Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň, pravdepodobne budem potrebovať repas. zadnej napravy. vlastne určite. koľko to asi tak stoji? a kde je to najlepšie dať urobiť? myslím dobrá práca za primeranú cenu?mám P406 2,2hdi r.v. 2003

Příště BEZ TOHO CAPS LOCKU!! Díky, Béďa

[upravil dne 30/6/2010 Béďa]

Odesláno

podle popisu to budou nejspíš jen vadné tlumiče (zajeď nejdříve na test tlumičů, u nás třeba Barum)

jinak 406ká má zadní kola mírně do ,,A\'\'--není to vada:bojim

taky si zkontroluj silentbloky ramen nápravy, vůli kostí (tyček stabil.-hlavně vodorovné) a vůbec vůle na celé nápravě (podélná táhla atd.)

Odesláno

aha no diky za radu =)) som myslel že to je tak nejako ako na 405ťkách. ono všetci mavali vraj s tým problém. ale ja čo som mal 2 405ťky tak v živote som nemal problém s napravou.

Odesláno

než se rozpláčeš, zajeď na test tlumičů jak psal Ozzy :super

bouchá ti auto při přejezdu nerovností i při malé rychlosti (třeba kolej od posuvných vrat), na 90% je to vodorovná tyčka(číslo 6), poznáš to i tak, že navyheverovaným autě chytneš kolo a zalomcuješ, cítíš li vůli, je to ono, při pohoupání auta slyšíš vrzání, je to spodní silentblok (číslo 7)

Odesláno

Tak já mám úplně jiné zkušenosti, než předešlí pisatelé:

Hrká (strašně!!!) svislá tyčka stabilizátoru, např. při přejetí prahu vrat. Není to nebezpečné, na sjíždění pneu nemá vliv.

Vodorovná tyčka, když má vůli, tak to sjíždí pneu, ale hlavně auto plave na cestě, hlavně na ledu. Nehrká!!! Po výměně se musí udělat geometrie.

Tak sjeté pneu, jako máš na fotkách, jsem měl:

- po projetí jámy, anebo po 200 000 km (mnoho různých jam)

- anebo po nastavení geometrie v běžném pneuservisu, kde to nastavují bez ohledu na výšku vozidla a tak nastaví nesprávné hodnoty.

Jiné vůle, např. silentbloky ramen, jsem za ty už miliony km na 406-kách nezažil. Mohou to být zmíněné vůle v silentblocích, ale moje statistika je nezaznamenala.:mrk

Tlumiče: měnili jsme tlumiče snad dvakrát v historii, ale na sjíždění/nesjíždění to nemělo vliv.

Moje zkušenosti jsou z provozu 6 ks 406, celkově na nich najeto asi 2,5 mil km.

Pokud by ses chtěl projet sem, dám ti kontakt (Zábřeh + Libina). Pokud si nevíš rady, ke komu jet, tak přijeď, sice strávíš den na cestě, ale budeš to mít hotovo.

[upravil dne 30.6.2010 P607Olda]

Odesláno

Presne ten isty problem som mal pred rokom , zjazdene zadne pneu z vnutornej strany. Umna to bolo ale horsie v tom ze vola v kolesach ziadna bo som davnejsie predtym robil taku celkovu generalku zadnej napravy ale ulakomil som sa na dobrej geometri, lepsie povedane aste som o tom nevedel aky su fusery a neznali v pneuservise kde mi ju robili. Poradil mi kamos ze staci ist do znackoveho servisu na geometriu a mal pravdu. Vyslo ma to 23Euro. Zistili ze zadna geometria bola zle nastavena. Sranda je ze to tam je lacnejsie ako vo vedsine pneuservisoch kde chcu zato pomali 39E. Vymenil som gumy a odvtedy klud , auticko je aj od zadnej napravy podstatne tichsie ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...