Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, stal jsem se majitelem 206 GTi a zjistil, že mám místo originalního boxu saní namontovaný konusový sportovní filtr od firmy Green. A teď otázka, mám si sehnat originál box a dokoupit do něj sportovní filtr nebo nechat tendle, co bude lepší?

Odesláno

jednoznačne nechať tento ale poriadne ho odtieniť od tepla z motoru a chaldiča a niekade z prednej masky alebo narazniku prived k nemu hadicu abynasaval studený vzduch a bude to ovela lepšie ako je original box.......

inak vytaj medzi najitelmi krasneho auta P 206

Odesláno

Hoď sem fotku motorového prostoru, jak máš to sání dělané. Pak ti budeme moct říct, jestli je to udělané dobře, nebo jak to případně vylepšit. :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

A ty vole... :o:o Po kterým jelitu jsi to koupil? :roll Tak tohle musí ven - za prvý, ten filtr je na dvoulitr žalostně malej, za druhý, autor úpravy vůbec netušil, co vlastně dělá. Buď předělat pořádně (což by obnášelo koupit pár trubek, silikonových kolen a hlavně pořádnej filtr), nebo pokud se ti s tím nechce patlat, tak originální airbox. I ten je o 100%lepší, než tahle hrůza.

Odesláno

Malej? To mi neříkej kolego. Vždyť ty i já tam máme ještě o něco menší a jak nám to jede. Schválně bych zkusil test, kdy bys to na zahřátém motoru zkusil trochu vytočit, abys viděl, že ten filtr opravdu musí stačit. Vážně bych to nepřeháněl.

Jinak jak říká Fakír, je to pěkně debilně umístěné. Při jízdě na něj fouká horký vzduch z chladiče. :bojim

madman51: Není to ta stříbrná 206 s černýma ALU někde od Kladna? :myslim

[upravil dne 11/7/10 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Malej? To mi neříkej kolego. Vždyť ty i já tam máme ještě o něco menší a jak nám to jede. Schválně bych zkusil test, kdy bys to na zahřátém motoru zkusil trochu vytočit, abys viděl, že ten filtr opravdu musí stačit. Vážně bych to nepřeháněl.

Jinak jak říká Fakír, je to pěkně debilně umístěné. Při jízdě na něj fouká horký vzduch z chladiče. :bojim

madman51: Není to ta stříbrná 206 s černýma ALU někde od Kladna? :myslim

[upravil dne 11/7/10 peugeot09]

cerna 206 se stribrny ALU, Kladno

klik foto

Krom toho filtru ma jeste jednu vadu, ty ALU kola jsou desne poskrabany viz foto (asi stim jezdila nejspis nejaka zenska :D). Slo by to nejak vylestit nebo opravit? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

A ty vole... :o:o Po kterým jelitu jsi to koupil? :roll Tak tohle musí ven - za prvý, ten filtr je na dvoulitr žalostně malej, za druhý, autor úpravy vůbec netušil, co vlastně dělá. Buď předělat pořádně (což by obnášelo koupit pár trubek, silikonových kolen a hlavně pořádnej filtr), nebo pokud se ti s tím nechce patlat, tak originální airbox. I ten je o 100%lepší, než tahle hrůza.

Mužes mi nejak prosim naznacit (treba v malovani) do ty fotky motorovyho prostoru jak bych to mel vyresit, a z jakyho materialu by ty trubky mely bejt?

Odesláno

autičko je to krasne........a ja som ti to na tuning fore neako popísal.....podla mňa je to celkom dobre riešenie

edit: skopiruju ti to i sem aby sa odbornici k tomu mohli vyjadriť

jako vidim tak to máš pekne odflaknute jak sa len dalo.......tak nemiesto tejn harmonikovej trubky daj kusok rovnej trubky potom koleno 90° smerom dole vyhodť ten kovovy držiak čoje na spotku aj s tým zbitkom airboxu....potiahnu trubku až dole potom dalšie koleno smerom k hmlovke a tam dalši kusok trubky na to daj filter.....bude krasne daleko od tepla z chaldiča, tým lastovým podbehom bude chraneni od spodu od sajrajtu a bude nasavať studeny vzduch a hlavne ten filter ešte vyper a napusti tým olejom bo nevyzera byť extra zachovali

pozri moje vlakno poslende prispevky tam som robil sanie tak to sprav podobne len si skus zohnať nerezove trubky vela šťastia

[upravil dne 11/7/10 winco]

Odesláno

madman51: tak jak to napsal winco bych to udělal taky. Sundal bych celý ten plastový zmetek nad klapkou (to, z čeho jde ta pružná hadice) a potrubí bych připojil přímo na klapku, přičemž jako výchozí průměr potrubí bych vzal průměr tělesa klapky a zachoval ho po celé délce až k filtru. Pokud bys měl přístup k levné brzdě a chtělo se ti experimentovat, dá se vyzkoušet i potrubí u filtru širší a zužující se směrem ke klapce, ale to už je hraní na hodně volných víkendů. Já mám taky filtr za levou mlhovkou a jako poznatek z praxe můžu dodat, že pokud jezdíš občas po prašných cestách, je lepší sehnat desku vhodného materiálu (stačí sklolaminát, fajnšmekři můžou použít uhlík :)) a trošku tam ten filtr ze strany motoru zabarikádovat, aby tam šlo míň prachu a vody, ačkoliv pokud nepojedeš půlmetrovou louží, tak ani s vodou za prudkého deště nejsou problémy. Náčrtek ti nakreslím, až na to budu mít chvilku.

