Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kdo je tady zlodej?

Pocitej se mnou: Olej 5l, polosyntetika 10W/40 za cca 550 Kc + filtr 130 Kc = 680 Kc.

Prace tak na 20 minut.

Odesláno

To Esso mi dávali v servisu. Je nějaký problém, když změním značku (při zachování viskozity, samozřejmě). Myslím tím, jestli rozdíly v ceně odpovídají rozdílům v kvalitě.

Má to najeto cca. 170k.

Odesláno

Myslím že není, oni to něčím vypláchnou.....ovšem asi jak kdo.Já třeba sehnal MOBIL 1, nějak bokem za 180 kč/l - plnou syntetiku, ale bojím se to tam dat, páč tam mám minerál.Jednou jsem zadřel škůdku a víckrát to nechci zažít.Na PG už vůbec ne.

Odesláno

Vypláchnou? tomu nevěřím ni já :D

Nešlo mi ale o to, že by se oleje stejné viskózní třídy, ale různých značek nemohly míchat - to snad není problém.

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Myslím že není, oni to něčím vypláchnou.....ovšem asi jak kdo.Já třeba sehnal MOBIL 1, nějak bokem za 180 kč/l - plnou syntetiku, ale bojím se to tam dat, páč tam mám minerál.Jednou jsem zadřel škůdku a víckrát to nechci zažít.Na PG už vůbec ne.

Z minerálu na plnou syntetiku bych Ti opravdu nedoporučoval přecházet, plná syntetika se dává pouze do nových motorů a nebo pokud je na ní ten motor zvyklý. Většinou se postupuje spíš obráceně, tzn. nový motor = plná syntetika, když jí motor začne žrát, nalije se polosyntetika, která má vyšší hustotu a tak neproteče malými netěsnostmi. No a když už nestačí ani polosyntetika, tak tam musíme cpát minerální olej, ale s častějšími výměnami.

Odesláno

Já bych se v tématu vrátil.. Včera jsem absolvoval prohlídku na Českobrodské u Domanského. Jednání příjemné za necelých 45 mniut jsem odjížděl. Ptali se mě, zda se nechci na něco zaměřit, tak jsem jim řek, že na světla, protože svítím pánubohu do oken. Protokol jsem dostal (zk. jízda nebyla proveden, ač bylo napsáno, že jo) a v protokole bylo napsáno, že mám v ostřikovačích náplň do 0. Zvláštní, když jsem tam předtím nalil 1:1 Sheron do -80... Takže je to jasný, neměřili to a utomaticky to píšou všem. Pak jsem chtěl vědět, co to je přesně za auto, protože jsme to tu už taky řešili. Z výrobního pásu sjelo 13.2.1997, takže se jedná o starý model s předělávaným předkem. Jaký bylo moje překvapení, když jsme jeli pak do Mladé Boleslavi a tam mě zastavili polocajti, že prej mi to nějak blbě svítí. Takže po domluvě (měl jsem u sebe ten protokol) jsem promptně navštívil autorizovaný servis Škoda, protože byl nejblíž a nevěděl jsem, kde Peugeot je. Po vysvětlení situace se mě ujal technik, tomu jsem ukázal kde a čím zatočit a za 5 minut jsem odjížděl se SEŘÍZENÝMI světly. Jak mi řekl, levé svítilo dolů, a pravé někam do nebes... Tímto jim ještě jednou děkuju.

A závěr? Cokoli chcete v autorizovaném servisu nechat udělat - buďte u toho a čumte jim pod ruce (mě tam pustili jen abych se podíval na spodek) a dbejte na to, co dělají. Moc by měl zajímalo, jak to vlastně seřizovali, protože s tím něco dělali, ponevadž to svítili jinak, než když jsem k nim jel. Hůř, samozřejmě, jenže toho jsem si ve dne nevším, protože bych jim to tam šel omlátit o hlavu. Jsem rád, že chodím k Vašendovi, protože když jsem tam tak na začátku koukal zkrz o okno - no, pěkný věci se tam s tou 607 děly...:o Jinak auto OK, akorát, že prej budu muset měnit kotouče ve předu. Ale není to nic hroznýho. Otázka je, jestli to vůbec měřili.. Tož tak.:papa

Odesláno

Tak jsem absolvoval prohlídku i CITCARu v Brně. Cca. půl hodinky, spodek, kola, brzdy, motorový prostor... Vcelku komunikativní týpek, vzali mě k tomu bez problémů. Rozsah nebyl předem nijak stanovený, vypadalo to, že nemají moc práce. Prohlídka byla zdarma, sleva 15% na opravě zjištěných závad. Jinak nic pozitivního - kotouče prý na odpis (9mm - myslel jsem, že to ještě chvilku vydrží :mad:

Cena za výměnu obou kotoučů + destičky + brzdovka: 3500,- - co si o tom myslíte?

Odesláno

2 gvg: ono asi jak na koho natrefis, ja jsem tam byl v sobotu po ranu (jako druhy zakaznik), takze nemusely byt ti technici jeste tak moc otraveni a nasrani ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...