Zazimir Odesláno 6. září 2010 Odesláno 6. září 2010 Vážení, tak jsem se rozhodl a ve středu jedu se svým Pažoutkem do Bystřice nad Pernštejnem, aby mu odinstalovali filtr pevných částic. V poslední době mi už auto spalovalo saze každých 50 Km. V neděli jsem byl ve Wroclawi a Pažoutek po cestě tam i zpět (240 Km) spaloval 6x. Budu Vás informovat, jak se to bude chovat po operaci. [upravil dne 9/9/10 od Zazimir] Citovat
Zazimir Odesláno 9. září 2010 Autor Odesláno 9. září 2010 Filtr FAP je pryč. Auto bez něho najelo prvních 250 Km. Ve firmě FAPOFF jej profesionálně vyjmuli a pro motor 1,6 HDI z roku 2005 je podstatné, že jednotka již nebude chtít tento filtr bez nové úpravy sw regenerovat. Auto se chová normálně a kromě toho, že nespaluje saze každých 50 Km jako dřív, není nic poznat. Žádné černé dýmy ap. se za autem netáhnou. Doporučuji všem, kteří se rozhodují, myslím si, že ekologie na zadek nedostane, jelikož při regeneraci filtru uniká do ovzduší mnohem víc bordelu, než při normálním spalovacím procesu motoru. [upravil dne 9/9/10 od Zazimir] Citovat
Zazimir Odesláno 9. září 2010 Autor Odesláno 9. září 2010 Ještě dodatek - celá demontáž trvala 4 hodiny, odstranění FAP u motoru 1,6 je oceněno částkou 5.000,- Kč. Firma FAPOFF poskytuje na úpravu sw záruku v trvání 24 měsíců. Citovat
straki007 Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Hmmm. Nejaka novinka...... he he he:o Ne ne.Ber to jak legraci.Tady je hromada vlaken kde se to probira dokola dokola dokola Citovat
Zazimir Odesláno 9. září 2010 Autor Odesláno 9. září 2010 Novinka to jistojistě není, jenom jsem se nikde nedočetl, zda můj motor bude vnímat odtraněný filtr jako pacient uříznutou nohu. V servise mi oficiálně potvrdili, že žádné vazby již neexistují a regenerace nebude nabíhat. No a celé jsem to sepsal dohromady, páč jsem to tak chtěl [upravil dne 9/9/10 od Zazimir] Citovat
Zazimir Odesláno 10. září 2010 Autor Odesláno 10. září 2010 Tak už jde spotřeba dolů, je zajímavé, že rozdíl oproti řídící jednotce a skutečně čerpané naftě, se po demontáži FAPu téměř vynuloval. Je možné, že průtok nafty skrz válce, pro regeneraci FAPu nebyl počítačem měřen, nebo nebyl zahrnut do statistiky. Ať tak, nebo tak, je to další změna k lepšímu. Citovat
733thunder Odesláno 18. září 2010 Odesláno 18. září 2010 Prosim Vas,od ktoreho roku sa montovali tieto filtre?Myslite si ze na 406-ke rok vyroby 10/2000 uz bude?Je to 2.0HDI 80 kw.Mam totiz moznost kupit pekny cierny kusok v plnej vybave okrem koze.Za odpoved dakujem. Citovat
straki007 Odesláno 19. září 2010 Odesláno 19. září 2010 Prosim Vas,od ktoreho roku sa montovali tieto filtre?Myslite si ze na 406-ke rok vyroby 10/2000 uz bude?Je to 2.0HDI 80 kw.Mam totiz moznost kupit pekny cierny kusok v plnej vybave okrem koze.Za odpoved dakujem. Nemas. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.