Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsem!

Nevim, jestli to davam zrovna do spravne kategorie, ale chtel bych se zeptat na automatickou prevodovku u 407sw. Toto auto si chci co nejdrive poridit, ale docetl jsem se, ze jsou jak 4(do roku 2005) tak i 6-ti stupnove aut.prevodovky. Cetl jsem, ze samozrejme 6-ti je lepsi, ale bohuzel samozrejme i drazsi, ty 4 jsou ve skutecnosti na tom jak, se spolehlivosti, spotrebou (zda neni jeste vetsi nez u 6-ti stupnove), atd.

Dekuji vsem za info

Jarda

Odesláno

Spolehlivost stejná , u ojeteho auta záleží na předešlém používání. Automat nad 100 000 km nekupovat, nebo velmi dobře vyzkoušet.

Podle PSA spotřeby, v porovnání s manuálem.

4 st 4HP20 nebo AL4 + 15-18 %

6 st AM6 +12 %

6 st AT6 + 8% paliva

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

Spolehlivost stejná , u ojeteho auta záleží na předešlém používání. Automat nad 100 000 km nekupovat, nebo velmi dobře vyzkoušet.

Jak tím myslíš na předešlém používání...to jako,že tam dáš rychlost a zmáčkneš plyn,že předešlej to dělal jinak?:myslim

Takže abych se už ted bál co se vyvrbí,když mám 98 000km...

Nemohu moc porovnávat,protože mám 4aut,ale asi ta 6aut bude mít líp rozdělené rychlosti a tím pádem o něco menší spotřebu,ale o tolik to určitě nebude.

Já bych se automatu vůbec nebál,rozbit se může jak manual tak automat,ale u manualu,když si přece koupíš ojetinu,tak tam rozhodně budeš měnit hned spojku a nebo v nejbližší době.(ale to určitě sám víš)

A jak je viz výše spotřeba to je podle tabulek,takže bud budeš mít spotřebu o 1litr víc a nebo o 2 :D

[upravil dne 26.7.2010 John_Ice]

Odesláno

:D

Ve všech autoadaptabilních převodovkách se načítá hodnota opotřebení. Kdo s tím bude jezdit jak dobytek, tak ji samozřejmě načte dřív.

Může se tahat , omezeně. Nesmí se davát N. Atd. Tohle vše ovlivní životnost.

Odesláno

Ahoj,

ja mám 2,0 Hdi 4. stupňový automat a myslím že je to pre dvojliter postačujúce (spotreba: mesto 8,5-9 l, priemer 7,2 l, diaľnica 5,6l) Skúšal som aj 6-stupňový ktorí je efektívnejší ale mal vyššiu spotrebu v meste (10,4 l), čo ma dosť prekvapilo. Ale ked som pozrel origo. tabuľku v návode na použitie tam mal 2,0 HDi 6-St. tiež vyššiu spotrebu písanú...tak neviem.

Ale nad 120 tis treba vždy vymeniť olej a filter nakoľko to je dosť dôležitá vec v AT prevodovke.

Poznám jeden voz čo má 400 tis. 4.st prevodovku a ide bez problémov ale každých 60 tis. mení v prevodovke olej.

Odesláno

Ahoj,

diky vsem za poznatky a odpovedi... No, tak ted jsem na vazkach, mam na vyber automat 6st, kterej ma najeto 140tisic nebo manual ktery ma o nejakou tu tisicovku navic... No aspon budu mit nad cim premyslet a oboje dobre vyzkouset, viz odkazy:

6st automat: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/peugeot/407/8155558

manual: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/peugeot/407/8055385

Odesláno

Ve všech autoadaptabilních převodovkách se načítá hodnota opotřebení. Kdo s tím bude jezdit jak dobytek, tak ji samozřejmě načte dřív.

Proč se nesmí dávat N- neutrál? Na co tam pak je?

Odesláno

Mám 407 rv.2005 - automat najeto 140000Km - v pohodě a spokojenost, při 120000km vyměněn olej

Odesláno
Původně zaslal: kajvet

Proč se nesmí dávat N- neutrál? Na co tam pak je?

pokud budeš dávat N každou chvilku, třeba na světlech (už jsem to taky viděl) tak opotřebováváš tu spojku tam, ne?

Odesláno

Ahoj,

obe autá vyzerajú celkom dobre podľa foto... dobrá výbava :cool:

Skús si preveriť históriu vozu ak máš takú možnosť.

ale je pravda, že keď raz zvykneš na Automat tak už sa ti do manuálu nebude chcieť.

A s tým neutrálom to nemôžeš hádzať za jazdy ale keď dlhšie stojíš na mieste tak to nevadí.

Prajem dobrú voľbu

Odesláno

JJ, me se take libi, uz jsem zjistil u obou aut VIN, tak jsem nadhodil do jineho tematu, zda mi proveri historii a vybavu. Jak rikas, jakmile sednu do automatu uz nebudu chtit manual, s tim pocitam, obe omrknu a rozhodnu se a snad mi aspon jedno padne do oka :super

Odesláno

N se nedavá za jízdy , kvůli mazání převodovky.

a to ještě v dnešní době existují lidi,že vyhazujou rychlost v automatu?Vždyt tam je jasně vodící drážka a tím pádem zub a ještě tolik toho bylo o nich napsané...to si ani nepřipouštím,že by takle někdo mohl jezdit.

U starejch automatů bylo číslování 3,2,1 a byly ,,za sebou,,a tam to bylo povolené.

Jinak já ani nevyřazuji v manualu,vždyt to nemá ani cenu,jo když dřív byly karburátory tak možná tam něco člověk ušetři,ale v dnešní době... :myslim

Odesláno

Já taky ne, ale když vím, že budu stát někde na červenou u objíždky tak dám N

VF36ERHRE21201773

MOTOR VZNĚTOVÝ MOTOR TURBO DW10BTED4

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ AUTOM PŘEVODOVKA 4

TYP LAKU LAK METALICKÝ LESKLÝ

BARVA KAROSERIE LAK ŠEDÝ ALUMINIUM

TYP VNITŘNÍHO VYBAVENÍ/OBLOŽENÍ VZOR ANDORRE + KŮŽE L019 \"RS\"

BARVA ČALOUNĚNÍ \"FT\"

PŘEVODOVKA (TECHNICKÉ ÚDAJE) AUTOM PŘEVODOVKA 4HP20

MOTOR (TYP) MOTOR TYP EW/DW

Datum zač. záruky : 04/04/2005

17/03/2006 117620301 3CNP47101 0000653893 CONNECTEUR X8P 29577 KM IT

Jediný záznam.

[upravil dne 26/7/10 Milhaus65]

Odesláno

Diky za info, takze mi kecali, prej, ze je tam 6-stupnova :grr Muzes mi prosim zjistit, jestli je tady jeste nejaky zaznam, hazel jsem to do kategorie VIN, ale ty jsi nejrychlejsi :super Diky, je to manual, ale co, uz neco potrebuji... VF36ERHRH21151186

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...