Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: Y2K To asi ne...scart nema taky velky datovy tok. Scart nemá žádný datový tok!!! Je to analog!!! Noo ved tak som to myslel len som to na prd napisal Citovat
peugeot09 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Lepší než pět plastových chrastítek, jedna malá dřevotřísková bedýnka a parodie na zesilovač je kvalitní sestavička reciever + dva třípásmové sloupy. Cenově je to dá použité klidně do těch 10 tisíc sehnat, zvukově to pak bude nesrovnatelné oproti tomu humusu od LG viz. výše. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Původně zaslal: peugeot09 Lepší než pět plastových chrastítek, jedna malá dřevotřísková bedýnka a parodie na zesilovač je kvalitní sestavička reciever + dva třípásmové sloupy. Cenově je to dá použité klidně do těch 10 tisíc sehnat, zvukově to pak bude nesrovnatelné oproti tomu humusu od LG viz. výše. No jo, jenže k filmu těch 5,1 nenahradí, ja mam taky to co pišeš, zvuk je bomba, jen neni prostorovej. Ted jsem viděl v OKAY sestavu Receiver + 5 pěkných repro + sub jako kráva, značka HARMAN KARDON což je špica, cena 15000,- takže super, vedle toho skoro stejně vybavený ONKYO cena 10000,-, taky bomba http://www.prodvd.cz/harman_kardon_domaci_kino.htm http://www.prodvd.cz/onkyo_domaci_kino.htm [upravil dne 13/8/10 Radek Hurvajz] Citovat
peugeot09 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Dobré sloupové reprobedýnky prostě MUSÍ zvládnout vytvořit stejný prostorový vjem jako pět plastových kostiček a jedna šitózní bedýnka navíc. Je sice fajn, že jsi v OUKEJI viděl sub jako kráva a to všechno pod kchůl gangsta značkou Harman Kardon (to přece hraje ne, říkal to Pepa vod vedle) ale dvě dobře vybrané sloupové reprobedýnky a kvalitní zesilovač je zvukově zcela smete v celém frekvenčním pásmu. Dizajnově pěkný, ale asi si zapomněl na to, že co si v audiotechnice zaplatíš, to taky dostaneš. Téměř libovolný model staršího recieveru, který vybereš s rozmyslem bude sloužit mnohem déle a lépe než nový šmejd za takovéhle peníze. Není se čemu divit, když dřív ten či onen reciever stál x desítek tisíc a dnes se prodává za několik tisícovek. Lidi jsou hloupí, zbavují se starých a špičkových přístrojů za směšný ceny, místo toho koupí nový model a pak se diví, že hraje hůř než starší. Je potřeba toho využít. [upravil dne 13/8/10 peugeot09] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 No já vim že pro tebe není dobrý nic co se da koupit běžně, jenže ten Harman je lepší než jakejkolivTechnics (kterej si každej myslí že je nejlepší) Panasonic nebo Sony nebo běžně prodavaný receivery, A k těm repro u toho, určitě to hraje lip než sestava od LG. Dva sloupy jsou super, sam se branim 5.1, ale u filmu ten dojem prostě neuděláš, tam jsou jednotlivý kanaly nahrany zvlašť. Ty už jsi zapoměl co mam doma? Já Pepu od vedle nepotřebuju, mam uši;) [upravil dne 13/8/10 Radek Hurvajz] Citovat
Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Ako som uz par krat pisal... Tiez nie som za \"lacnu\" techniku z obchodov a mam radsej kvalitne sustavy, ktore sa bohuzial pohybuju v 10 tisickach cenami. Ale tiez zastavam nazor ze 2 poriadne repro na hudbu a priestor bohuzial potrebuje viac repro Citovat
peugeot09 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Nezapomněl, jenom bych dodal, že to co máš doma je dobré z hlediska poměru kvalita/cena, ale co se týče kvality absolutní v porovnání s libovolnými sloupy zahraniční výroby, tak už to tak slavné není, je to spíš takový nejnižší normálně hrající použitelný a poctivě provedený model. Z hádek typu \"woe je lepší Panasoňák jak Soňák\" jsem už vyrostl. Tohle není o nějakých kanálech, tohle prostě dokud člověk neuslyší na vlastní uši, tak neuvěří. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 NO na absolutní kvalitu ale většina lidí nemá peníze, takže koupí LG BluRay sestavu a jsou spokojený. Stejně jako já, koupil jsem to nejlepší na co jsem finančn dosahl, co na tom že je to spodek v tyhle třídě, za svy prachy mam špičku, a to i tak jsem kupoval na ucho, na lepší nemám no [upravil dne 13/8/10 Radek Hurvajz] Citovat
MALE FROG Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 Přesně pro mě je rozhodující cena... Za televizi a domácí kino bych nechtěl dát víc jak 25tKč samozřejmě dohromady... Citovat
peugeot09 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Kdybys nekupoval nové věci, ale použité, tak bys tohle nenapsal. Vždyť za ty sloupy samotný jsi musel dát 7-10tisíc. Za to bys měl sice použitý sloupy ale kvalitou někde úplně jinde. Je jasný, že bys musel proměřit (stačí multimetr, ucho a základní frekvenční generátor) a otestovat, jestli nejsou reproduktory nějak poškozené... Citovat
Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Este taky poznatok z praxe... Vyssia rada repro si vyzaduje dalsie investicie, napriklad ako kvalitne stojany (ak nie su stlpove) ktore casto stoja viac ako reproduktory samotne, dalej kvalitne kable pripadne pracku elektrickeho prudu....a to uz sme zasa niekde inde takze chapem ze pre vacsinu ludi je lepsie ist do obchodu, zadat svoj cenovy strop a zobrat to co sa im zda v tej cenovej hladine \"najkvalitnejsie\".... to co pise peugeot09 je sice pekne ale ako teoria, v praxi (ako som pisal) je to skor tazsie realizovatelne Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Původně zaslal: peugeot09 Kdybys nekupoval nové věci, ale použité, tak bys tohle nenapsal. Vždyť za ty sloupy samotný jsi musel dát 7-10tisíc. Za to bys měl sice použitý sloupy ale kvalitou někde úplně jinde. Je jasný, že bys musel proměřit (stačí multimetr, ucho a základní frekvenční generátor) a otestovat, jestli nejsou reproduktory nějak poškozené... No to sem dal tolik, + 8x 90kč hrot aby to mělo na čem stát. Já nechci kupovat použitý věci v tehle kategorii, a pak kupova jsem to v době kdy se mi o internetu jen zdálo, takže možnost koupě na inzerát byla značně omezená i kdybych chtěl [upravil dne 13/8/10 Radek Hurvajz] Citovat
peugeot09 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Y2K: Výmysly, nesmysly. K čemu jsou u velkých slupovek stojany? Na co je člověku (ne netopýrovi) pračka el. proudu? Kvalitní kabely? Prosímtě... To je jak boj s větrnými mlýny. Kašlu na to, jdu radši dělat něco užitečnýho. [upravil dne 13/8/10 peugeot09] Citovat
Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 to nie su bohuzial vymysly... hovorim ze to je z praxe, teda od ludi co si kupili nejake high endy no a pri nich to neskoncilo a k tym repro som tiez napisal ze ked nie su stlpove... asi necitas co pisem... Ale hlavne je ze ano, ty mas vzdy pravdu Citovat
kovma Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Zdravím, volil bych mezi LG,SHARP,SONY a SAMSUNG.Sharp má obrazovku SONY.82 cm dle mého bohatě stačí.Určitě FULL HD. U kina bych se zajímal i o zkreslení zvuku.Já jsem u LCD LG a kina SONY a jsem spokojený.Pokud chceš opravdu kvalitu,budeš si muset připlatit :-)Můj ředitel má sestavu Bang&Olufsen (tak nějak se to píše).Je pravda, že pořizovací cena nad 60táců,ale ten zvuk je nezaměnitelný.Nehledě na to,že spousta výrobců už vyrábí systém 6.1. Citovat
lape Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Full HD je do úhlopříčky 106cm naprosto zbytečné.Nad 106 už to je to použitelné. [upravil dne 13.8.2010 lape] Citovat
MALE FROG Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 tak tv vybráno http://led-televize.heureka.cz/sharp-lc-32le705e/ Citovat
Tomin0007 Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 kluci, jen tak mimochodem......na opravdu kvalitní poslech jsou sloupový sestavy to nejhorší, co může bejt (bavil jsem se o tom s jedním opravdu vyhlášeným zvukařem......zakopanej pes je prej v konstrukčním řešení reproboxu.....prostě bedna ve sloupovým provedení není schopná reprodukovat plný frekvenční pásmo)....proto jsou všechny opravdu dobrý poslechový bedny stavěný v poměru stran bedny 2:3......uff Citovat
peugeot09 Odesláno 14. srpen 2010 Odesláno 14. srpen 2010 Poslední příspěvek okomentuju jedním slovem: BLBOST. Pokud tohle opravdu tvrdí vyhlášený zvukař, tak mu prosím vzkaž, že si tu o něm někdo myslí, že není člověk na svém místě. Nejhorší co může bejt není sloupové řešení reproboxu, ale člověk který o dané věci evidentně nic neví a stejně se k ní vyjadřuje. Absolutně nejde o to, jaké provedení reprobedýnka má. Klidně ať je to koule, přesná krychle, nebo trojúhelník dopočtený podle Pythagorovy věty, je to úplně jedno. Důležitý je jenom použitý reproduktor (či použité reproduktory) a objem ve kterém pracuje plus dalších několik dílčích aspektů, jakými jsou třeba tuhost ozvučnice, objem, poddajnost tlumícího materiálu, průřez kabeláže, případně i naladění BR (pokud nějaký je) atd. atd. To udává frekvenční rozsah směrem dolů, tedy na basech (nízkých kmitočtech). Středotónová část je pak oříznuta ze shora i ze zdola pásmovou propustí, vysokotónová část pak určuje frekvenční rozsah na výškách. Ty pásma ale nemusí být jenom tři, může jich být klidně pět, nebo pokud je člověk fajnšmekr a dokáže od každého reproduktoru využít tu konkrétní část vlastností a frekvenční charakteristiky, může jich být klidně deset. Někdy si připadám jak Galileo, akorát místo zvolání \"A přece se točí\" prohlašuju \"Na konstrukčním řešení nezáleží\". Teď mě třeba upalte. [upravil dne 14/8/10 peugeot09] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.