Odesláno

fakire ja keby može poprosiť tak keby si mi odfotil jak to máš presne vyriešene ty...... viem že ti to robila neaka firma kde se mluvi cizi reči ale chcel by som vidieť ako to máš presne umiestnene ten filter.....ja to mám skoro podobne ako ty až na par much....teda mi to viac trči z toho plastoveho podbehu takže mi na to ide viacej prachu....a nemožem tam dať kus trubky pretože sa mi do nej nevejde filter jak je to ted :( bo filter ma vnutorny priemer 65 a vonkajši asi 80 mm a ta trubka čo mi ostala ked osm vyrabal hento ma vnutorny priemer 75mm a vonkajši 77mm takže som to musel vyriešiť hentak ako to mám čul len chcem neako dorobiť alebo pootočiť ale nemám ted na to moc času najlepšie by bolo zohnať väčši filter ktory má aj väčši ovotr na trubku a boo by po probleme ale potom by mi ostal tento filter a nevedel by som čo s nim :D

Odesláno

Fakir: winco psal abych to napojil od toho plastovyho zmetku a ty bys ho zase sundaval a daval rovnou na klapku, tak tedy nevim co si mam vybrat a co by bylo lepsi :myslim

A nebylo by prece jenom jednodusi kdybych sehnal na vrakaci air-box a dal do nej sportovni vlozku? V cem bude lepsi ten konusovej sportovni filtr oproti sportovni vlozce v air-boxu?:myslim

Odesláno

ja nepsal aby si to dal na tu gumennu truku....to sme sa asi zle pochopili alebo som to zle napsal.....tu trubku dole a dať na klapku rovnku ako to potom napsal Fakir ........podla mňa je lepšie sa pohrať s tým konusovym filtrom ako davať origo box........ale len tak pre zajimavosť za aku cenu by si dal preč ten filtr od greenu???

Odesláno
Původně zaslal: winco

ja nepsal aby si to dal na tu gumennu truku....to sme sa asi zle pochopili alebo som to zle napsal.....tu trubku dole a dať na klapku rovnku ako to potom napsal Fakir ........podla mňa je lepšie sa pohrať s tým konusovym filtrom ako davať origo box........ale len tak pre zajimavosť za aku cenu by si dal preč ten filtr od greenu???

Pro zajimavost si stim zkusim nejak pohrat, kdyz se nepovede dam air-box, takze zatim green neprodam :P

Odesláno

Jestli jsem to teda pochoppil spravne tak napojim na tu klapku pod tim plastem#IMG_2946.jpg ale kdyz ten plast sundam jak napojim na to potrubi tu mrnavaou hadicku #IMG_2946_1.jpg ani nevim k cemu to je

[upravil dne 12/7/10 madman51]

Odesláno

ta hadička vedie z dekla klukovky a sluči na odvetravanie vzduchu od tial.....a bud to vyriešiš tak že tam daš oil catch tanker a na to maly filtrik alebo do tej trubky vyvrtaš dierku daš tam priechodku a napojiš to na to alebo ta najlašicha variatna trubku napoj až za tu malu hadičku ...viz obrazok (je to len v skicari nakreslne za 15sekund tak je to len na zobrazenie kam až napojiť tu dalšiu trubku (červeny obldžnik)

Odesláno

Na kolik by to potrubi zhruba vyslo? Ptal jsem se v jednom shopu tady na Kladne a vycislil to na castku kolem 2000 kc, me se to zda moc za par hlinikovejch trubek a jedno koleno :nevim

Odesláno

Kolena bys potřeboval tři. Budu-li vycházet z wincovo fotky, tak jedno od klapky doprava (ten plastovej bazmek nad klapkou, označenej šipkou, půjde pryč), kus trubky (viz. červená čára), jedno koleno dolů, trubka, dole další koleno doprava, směrem do podběhu, kam půjde trubka, zakončená filtrem. Trubky i kolena musí být hladké, žádné vzduchotechnické hadice v designu \"harmonika\". Pro hadičku odvětrávání ve vhodném místě vyvrtáš dírku a navaříš/zapájíš/přilepíš (dle materiálu a možností) kus trubičky, na který se hadice nasune. Pokud by to mělo tendence (resp. mělo je příliš často) zasírat klapku mastným sajrajtem, můžeš buď do cesty odvětrávání vřadit kondenzační nádobku (oil catch tank). Žádné filtříky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...