problem videl som povolovat srobiky pomocou zrkadla a nieviem akych pomocok nho toto sa mi zda moc zlozite asi skocim za kamosom a zdvihnem auto pozriem to od spodu :myslim

Odesláno
nho aspon viem kde je :) ale to je fakt problem videl som povolovat srobiky pomocou zrkadla a nieviem akych pomocok nho toto sa mi zda moc zlozite asi skocim za kamosom a zdvihnem auto pozriem to od spodu :myslim

zespodu je nápravnice.. ta by musela dolů... zespod nic neuvidíš..

Odesláno

tu plastovu trubicu od turba som daval dole a tusim tam bol len jeden srob a auto som mal na jame...inak nemas sancu

neviem ci to je na 80kw motore rovnake

k tomu EGRku by som sa skusil dostat po demontazi stieracov a toho plastu pod oknom, ale to som rozobrate nemal...chcel som EGR zaslepit ale koli pristupu som sa na to vykaslal

[upravil dne 11/9/10 od shark734]

Odesláno

Ahoj tak k tomu egr nejdřív vršek sundáš stěrače umělí dekly. Pak vyndáš vzduchovej filtr pak baterii sundáš sací potrubí+klapku jsou tam asi 4 torxi 2 k sání a 2 k egr potrubí pak na druhý straně povolíš šrouby k zavěšení motoru a zvedneš auto na straně spolujezdce a podepřeš zvedákem motor až povolíš šrouby zavěšení přizvedneš motor a vyndáš celý zavěšení pak motor spustíš do normální polohy a ze spodu povolíš šroub co drží to sání k turbu pak to sání vycvakneš z turba a teď to nejdůležitější abys ho dostal ven sjedeš motorem co nejníže to jde a pak trocha trpělivosti a je venku a dál povolíš u egr šrouby ale jestli ho chceš dostat ven tak musíš povolit spony od chladicí kapaliny které vedou k tý části co je připevněná za egr ventilem a odpojit hned zaslepit hadice začne z nich vytékat kapalina a pak už ho vyndáš :D všude je málo místa tak je to očistec ale jde to. Ale pokud ho chceš zaslepit tak budeš muset na diagnostiku ho vypnout v BSI jinak ti to u FAPU bude hlásit chybu já to mám taky. Snad to někomu pomůže. PS: píšu to z hlavy tak omluvte jestli my něco vypadlo.

Odesláno

To nie je ziadny iny sposob ako ho demontovat bez toho aby som musel spustat motor z uchytov??? Do toho sa mi moc nechce... A ani sa mi nechce verit ze vsetci co ho demontovali to robily tymto sposobom...:myslim

• O 13 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...