Jump to content

Naftový filtr

Benžík
 Share

Recommended Posts

Zjistil jsem, že mi padá nafta, je to netěsnotí naftového filtru. Pokud pumuju tim balonkem, nejdřív je slyšet slabé pískání a pak začne nafta prosakovat zpod víčka filtru. Šroubky víčka

filtru utažený jsou. Co s tím? Ještě jsem to neměl otevřený, tak nevim jak to tam je. Těsnění pod víčkem je to, co je v krabičce u novýho filtru? Nebo je pod víčkem jiný těsnění a to tesnění co je u novýho filtru těsní jenom tu vložku filtru uvnitř? Mam doma novou vložku filtru i s těsnenim (od Godzily:super), ale zatim měnit nechci, ten filtr v autě má najeto jenom asi 13000km.

Původně zaslal: Qcko

To je pri tych filtroch dost normalne, treba to riadne dotiahnut, nastartovat, zvysit otacky a pozriet ci nepresakuje, ak hej tak dotahovat dokial neprestane:papa

To nemuze pri nastartovani prosakovat, je v tom podtlak, nema to cerpadlo v nadrzi. Utahnout to zkusim jenom nevim jak moc muzu, abych neutrh zavity nebo sroubky.

Díky za rady a zkušenosti, zatím však nevím, jestli to víčko těsní tím těsněním co je u nový vložky filtru, nebo je tam ještě náký jiný těsnění, nebo to mam jenom rozebrat, namočit těsnění do nafty a dát zpět a utahnout?

[upravil dne 18/7/10 Benžík]

ne rozdělat,vyndat filtr a dát nový s novým těsněním co je u nového filtru ! Šrouby mám už dávno jiné,a jde to celkem v pohodě,aspoň 2.1 TD to jde nádherně......,práce na cca když dlouho tak 10 minut :):super:papa

jinak já ho měním,jak pocítím že netáhne a jde z těžka do otáček tak ho měním,po cca jednom roce +/-

[upravil dne 18/7/10 Burisek]

btw. před dvouma rokama jsem jezdil k jedné pumpě tady v Jihlavě,a to jsem měnil filtr snad každé 2 měsíce,ten byl černej jak uhel,změnil jsem pumpu,začal jsem jezdit na Benzinu na Znojemskou,a od té doby paráda...... ,krásná čistá nafta,líp to jede,méně žere..... tam u té,( jméno zmiňovat nebudu ) to po naftě ani nesmrdělo.....,no hnus..... ,a teď v létě navíc beru bionaftu,té mojí francouské V3Sce to vůbec nevadí....... :mrk

Je to vyměněný. Nové těsnění bylo o 1/2 silnější než staré. Filtr byl špinavý - šedý jen na spodní třetině a pod fitrem bylo čisto. Vypustil jsem to z fitru vypouštákem do flašky od okurek a byla tam tak kávová lžička kalu, víc ne. Po 13000km.