Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

winco: koupil jsem nádobku od Bidrin Performance, ale moc spokojenej s ní nejsem. Jinak kondenzační nádobka se skládá z kovové nádobky, ze dvou děrovaných trubek, které procházejí víkem a jsou připojené na vývody a z drátěnky na nádobí. :) Drátěnka je navlečená na ty děrované trubky, za účelem co největšího zvětšení povrchu, na kterém můžou páry kondenzovat. Je to celkem jednoduchá věc a i ty levné z eBaye budou fungovat.

Odesláno

madman51-> celkom dobre bude ked to zavedieš spatky do sani, alebo na to daš len ten mali filtrik alebo ozaj naj asi bude ked to zavedieš do vyfuku ako to planuje fakir ale je to celkom pracne a na vykone to neprida len sa proste toho zabviš. Inak uplne celkom postači to priveisť do sani spatky alebo daš na to ten maly filtrik.

Fakir-> tak diky za to popsani ako to vlastne s tou kondenzačni nadou funguje.......tak ja bych to spravil neako tak že by som narval to tej nadobi tu dratenku...inak je ta nadoba celkom dobre riešena.

Inak len tak nemáš fotku tej nadoby z vnutra alebo ako to je riešene??? Aby som to vedel čo najlepšie napodobiť???.....dakujem

Odesláno

winco: fotku nádobky ti udělám. Jinak co se odvětrávání do výfuku týče, tak v tom beru inspiraci u amerických závodních strojů. Když do výfuku navaříš trubičku, pod úhlem řekněme 45°, tak získáš mnohem větší podtlak, než ze sání. Pak je ale vhodné upravit olejovou vanu a odsávat přímo z klikové skříně a původní odsávání z víka ventilů zaslepit, protože by to jinak mohlo negativně ovlivnit návrat oleje z hlavy do vany. Určitý podtlak v klikové skříni je prospěšný, protože pomáhá snížit část výkonových ztrát.

madman51: zaveď to nejlépe zpátky do sání, do původního místa.

Odesláno

za tu fotku ti velice pekne dakujem dopredu........a ja to odsavani do vyfuku robiť na 100% robiť nebudem :) ja som len tak rozmýšal že by som to dal do sania spatky ako to je pretože tam mám ešte tu harmonikovu trubku :D alebo tam dal tu novodurobu trubku až do klapky a na kondenzačni nadobu dal len filtrik :D ale asi tam neham tu harmoniku a dam to spatky do klapky........inak ake hadičky máš použite na to odvetravanie??? a aku teplotu ma dekel klukovky?? klasicka priesitna gumova hadička by sa mi asi roztopila že??? :D alebo porad neake dobre ale cenovo dostupne hadičky na to odsavanie čo by som mohol priamo prichytiť o ten dekel :D

jinak diky za vysvetlenie vyhod odsavania vyfukom, ale to je pre mňa momentálne moc naročna a bezviznámna uprava :D možno časom ked budu aj nove zvody a vyfuk tak sa do toho pustim :D

[upravil dne 22/7/10 winco]

Odesláno

Ventilové víko (předpokládám, žes myslel to, jelikož dekl klikovky je olejová vana :D) bude mít za provozu teplotu do 100°C. Já je mám dokonce plastové, to bude mít ještě míň. Používám normální průhlednou PVC hadici o vnitřním průměru asi 16 mm a žádný problém s teplotou nemám. Ta musí v klidu vydržet i na tvém plechovém víku.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Ventilové víko (předpokládám, žes myslel to, jelikož dekl klikovky je olejová vana :D) bude mít za provozu teplotu do 100°C. Já je mám dokonce plastové, to bude mít ještě míň. Používám normální průhlednou PVC hadici o vnitřním průměru asi 16 mm a žádný problém s teplotou nemám. Ta musí v klidu vydržet i na tvém plechovém víku.

ja myslel ten vrch motoru, kde je to odvetranie :D som to asi zle napsal :D nom tak dufam že vydrží bo nechcem aby sa to tam neako roztopilo alebo dačo :D počas jazdy by sa to nahodou chytilo horeť a čo ja viem čo potom :D

Odesláno

Žádné strachy, kolega sice píše cosi o 100°C, ale myslím, že teplota bude nižší. Pochybuju, že bych na povrchu o teplotě bodu varu udržel ruku. ;)

Ten nápad s PVC hadicí je geniální. Jen tak dál kluci, tady se člověk naučí spoustu nových věcí. :super

Odesláno

tak ta PVC hadička ma napadla ako prve kedže som ju používal na ten moj vyvyjač vodika :D takže mám s ňou už neake skusenosti len mám obavi aby sa mi to neroztopilo o ten dekel :D ale ked nie bude len dobre :D a je aj celkom lacna takže neni problem ju dostať kupiť kolko len chcem :) teda kolko budu v obchode mať :D je to niečo podobne ako zahradna hacia len bez tej vystuže alebo čoho to :D je to proste uplne krasne čire :D

PS: ja vim moc smajlikov ale moj zlozvik, sorry

[upravil dne 22/7/10 winco]

Odesláno

ano delal :D do auta to nakonec nešlo :D ale fungovalo to paradne :D a ešte to aj mám a funguje to :D a z tej nadoby kde sem ho vyvijel tak chcem spraivť tu kondenzačnu nadobu na to odvetravanie :D

inak s vodikom sa jak paradne hra :D naplniš 0,5litrovu flašu čistim vodikom a zapliš :D lepšie jak pirotechnika na silvestra :D inak ono to bolo ako prakticka maturita

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jak sme sa bavili že 1,4 8V maju debilne vyriešenu klapku nasavania??? tu je fotka........a rozmýšlam ako by sa to dalo vyriešiť.....vyfrezovať to??? zohnať neaku z 1,4 16V ale čo potom na to volnobeh???

