Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 5dv hatch 1,4

Recommended Posts

Odesláno

A tady ještě taková malá pežotí drobnůstka :) Zamykatelné, hehe

23vf2nr.jpg

Odesláno

To máš zespod na platu? To není zas tak špatný řešení, ale doufám, že ne přívodu máš nějaký konektor, aby to šlo lehce rozpojit ... já čas od času něco stěhuji, nemohl bych to mít napevno.

PS: Když vidím tu izoladu na druhé fotky, tak asi zapojeno stylem \"zamotáme, zamotáme\";)

Odesláno

Jo jo , kraj plata zespoda ... No co myslis, ze je ta druha fotka ;) Mel jsem tady od kohosi nahradni svetylko do kufru (origo ale z MKII) tak jsem z toho pouzil samicku a vypreparoval protikonce, radne je obalastil izolackou a je z toho improvizovane vypinani/rozpojovani.

Na prvni pokus to moc nevyslo - nemel jsem ty dve casti \"samecka\" radne odizolovane a po zapojeni se to potkalo zacalo to okamzite zhavit a tavit buzirku :blicismajlik. Nastesti se mi to podarilo zavcasu odervat silou od sebe a mohl jsem zacit znovu ..

Odesláno

A propos ta prostredni fotka je prava ukazka meho \"elektrikarskeho umu\" :D

Zprava : Pipak parkovaciho asistentu (leto 2011) - to jedine se celkem povedlo, doted funguje na to, ze to stalo cele asi 400 a hlavne jsem to az na promereni kabliku zpatecky (Schreek) delal cele sam :D

Prostredni \"modul\" je dnesni bastl

Uplne vlevo je lonsky podzimni pokus o instalaci pridavne 12V zasuvky do kufru (napriklad na 12V lednici na letni festivaly) ktery skoncil fiaskem, odpalenim autonabijecky na mobil (nechtejte detaily :D ) a moji rezignaci na toto ..

Odesláno

hlavně, že se podařilo ... je dobré, že to jde dobře rozdělat ... U mě u origo světla byl vždy největší problém rychle vyháthnout krytku s žárovkou a tu žárovku vyndat ještě než bude příliš horká :D

Odesláno

Jo jo na tomhle se clovek pekne \"vyskoli\" ... A myslim, ze ty to mas taky stylem \"zamotavat, zamotavat\" ne :)

Odesláno

Osvětlení super, taky jsem nad tím uvažoval, že to dám na to plato :) Jen se mi jako elektrikářovi moc nelíbí ten styl zamotávat zamotávat :D :D

Odesláno

Hmmm .. to jsou nedostupné metody :(

Kazdopadne to rozpojovani budu muset jeste nejak poresit, nemam z toho teda ale vubec dobrej pocit..

Odesláno

Co zapojení vyžešit například takovouto zacvakávací rychlospojkou na vodiče. Koupíš 2, jedna na + a druhá na - a je hotovo. Pokud ty drátečky nejsou až moc tenoučké, tak se to dá použít. Odizoluješ cca 1cm, zakroutíš konec at se netřepí (pokud nemáš k dispozici pájku na zapájení konce), strčíš tam, klapneš a je to spojený. Měli by to mít v každým hobby marketu, elektru nebo elektrosoučástkách.

http://www.elima.cz/obchod/wago-222-412-p-5731.html

d0222-0412_01.jpg

[Edited on 23/11/12 10:30 by Shady27]

Odesláno

proc dve ? tohle vypada ze to je na + i - rovnou ne ? :)

Odesláno
proc dve ? tohle vypada ze to je na + i - rovnou ne ? :)

Néé, to by si udelal zkrat jako prase :) Ta svorka slouží k propojení 2 drátku navzájem. Jakože jsou ty dírky uvnitř propojené. Proto potřebudeš 2. Jednu použiješ na propojení plusu (přívod a drátek led pásku) a druhou zase spojíš drátky co vedou na -. je to něco jako čokoláda jestli znáš, ale praktičtější.

Tady jsem nakreslil jak to myslím, jen tu 2. svorku jsem improvizovaně namaloval :D

spojeni.jpg

Odesláno

Jsou to WAGO svorky. Jsou tam dva vstupy na dráty a vevnitř spojené, takže opravdu jedině dvě. Ale tyhle svorky se používají na drát, ne lanko :papa

Odesláno

Andreww : Nerozumim - jako ze na ten tenky vodic co mam by nesly ?

Shady27 : Diky za ilustraci :) A nestacilo by spis mit treba \"-\" spojene napevno a rozpojovat jen \"+\" ?

Odesláno

Tak šly by tam i ty tenké, nevím jak až moc tenké tam jsou.. Když zakroutíš ty konce drátku aby se netřepil a dáš ho tam pěkně rovně a zaklapneš, tak to bude držet. Nebo je možnost na ten drátek dát nějakou takovou lisovací koncovku. zde do ní strčíš ten drátek, štipačkama to pomačkáš aby se do toho drátku zalisovala a pak to dáš do té svorky.

Není to těžký, jen se musí vědět jak na to.

Nebo tam dej klasickou čokoládu a máš klid.

89af1c651251514fb97745d16fc336fe.image.307x230.jpg

A k druhemu dotazu.. Rozpojovat + a - mít na pevno, to je možnost. Ale myslel jsem, že to chceš rozpojovatelný mít proto, že když odděláš plato, tak musíš odpojit oba drátky. když by si odpojil jeden a druhej měl na pevno tak ti to na něm bude vyset furt a to plato neodděláš. Nebo nevím jak si to myslel.

Odesláno

pokud bys chtěl mít jeden na pevno, tak ten na pevno doporučuji mít u stejnosměrného napětí \"+\" a rozpojovat \"-\" ;)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...