P607Olda Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Máme ve firmě 20 aut, ročně jezdíme dohromady přes milion, takže za 18 let, to se nasbírá. Odklon kol nemá vliv na sjíždění, ale sbíhavost má. Citovat
punkac Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Mé auto hrkalo strašně, vyměnil jsem svislé plastové tyčky Nepřestalo to, vyměnil jsem vodorovné tyčky plus udělána geometrie a hrkání a bouchání ustalo teď při propružení auta, začíná povrzávat silentblok, tak využiju ferryho návod a až mě to bude hodně zlobit, tak ho vyměním jinak kola se mi nesjížděla zatím nikdy, jen se ojížděj a zhruba za dva roky je musím měnit, sviňky jedny Citovat
tomik1987 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 P607Olda no tak ja by som aj došiel kľudne. mne to problém nerobí že ostanem deň na cestách. len by som potreboval vedieť koľko si mam pripraviť cash. no čo sa týka napravy. tak som nezaznamenal nejaké hrkanie. ale to bude aj tým že mi v kuse hrá hudba. ale tak ak mam pravdu povedať. tak radšej by som prišiel do čiech niekam. aby mi to spravili dobre a za dobrú cenu. ide o to že ja tu nepoznam jeden poriadny servis, ktorý odvádza dobrú robotu. a nikomu to neverím. a už ani do origo peugeotu nepôjdem. ved ked mi tam zapilil chlapík že mi treba 300 eur. plus robota čo by vychádzalo okolo 450 eur. vraj. orientačna cena. tak som skoro infakrt dostal. a pritom som si to sám urobil ako stálo ma to 40 euro. ale 3 hodinky roboty. a zatiaľ to ide. no tak asi tak je to u nás v okoli =((( Citovat
P607Olda Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Zavolaj 00420 583 411 572, medzi 8 - 16 hod., a nadiktuj a spýtaj sa na všetko (rozvody? olej?). Teraz majú dosť plno, objednajú ťa tak za dva týždne. Čo ti tam hrká, to ti po telefóne nepovedia;), ale na cenu sa opýtaj. Geometriu robí pán Smékal v Libine, tel. 00420 583 233 471, dohodni sa na ten deň na podvečer. Má na to už tie sťahováky na nastavenie výšky. Dúfam, že tam nemáš kolesá 17-ky, lebo má zariadenie MOTEX a to má klepetá len do 16-ky. Geometriu dobre robia aj v Opave (Peugeot Hruška), tam by ti radi opravili aj vôle, ale drahšie... Geometria tam stojí asi 1200 Kč. Tel. 00420 553 609 981. Ešte takto - nechcem ťa naháňať stovky kilometrov, snažím sa doporučiť, čo mám vyskúšané. Ak by ti niekto (šikovný dedinský opravár) tam u vás odstránil vôle, návod na geometriu nájdeš tuto (písal som už veľakrát), naštuduješ si žiadané zbiehavosti, zaťažíš auto na predpísanú výšku a potom ti geometriu urobí ktorýkoľvek pneuservis u vás. Citovat
sowwwa Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Podle fotek gum je rozbihava. Zkus zvednout auto za prah a silou otocit kolem smerem do sbihavosti. Mozna to bude chtit pacidlo. Jestli tam bude vule, delaji to \"ridici\" tycky, na obrazku c.6. Jestli ne, je nejspis jen spatne nastavena geometrie. Citovat
tomik1987 Odesláno 2. červenec 2010 Autor Odesláno 2. červenec 2010 no a to mám ako tlačiť páčidlom?? v nedeľu sa k tomu snad dostanem. Citovat
P607Olda Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 sowwwa má pravdu, ještě bych to doplnil: Nedělej to na heveru, protože musíš koukat zespodu a může to spadnout na tebe. Takže na jámě, anebo na velkém zvedáku - zvedneš celé auto. Páčidlem je potřeba páčit veškeré spoje (silentbloky, klouby) a dívat se, jestli je v nich vůle. A pak, s pomocníkem, cloumat s kolesem vodorovně i svisle a dívat se, kde jsou vůle. Vodorovně, to zn. uchopit kolo v pozici (hodin. ručičky) 3 - 9 a svisle, v pozici 6 - 12. Mechanik to dělá denně, tomu to vysvětlovat nemusíš. Bylo by nejlepší, k někomu šikovnému zajít, protože bude následovat výměna něčeho a bude velká diskuse - kde to koupit, nepasuje, jak to vyměnit.... Citovat
