Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Konektor vstr.cerpadla Epic edit:20.6.11 spotreba 5.8l/100km

Recommended Posts

Odesláno

ahoj COMM, stiahol som fotku toho ventilu, akurat je tam vidiet len jeden. Dufam ze ti to pomoze, zatial diki moc za vsetko. Ak ma nahodou niekto problem s epicom, a chcel by ho prerobit na mechanicke, tak napiste, ja som to akurat prerabal, a rad pomozem, Zatial caoo

post-29599-14109616921776_thumb.jpg

Odesláno

Tak to vypadá, že jsem to přechválil. Moje oprava kabelu čerpadla pomohla, ale jezdil jsem spokojeně jen týden. Po opravě kabeláže a namontování čerpadla bylo vše v pořádku (když nepočítám drobné výkyvy otáček při volnoběhu, ale to se ani ručička otáčkoměru nestihla pohnout - prostě se jen zachvěl motor) a tak jsem týden spokojeně jezdil a dojezdil jsem nádrž. pak jsem natankoval plnou u OMV a přidal aditivum. Druhý den začaly problémy znovu - volnoběžné otáčky lítají od asi 500 po 3000 a pak to zdechne, znova nastartuju hned a jedu dál a když držím otáčky nad asi 1500, tak to jede normálně.

Nevíte někdo co s tím může být? Prosím poraďte, díky.

Odesláno

Ještě jsem zapomněl dodat, že jsem to čerpadlo znovu přeměřil a hodnoty odporů jsou tak jak mají být (jak je uvedeno výše) a hodnoty napětí jsou podobné, jen o nějaké desetiny vyšší, ale to je asi proto, že jsem to měřil při vyšších otáčkách aby mi to nezdechlo.

Odesláno

peto chces povadat ze ked nechas volnobezne otacky tak motor ma snahu zvysovat otacky ale aj tak zdechne. aky mas rok vyroby?

tu by som nechal skontrolovat este vstrekovace. chova sa to ako moje auto cez zimu. nakoniec oprava kabelu a vymena trisiek vstrekovaca.

Odesláno

Zlobí to tak, že když to nechám na volnoběh, tak otáčky klesají a pak jako by si toho RJ všimla a přidá třeba až ke 3000ot a tak dokola. A když nestihne přidat tak to zdechne. Rok výroby mám 1997. Dneska jsem se v tom zase pohrabal (překontroloval jsem znovu kabeláž čerpadla a pohnul jsem kdejakým kabelem) a zdá se že to je zase v pořádku - otáčky volnoběhu nekolísají a drží kolem 800ot. Tak mám pocit že ještě zlobí nekteré další čidlo někde na motoru, ale asi jen kontakt, protože potom pohýbání drátama to asi jde. Dá se někde najít seznam čidel a jejich odpory abch je případně mohl přeměřit? Díky

Odesláno

JA na tom pracujem na hodnotach ale este to nemam dokoncene asi by bolo dobre skontrolovat celu kabelaz motora demontaz je jednoducha. Pre istotu si riadne prekontroluj este kabelaz od cepradla. Je dost podstatne aby si dodrzal prierez kabelu a hlavne tienenie dost podstatna vec. Fakt mrkni este raz ten kabel od cerpadla.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak se mi podařilo dostat na diagnostiku a vypsalo to toto - viz příloha. Problémy viz výše.

Myslíte si jako já, že by mohl být špatný snímač polohy rotoru čerpadla? Nebo by mohl být mechanicky pootočený rotor čerpadla proti motoru (chyba mechanika při montáži čerpadla)? Pokud by to byl snímač, tak bych ho chtěl zkusit opravit (nebo nahradit), protože jsem někde na fóru zahlídl cenu nového. Asi bych zkusil sehnat nějaký starý a zkusím to na něm.

post-35358-14109617592363_thumb.jpg

Odesláno

Snimac polohy rotoru asi neopravis bo uz vyroba je trochu narocna inak funguje to na principe magnetorezistora. Zozen druhy elektroniku vymontuj z nej ten snimac a namontuj do svojho cerpadla. Inak pekny rozpis diag.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim pani opat sa tu hlasim z novymi vecami.

Dodam navod na zmeranie prevodnika akceleratora i hodnoty a zaroven aj nastavenie.

Inak po mojej oprave ako vstrekovace precistenie snimacov aj zaroven je v tom zahrnuta kontorla snimacov a ich vystupnich signalov. Nezabudneme na zmeranie tlaku turba co cini cca 0,8bar/3000ot.

Zaver po najazdeni cca 1200km spotreba bola presne 5.89l/100km dodavam ze je v tom zahrnuta dialnica kde ja osobne spotrebu neriesim a auto moc nesetrim tak ze nato ako som isiel dost dobra spotreba. Pred opravou spotreba bola 7.1l/100km.

Tak ze ak chcete mat dobru spotrebu nez je teraz treba nechat skontrolovat vstrekovace, tesnost, rozstrek a otvaraci tlak atd.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj mám dotaz na čerpadlo lucas, před tydnem sem měnil čidlo teploty motoru jelikož nedrželi volnoběžné otáčky a za jizdy motor pocukával, někdy se ozval z motoru zvuk jako když čerpadlo beží na prázdno a saje vzduch, nicméně po výměně problém ustal tak na 10km, potom při jizdě do kopce auti vyrazně zlenivělo a při pomalém přidání plynu motor beží az do 4000 bez problému dál to nechci zkoušet ale když prudce sešlápnu plyn tak otáčky sice stoupají ale čerpadlo má zvuk jak traktor(tarotuje a kouří)...mám podezření na simerik čerpaldla....děkuji za rady.

[upravil dne 21.8.2011 od Jiří Vondráček]

Odesláno

To Jiri Vondracek: jakou mas naftu? Kvalita nafty je u tohodle hodne dulezita.

To Comm: ten tlak turba merit pri zatizeni (pri zrychlovani v kopci na plny plyn), nebo na prazdno?

Odesláno

Jiri kontrolka svieti alebo nie. Predpokladam ze bude spatny snimac ihly na vstrekovaci.

Benzik treba meriat len pri zatizeni jinak ti to pujde jenom do 0,5.

Odesláno

Ked je spatny ten snimac tak robi taketo veci. Cierny dym, hlucnejsi motor. Mal si repas hmm tak to bych aj tipol ze asi nebol taky aky by si si ppredstavoval bo ja mam cerpadlo po repase asi tak nieco uz 2rokom a v pohode a druhe auto to iste.

jiri skus ho dopojit.

[upravil dne 21.8.11 od comm]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...