peugeot09 Odesláno 14. červenec 2010 Odesláno 14. červenec 2010 Ty ALU trubky jsou pěkný, ale mají jeden velkej problém-průměr. Kluci ti tu radí vést to nové sání přímo od klapky. Vstup klapky má průměr bajvoko 5cm (jestli se pletu, tak mě někdo opravte), takže lepší a dokonce levnější mi přijde tohle: http://www.bbelektro.cz/trubka-oheb-pvc-prum48-2348/d-73782/ Citovat
winco Odesláno 15. červenec 2010 Odesláno 15. červenec 2010 jako ta odpadova trubka neni zla podla mňa a obalena hentým zarakom by to bolo paradne ale vieš tie trubky odpadove budeš potrebovať s miermerom 75mm a ten navlek čo si našiel je isce dobry ale trochu velky primer ma tu odpadu trubku .... Citovat
winco Odesláno 16. červenec 2010 Odesláno 16. červenec 2010 trochu sa zamiešam a namiesto radenia sa chcem poprosiť či by ste nemohli hodiť link na neaky material čim by som mohol omatať trubku sania dlhu 1,3metra aby som ju ochranil pred teplom z chladiča a vyfuku??? najlepšie niečo čoho sa cena nepohybuje oklo 30€ niečo v priajatelnej cene, dakujem alebo keby sa najde viacej zaujemcov tak možem objednať termopasku zo sklennych vlakien ktora ma dlhodobu odolnosť 650°C o hrubke tak 6mm širke 10cm a dlžke 50m samemu mi je taka dlžka k ničomu, to by som porad mohol omotať aj cely vyfuk od motora až po koncovku ale zase mám seriovy vyfuk tak je to nanič [upravil dne 16/7/10 winco] Citovat
Fakir Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 peugeot09: žádná ohebná trubka, stěny musí být hladké, nejlépe jako dětská prdelka. Dvoulitr bude mít určitě průměr tělesa klapky větší, odhaduju to tak na 70 mm, už jen proto, že má obtokovej kanál na volnoběh. Madman by to mohl změřit. winco: řekni P09, tomu by se termopáska určitě šikla. :D Citovat
winco Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 teleso klapky má už aj u 1,4 vonkajši priemer 70mm....a taku tu kravinu na volnobeh mám na klapke aj ja nemám ten otovr taky valcovy len polkruhovy čo ide ku klapke a druhy pol kruh čo ide ku krokovemu motorčeku aj keby si P09 zobral neaku tu termopasku tak by mi jej stale dosť ostalo Citovat
peugeot09 Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 Díky že na mě myslíte kluci, ale termopásku ani pečící papír už naštěstí nepotřebuju. Vzal jsem si z vás příklad a udělal jsem to přesně tak, jak to máte vy, tedy kužel je teď v podběhu na straně řidiče. Díky studenému vzduchu to jede furt stejně dobře, navíc jsem si tak trochu pohrál s klapkou sání dle návodu od Fakíra, takže spokojenost. Teď jsem ještě vyházel všechny nepotřebný věci. Jednačtyřkařům vřele doporučuju, každé kilo je na tom motoru znát, jednašestkařům a výše to může bejt jedno, ti mají výkonu dost. [upravil dne 17/7/10 peugeot09] Citovat
winco Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 jak si si pohral s klapkou...ja chci taky neaky zlepšeni a o vyhodeni rezervy taky uvažujuju možna pujde prič a ja to sanie musim ešte trochu upraviť aby to nesalo pordel zo silnice inak aky máte filter?? značku a rozmery .........dakujeeeeeem Citovat
peugeot09 Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 No, vyhladil jsem vnitřek až úplně do hladka. Jednačtyřka má tu výhodu, že klapka je plastová, takže se přece jenom lépe brousí. Jednoduše odmontuješ sání (povolíš sponu, odendáš trubku) a máš před sebou samotnou klapku. Ta je uchycena k takovému tomu velkému černému bazmeku (nevím co to je) pomocí tří šroubů, torxů. Ty odmontuješ, odendáš lanko plynového pedálu, odpojíš dvojici konektorů a můžeš brousit a leštit. Nejdřív hrubým, pak jemnějším šmirglem a ve finále leštící pastou. Nějaký nárůst výkonu jsem ale příliš nepozoroval. Ale vyhození nepotřebných věcí a \"odtučnění\" auta o 60kg se projevilo hodně moc. Ještě vymyslím co vyhodit, pak bude legrace s tím autem jezdit. Filtr jsem tehdá koupil italské zn. Lampa. Rozměry neznám zpaměti, ale není zrovna nejmenší. Citovat