tomik1987 Odesláno 4. červenec 2010 Autor Odesláno 4. červenec 2010 a tak ja by som to najradšej nechal fakt na nejakého odborníka čo by sami na to pozrel a aj by mi to povymienal. koľko to tak môže vyjsť cena za tie diely. čo sa tam budú asi meniť. mam na mysli. silentbloky. tie tyčky a vlastne všetko čo sa tam zvykne meniť. Citovat
tomik1987 Odesláno 12. červenec 2010 Autor Odesláno 12. červenec 2010 no tak v piatok som bol v autobenexe. popísal som im problém oni mi vypisali diely, ktoré tam bude treba vymeniť. tu je výpis dielov. ono na stránke benexu. som niektoré našiel ale niektoré nie. môže sa na to niekto pozreť??? diely sú: SA1525595 5,60 EUR 4x SA1315995 7,50 EUR 2x SA1315785 4,30 EUR 4x SA1785395 29,20 EUR 2x 62790015 18,00 EUR 2x SA6403353 28,80 EUR 2x VTS 139 21,60 EUR 2x celková suma my vyšla 249,80 EUR. Mohol by sa tu niekto na to kuknúť či to dobre vypisali. a podľa e-shopu mi nejde najsť diely ktoré nezačínajú na SA =(( čiže som z toho mimo. a ak tu niekto robí s tým či by mi nevedel vybaviť lepšiu cenu a poradiť čo všetko potrebujem na to. a ešte by som sa chcel opýtať či viete zohnať nejako lacnejšie pneumatiky Pirelli P6000. ďakujem Citovat
P607Olda Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 Ty mi připadáš, jako když jdeš k zubaři a vybíráš si nejlevnější plomby (všechny), ačkoli ti bude opravovat jenom jeden zub. Věnuj raději námahu tomu, abyste určili, co se opravdu musí měnit. Citovat
P607Olda Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 Toto jsou vodorovné tyčky, ty mají asi vůli a takto se nastavují: Citovat
tomik1987 Odesláno 12. červenec 2010 Autor Odesláno 12. červenec 2010 no tak ja som bol servise. a tam mi povedali že silentbloky sú v ritke že vraj ich mam všetky vymeniť. tak na základe toho som sa išiel pýtať po dodávateľoch čo by to stálo všetko. a oni mi to takto vyčíslili. Citovat
tomik1987 Odesláno 21. srpen 2010 Autor Odesláno 21. srpen 2010 takže konečne som sa pohol kusok s tou mojou zadnou napravou. čo sa týka servisov. tak s tými som už nakoniec uplne skončil. našiel som jedného chlapíka takého staršieho. pozrel mi na to zapieral tam par minut do toho tyčou. ako ste písali. povedal mi že mam kupiť tie tyčky č. 6 a bolo. vymenil a ešte sa mi pohral aj s ďalšími vecami. robieva sa geometria aj na zadnej naprave? Citovat
P607Olda Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 Áno, geometriu zadnej nápravy treba istotne urobiť po výmene tyčiek. Prečítaj tu prečítaj aj uvedené odkazy, nechce sa mi to písať stále dokola. Alebo jednoducho: bez ohľadu na výšku vozidla, nastav vzadu zbiehavosť 1,3 mm na každej strane, a po nejakom čase to skontroluj, ako sa kolesa opotrebúvajú. Vpredu je správna zbiehavosť asi 1 mm na každej strane. (Ja už som vyskúšal asi všetky vedecké aj nevedecké metódy, asi je to viac otázka šťastia...) PS: poznám aj mechanika, ktorý vie vymeňať tieto tyčky a kĺby riadenia bez potreby geometrie. Proste si pred demontážou presne zmeria dĺžky a polohu a nové namontuje takisto... . Ale skontrolovať geometriu je istota. [upravil dne 21.8.2010 P607Olda] Citovat
BV406 Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 shodou okolnosti jsem toto prodelal minuly tyden, vyackovane kola a obe zadni pneu sjete z vnitrni strany .... reseni vymena vodorovnych tycek a nasledne provedena geometrie ... zadna veda ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.