40584_1285564354323_1686579822_570408_2027817_n.jpg

Odesláno

winco: s tímhle neuděláš nic. Jakýmikoliv pokusy o modifikaci (kromě zahlazení vnitřní hrany celého tělesa klapky) to akorát aerodynamicky ještě zhoršíš. Klapka z 1.4 16V je ti k ničemu, protože je řízená elektronicky a ty máš klasické lanko. Jedině snad sehnat klapku z nějakého úplně jiného auta, které jí má řešenou inteligentně, a vyrobit redukci. Volnoběžný ventil je prostě jen obtok klapky v její zavřené poloze, může být řešen klidně i mimo těleso klapky jako extra krabička a připojený hadičkama před a za klapku, a bude to fungovat stejně. To je ale strašně pracné a pokud nemáš udělanej komplet výfuk a vačku a další drobnosti, tak bych to vůbec neřešil.

Odesláno

fakire diky za info.....som si aj myslel že ta zo 16V ma eelktricke ovladanie....ja myslel že keb sa da zohnať klapka zo 1.4 8V jak mám ja za par drobnych tak by som ju skusil vyfrezovať aby bola krasne okruhla takže krokovy motorek by mal prisun vzduchu aj tak :) no to sa ešte uvidi čo s tým budem vymyšlať dalej .... ale asi to nehám tak ako to je

Odesláno

winco: to bych nechal být... sice se ta přepážka dá odfrézovat, ale problému se nezbavíš - samotná klapka bude furt o dva centimetry v průměru menší, než vstup do tělesa klapky. Výsledkem by akorát byly ještě horší turbulence, protože masa vzduchu je \"rozjetá\" v celém průměru vstupního potrubí a najednou by narazila \"do zdi\", ve snaze se dostat do malé klapky. To by bylo horší, než když to necháš takhle.

Odesláno

Zabrušování hrany klapky má smysl spíš u aerodynamicky čistších klapek, bez integrovaného obtoku.

Moje klapka před úpravou a po úpravě:

p1020050f.th.jpg

p1020650w.th.jpg

[upravil dne 5/8/10 Fakir]

Odesláno

tuto odpoved som nechcel počuť :D ale i samotna logika mi to dava ... diky za odpoveď....tak to neham tak, akurat čo by som mohol spraviť je vyleštiť klapku ale to sa mi moc nechce :D

Odesláno

The_DoctoR: bez urážky, ale to, že TY nevíš, jaký je rozdíl v aerodynamickém odporu mezi hladkou trubkou a \"harmonikovou\" hadicí, vůbec není relevantní. Funkce stejná není ani zdaleka. Použití hadice (bavíme se o vedení vzduchu mezi filtrem a klapkou, že jo?) není ideál a než to takhle odfláknout jen proto, že jsi línej to udělat pořádně, tak to už je lepší na to vůbec nehrabat a nechat to v sériovém stavu. Stejně mě nepřestává fascinovat, jak si spousta českých \"tunerů\" myslí, že ačkoliv vědí prd o tom, jak to vůbec funguje, tak jsou chytřejší, než armáda inženýrů u výrobce a všechno umějí vylepšit, nejlépe za použití co nejjednodušší metody a nejlevnějšího materiálu, nejlépe dostupného v supermarketu. Důvod, proč se dá sériové auto dál ladit není v tom, že by byli inženýři u výrobce tak tupí (ikdyž u těch škrtících klapek 8V motorů TU si nejsem jistej), ale v tom, že je tlačí i jiné cíle, než jenom optimální výkon - v tomto případě hraje roli třeba ještě hlučnost a především výrobní cena. Pokud to chceš opravdu vylepšit, tak se to prostě musí udělat pořádně. A to může být i hodně práce. Tím, že to odflákneš nějakýma hadicema, aniž bys přesně věděl, jaký efekt tvoje úprava bude mít, tím tomu fakt moc nepomůžeš. Smutný je, že to fakt dělá většina lidí.

ad oil catch tank - je to nádobka, zachytávající olej z výstupu odvětrávání klikové skříně. Zajišťuje, že olejové páry a olejová mlha, rozptýlené v odvětrávaných plynech, nebudou spolu s nimi nasávány do motoru a spalovány, ale zůstanou zachycené v nádobce.

Odesláno

všetko čo napsal fakir je uplna pravda ...mezi filtrom a klapkou by mala byť čo najhladšia trubka z vnutra............a mezdi naraznikom a filtrom (ked to neni spojnene v jedno, ale služi len na privednie vzduchu k filtru) tak može byť tam aj harmonikova trubka ale aj tu by bolo lepšie keby to je trubka s čo najhladšími stenami, lenže tu ten airodinamicky odpor nehra taku velku ulohu ako v potruby medzi filtrom a klapkou

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...