winco Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 tak ja mám klapku kovovu a ked to nema žiadny vpliv tak to asi ani robiť nebudem......v prevom rade chcem vyriešiť odvetranie klukovky a vymena sviečok Citovat
peugeot09 Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 To máš jako když si pokaždý před nějakou úpravou řekneš, že to nemá cenu a tak se na všechny nakonec vykašleš. To je podobný, jako kdybych řekl, že v autě klidně ty koberečky nechám, že těch 15kg není zase tolik, bordel vzadu a za sedačkama nechám, 25kg taky není tolik, rezerva má nějakých 20kg, tak jí tam taky nechám a tak dále. A nakonec se to všechno pěkně nasčítá až se budeš divit. Odvětrání klikovky? K čemu je to dobré? [upravil dne 17/7/10 peugeot09] Citovat
winco Odesláno 17. červenec 2010 Odesláno 17. červenec 2010 jako rezervu vyhodiť chcem už dlho a určite aj vyhodim len budem musieť miesto toho kupiž ten sprej na opravu defektu keby nahodou a koberčeky a sedačky a podobne veci nevyhodim určite pretože auto normálne použivam a ked tak rozmýšlam tak ta rezerva vlastne bude nahradena neakym zosikom a woofrom v kufri takže to bude pak na stejno dalej tu klapku leštiť nebudem, sice som tiež už davnejšie uvažoval že s tým dačo spravim ale nebude to mať asi žiadny vpliv ani to neucitim tak to asi neham tak tým odvetranim som myslel že spravim asi neaky oil catch tanker made in home aby mi motor nenasaval ten sajrajt čo nasava teraz....podla mňa to nebude mať žiadny vpliv na vykon ale aspoň nebudem musieť tak často čistiť klapku, a nebudu sa tolko zasierať vstreky a ventili a čo ja viem čo všetko ešte od toho Citovat
Fakir Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 winco: to zabroušení a zaleštění tělesa klapky snižuje jeho aerodynamický odpor - z principu sice významně, ale i tak to spadá spíš do kategorie optimalizace detailů; nemyslím si, že to je pocitově poznat na chování motoru, natolik významná změna to není. Ikdyž, u atmosferického motoru bojujeme o každý gram vzduchu navíc. Problém je, že klapka na 1.4 je aerodynamicky dost zběsilá (díky nelogickému umístění vstupu vzduchu pro volnoběžný ventil), takže tahle úprava tady v podstatě postrádá smysl. Elektronické klapky (stejně jako inteligentně navržené mechanické) jsou aerodynamicky mnohem čistší, tam to má smysl větší. peugeot09: odvětrání klikovky je moc šikovná věc. Totiž, pístní kroužky netěsní úplně dokonale, takže se skrz ně dostává do prostoru klikové hřídele částečně nespálená směs a další zplodiny spalování, které mají společnou vlastnost, že jsou to všechno hnusy fialový, který jsou hrozně agresivní vůči skoro všemu, s čím přijdou do styku a mj. způsobují rychlejší degeneraci oleje. Krom toho všeho vytvářejí v klikové skříni přetlak. Odvětrávání je tam od toho, aby za 1) odsálo veškerý ten plynný bordel, co tam profukuje (a profukuje ho opravdu hodně!) a za 2) vyrovnalo tlak v klikové skříni (páč když se ucpe, tak je uživatel auta zakrátko svědkem demonstrace principu točení piva ze sudu, jen s motorovým olejem, namísto piva ). Standardně je odvětrávání zavedeno do sání před klapku, kde proudící vzduch pomáhá vyvolat v odvětrávání podtlak, vysát plynné zplodiny z klikové skříně ven a spálit je v motoru. Osobně rozhodně doporučuju odvětrávací systém zachovat tak, jak je (filtřík je na prd). Jediná nevýhoda je, že v tomto konkrétném provedení je se zplodinami je nasávána i olejová mlha zpod víka ventilů, která má tendence spolu s prachem, který pronikl filtrem, zasírat klapku, kterou buď musíme občas vymontovat, rozebrat a vyčistit, nebo mezi sací potrubí a výstup odvětrávání na víku ventilů vřadit kondenzační nádobku, která olejové páry a mlhu odloučí od zbytku nasávaných plynů. Citovat
