Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Straki: Vzhledem k tomu, že je můj filtr ve stavu blízkém smrti jsem se jak experimentovat.. Pomocí Galletto 1260 jsem si vytáhl z ECU obsah a poslal člověkovi, co FAPOFF dělá a on mi vrátil upravený obsah... Nicméně jsem stejně zkusit tím Hurvínkovským způsobem obsah upravit sám a ejhle.. moje i jeho verze jsou binárně totožné...

Ovšem se přiznám, že asi nemám \"koule\" to do ECU zapsat sám, tak stejně asi někoho profi navštívím.. :-)

macman

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdravim!

Zeptam se na par veci ohledne FAPu. Zatim a musim to zaklepat nemam zadny extra problem, ale preci jen mi pripada, ze spotreba je vyssi nez by mela byt a mozna je auto o neco linejsi, zda by to mohlo mit spojitost. Ale k veci, na kterou jsem se chtel hlavne zeptat ;) Nekde jsem cetl, ze udajne staci u FAPu odstranit 2 veci ze 3, z kterych je slozen a oblbnout tak ridici jednotku, ktera se pak nemusi preprogramovavat a vyjde to o dost levneji a ze je to lepsi nez zasahovat i do ridici jednotky a hodne lidi s tim ma problemy (pocitac hlasi poskozeny SW, auto se hodi do nouzoveho rezimu...) Na druhou stranu muzou byt problemy s regeneraci (nevim presne, jak si to mam predstavit), tak se chci zeptat, jak to tedy presne je, zda s timto mate nekdo zkusenosti, ci zda se to vubec vyplati, atd.

Diky moc vsem

Jarda

Zde prikladam co jsem se docetl o moznem odstraneni FAPu bez zasahu do ridici jednotky:

Filtr pevných částic lze jednoduše zlikvidovat,sám jsem to několikrát dělal na VW Passat 2,0TDI. Stačí jej vyndat,odříznout zadní čelo a vyndat tři díly vložky.První dva se vyhodí, třetí se heftne svářečkou na kraj filtru.Čelo se přivaří a celé se to dá zpět. Čidla na kraji a na konci filtru přestanou reagovat, protože se už nezvýší odpor průtoku spalin a nespustí čistící program. Ten jeden díl vložky tam musí zůstat, aby čidla nehlásila závadu, přecijen nějaký přetlak tam musí být. Dá se to udělat i u nového vozu v záruce, pokud pěkně sváříte. Je to bez jakéhokoli zásahu do řídící jednotky, pouze mechanická záležitost.

Druhou možností je vyndání filtru, jeho náhrada trubkou. Pak se zlikvidují všechna s tím spojená čidla a řídící jednotka se přeprogramuje.Nemám rád zásahy do ŘJ, většinou všichni časem zpláčou nad výsledkem.

A zde pro uplnost, ze to na druhou stranu nekdo nedoporucuje, ikdyz mi to pripada, ze spise tim chce tato firma ziskat vice penez ;)

Četl jsem ve fóru, že filtr stačí z vozu vyndat, čidla nějak „oblbnout“ a dál vše funguje normálně, je to pravda?

Odprogramování filtru pevných částic z řídící jednotky je jediným skutečným řešením problému s filtrem pevných částic, ať už jde o jakékoli vozidlo. Jen díky našemu řešení ušetříte za drahá čidla teploty ve výfuku a výměnu filtru pevných částic, což je investice v řádu 50-70 tisíc korun a zbavíte se problému jednou pro vždy. Garantujeme přeprogramování řídící jednotky a nehrozí tak, že vám někdo pouze „vytluče“ filtr z vozu a motor nechá napospas regeneracím a budoucím problémům. Cenový rozdíl několika tisíc korun se tak může několikanásobně nevyplatit.

[Edited on 28/9/11 14:31 by jarda007]

[Edited on 28/9/11 14:45 by jarda007]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...