Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

Ako som zhasinal motor, podarilo sa mi 2xstuchnut do kluca tak, ze sa vypla a zapla klima a ventilarory bez toho, aby sa vypol motor. Od vtedy mi nejde zapnut klima a nejde ani vnutorny ventilator. Poistky su OK. Vyzera to, ze do spinaca klimatizacie a ventilatora nejde prud. Mozno sa odpalila nejaka riadiaca jednotka. Poradte....Dik vopred.

Jedna sa o P406, 1.9TD, r.v. 1998, manualna klima.

[upravil dne 15/8/10 bakero]

[upravil dne 17/8/10 bakero]

Odesláno

Nasiel som tu vlakno, kde sa riesi rovnaky problem. Mozno to bude ono - pise sa tam o vadnom relatku.

Nemate niekto popis tych relatok - ktore je na co?

Odesláno

Tak toto sa stalo mojmu otcovi,na 406-ke,že nesiel ventilátor,kontakt na spínacej skrinke.hore na spinaciej skrinke je maly srobik ktory sa zvikne uvolnit,myslim ze ma 4-ku závit.zatiahol som ten srobik,a prestriekal som spinaciu skrinku kontoxom.,od vtedy to funguje.

Odesláno

Vcera som nasiel anglisku stranku,kde popisuju podobny problem. Tiez bol problem so spinackou. Na poistke 21 by malo byt napatie, to znamena, ze sa zapne kontakt na spinacke. Ja som nameral 0 na tej poistke. Teraz skusim demontovat spinacku a pozriet tie kontakty. Nema niekto navod na demontaz?

Odesláno

Zdravím,mám úplně stejný problém,již v minulosti se ventilátoru nechtělo hned naskočit ale např po vypnutí a opětovném zapnutí motoru se ventilátor rozběhl. Teď mi umřel uplně a vůbec nefunguje. mám rok v.2004 klima je automatická. kde prosím najdu to relé které to má na starosti??Pojistky mám v pořádku pokud to jsou pojistky pod volantem. Díky za radu.

Ricik

Odesláno
Původně zaslal: ricik13

Zdravím,mám úplně stejný problém,již v minulosti se ventilátoru nechtělo hned naskočit ale např po vypnutí a opětovném zapnutí motoru se ventilátor rozběhl. Teď mi umřel uplně a vůbec nefunguje. mám rok v.2004 klima je automatická. kde prosím najdu to relé které to má na starosti??Pojistky mám v pořádku pokud to jsou pojistky pod volantem. Díky za radu.

Ricik

Ja predpokladam, ze u mna to nebude rele, kedze na poistke 21 som nenameral ziadne napatie. Totiz, ako som sa tu dozvedel, na tuto poistku to ide od spinacky. Takze idem rozrobit spinacku a precistit kontakty. Uvidime.

Odesláno
Původně zaslal: zolco

Musiš vitiahnut zasuvku čo ide do spinača stieračov a pod ním ho najdeš ten šrób.

Nemam tam srobik, ale zavlacku zospodu.

Odesláno

Takze vyriesene. Ventilator a klima opet funguju. Rozobral som cast, ktora sa napaja na zamok. Bolo to dost zoxidovane. Precistil, nastriekal kontak sprejom. Super :).

Odesláno

Este raz to zhrniem - keby niekomu prestal fungovat vnutorny ventilator a nedala sa zapnut klima, treba, aby na poistke 21 premeral napatie(kluc v polohe 2, alebo nastartovane). Ak nie je napatie, problem bude v spinacej skrinke - Treba vybrat zamok zo spinacky. Ja som mal zo spodu spinacku taku zavlacku, ktora sa da vytiahnut, ak je kluc v polohe 1. Potom vytiahnut zamok. Zamok v podstate nie je dolezity, ale dolezita je ta biela umela cast s kablamy, ktora dosada na zamok. Tu bielu platovu cast treba rozobrat nakomplet. Netreba sa bat. Potom prestriekat kontakt sprejom a vycistit. A uz len zlozit - opacny postup.

Odesláno

Gratuluji. prosím pojistka 21 je pod volantem ???? nebo v motor prostoru. Já byl u kamaráda na STK napíchli na diagnostiku a žádná vážná závada se na PC neukázala , ale straší mě tím BSI ? to je prý asi 11000,-kč Kéž by to byla maličkost jako u tebe.

Odesláno

Tak to bude asi ta nejhorší závada.Pojistky v pořádku,klima se zdá napněna,na pojistku č 21 mi proud jde. Bsi se mi zatím nepodařilo vyndat trochu se toho bojí abych ještě něco více nepokazil. Asi budu muset navštívit autor.servis Peugeot :fnuk

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravim, pripajam s k tejto teme, lebo mi prestal ist ventilator. Na mojom modeli 406 2.0 hdi rv2000, nie je ziadna zavlacka na spinacej skrinke. Chyba je vsak prave niekde tam. Mal som ju celu rozobratu a prestriekal som kontakty, resp. sa mi cela aj rozpadla v ruke. Je to ta biela cast pod zamkom. Pripajam info, ze silovy cerveny vodic zo spinacky je bez prudu, preto nemam ani napatie na poistke c.40. Ked sa pozeram do knizky Ako na to P406, tak tieto positky to uvadzaju ako poistkova skrinka spolujazdca, co nie je pravda. Jedina pravda, je se su to 12ks poistky. V mojom modeli je tychto 12ks poistiek nad ostatnymi poistkami (28ks) na soferovej strane.

Docasne som napajanie zobral z ineho siloveho vodica v spinacej skrinke. Moja obava vsak je, ze tento vodic moze byt casom pretazeny, ak na nom bude napojeny motor ventilatora. Co vy na to?

Druha otazka, ten spodny biely diel sa da kupit samostatne? Ten srobik, ktory spominaju hore, sluzi na mojej skrinke, len na uchytenie o zelezny drziak pod volantom spinacky. Dakujem vopred za pomoc.

post-6563-14109628467296_thumb.gif

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...