winco Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 fakir -> velice pekne moc dakujem za vysvetlenie a vyčerpavajucu odpoved. Som sa aj divil že je ta klapka neako blbo navrhnuta ved ked ju vymontujem na prečistenie ta sem možem hodiť fotky ako to vyzera. Inak to odvetranie by som chcel vyriešiť tým že tam dam neaku kondenzačnu nadobu (napadlo ma že by som použil nadobu na vodovodny filter jelikož mám jednu nepoužitu doma). Niekedy som uvažoval aj nad tým filtrikom ale pak som zistil, že je kničemu pač se zasere a ucpe a potom pri vytočeny sa može stať že vyleti od tial . Tak asi budem riešiť odvetranie tej klikovky cez tu kondenzačnu nadobu a potom spatky do sacieho potrubia. Len taky maly poznatok: ked som montoval sacie potrubie miesto airboxu tak soms i všimol že airbox je zasrany neakým olejom(ale len hodne malo) z vonku a že v tej harmonikovej trubke je tiež neaky ten olej usadeny na spodku tak je celkem vyhoda že sa mi nezasrala klapka ale len ta karmonikova trubka Tak najmä aj preto chcem tam dať tu nadobu aby tam toho sajrajtu bolo čo najmänej. Citovat
peugeot09 Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 Fakir: Ty seš blázen, ale díky moc za vysvětlení, jsem zase o něco chytřejší. Citovat
Fakir Odesláno 19. červenec 2010 Odesláno 19. červenec 2010 winco: jasně... vzhledem tomu, že osmiventilové 1.4 a 1.6 nemají před vývodem odsávání separátor olejové mlhy (1.4 a 1.6 16V ho mají), je pravděpodobné, že tam toho oleje půjde docela hodně. Kondenzační nádobka tady má smysl určitě, když už pro nic jiného, tak kvůli tomu volnoběžnému nesmyslu, kterej se tím snadno ucpe a blbě se pak čistí. Já tu klapku u 1.4 znám, ale klidně sem ty fotky hoď, ať mají ostatní představu, co obnáší vyčištění klapky u osmiventilu. peugeot09: není zač. Citovat
winco Odesláno 20. červenec 2010 Odesláno 20. červenec 2010 fakir-> aj som si myslel, že danu klapku budeš poznať ale fotku hodim aj pre ostatných ludi.......inak ty máš ako vyriešene to odvetravanie klukovyk alebo ako to budeš riešiť??? peugeot09-> ty máš aky motor a aky rok vyroby ked hovoriš že škrtiacu klapku máš z plastu ??? ja ju mám normálne klinikovu alebo neaku kovovu Citovat
Fakir Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 winco: já mám odvětrávání normálně zavedené přes kondenzační nádobku do sání. Ale časem to chci upravit a odvětrávat do výfuku, ale to má čas. Citovat
winco Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 si kupil origo neaky oil catch tanker??? alebo to malo origo kondenzačnu nadobu zo serie??? a proč to chceš odvetravať do vyfuku?? ma to neaky vyznam??? [upravil dne 21/7/10 winco] Citovat
madman51 Odesláno 21. červenec 2010 Autor Odesláno 21. červenec 2010 Mi to prijde docela dost drahy to OCT Na ebey uz je cena prijatelnejsi [upravil dne 21/7/10 madman51] Citovat
winco Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 jj na ebay je ta cena prijatelna za tých 16 dolarov alebo tak neako ale ja mám doma niečo taketo je to vodovodny filter , vydrží to velke vnutorne tlaky až 10 barov, takže by to malo celkom vyhovovať a ako na ochranu pred teplom sa to normálne omota tým čim budem omotavať tu trubku nasavania, mám bjednanu tkaninu zo sklennych vlakien, tak uvidim čo to bude za zazrak a a ked ostane tak sa to tým obali a bude to paradane teda až to budem robiť pretože neni ešte iste či niečo take spacham ale asi ano Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.