Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Před nějakou dobou jsem tu psal o tom, že mi v bazaru do TP napsali ABS které nemám a nenapsali tažné, které mám.

Podařilo se mi najít toho, co mi to auto prodával a ten vcelku ochotně slíbil, že to napraví. Naletěl jsem jako starý blbec na fousatý trik a půjčil jsem mu TP bez potvrzení a beze svědků. Od té doby (cca 2 měsíce) se jenom vykrucuje, vymlouvá, zapírá se, pokládá nebo nebere telefony atd. Začíná mi být jasné, že z opravy nic nebude a vzhledem k tomu jednání začínám mít strach, že mi nevrátí ani ten techničák.

Takže:

1. pokud mi TP vrátí, jakou mám možnost nechat si opravit údaj o ABS (na to tažné už kašlu, ale s neexistujícím ABS nedostanu technickou). Správný postup je vyrazit ze STK, kde to přihlašovali, protokol o opravě údajů (napíšou, že udělali chybu) a s tím pak na magistrát, kde opraví záznam v TP. Bohužel nevím, kdo TK dělal (je to dovoz, první majitel v ČR a kromě TP jsem žádné jiné papíry nedostal). I kdybych to věděl, bavit se tam se mnou nebudou.

2. Pokud mi TP nevrátí, jak dostat nový. Předpokládám, že bych hlásil ztrátu apod. - co je v tomto přípaě potřeba? Jediné, co mám, je kopie TP, na té snad musí být nějaká spisová značka insituce, která to přihlašovala.

I když je o poněkud offtopic, díky za každou radu.

Odesláno

Tady asi rada ani nemůže pomoci, musiš se modlit...a z toho chlapa ten techničák vymlátit. Myslím si že velkej techničák ti nedají novej.....pokud bych se spletl, tak s tím budeš mít kupa lítání....

Odesláno

Problém je v tom, že na něj mám jen telefon - bazar už neexistuje :mad:

A na event. vymlacování bude spíš expert on, než já...

Nějaé řešení asi být musí - pokud někdo přijde o TP, znamená to, že je bez auta?

Odesláno

Bylo to auto napsaný na tebe?Jestli jo zajdi na příslušný dopravní úřad a nech si vystavit duplikát TP.např.za stracený dělá se to běžně a není v tom žádnej problém.Jestli jsi to na sebe nepřepsal,je mi tě líto a nezbívá než si pro tp zajít k dotyčnému osobně a klidně s několika správnýmy hochy.Ale jak píšeš kupoval jsi to v bazaru,a tam to museli odhlásit na tebe.Když jsi to kupoval mělo to platnou t.k?Jestli jo jde dohledat kde a kdo to dělal a jak to,že to prošlo atd.

Odesláno

Jo, tohle je OK. Auto je psaný na mě, má platnou STK+EM - tohle všechno dělali v tom bazaru. Mám kopii TP a orig OTP - všechno bylo košer, jen teď nemám orig. TP. No, možná stahuju kalhoty předčasně a ten chlapík to aspoň vrátí...

Moje chyba - prostě jsem nepochopil, o co mu jde. Něchtěl jsem žádnou černotu - prostě oprava chybně zapsaných údajů do TP a ještě jsem mu za to slíbil úhradu výdajů :D . Musel by být blbej, aby se připravoval o prachy, takže v tom musí být něco jinýho....

Odesláno

Setkal jsem s následujícím:

Ukradli octavii, pojiš?ovna vyplatila prachy, protoze to mel pojistěné proti krádeži. Auto se za 0,5 roku našlo. Pojiš?ovna nechala auto papírově zlikvidovat, tak že ustříhli roh velkého techničáku a malý techničák, servisní knižka ,..atd zustalo beze zmeň.

Majitel ukradeného auta udelal podfuk a auto prodal.Nevim jak to udelal,ale ten kdo to koupil...se dozvěděl jak to bylo při přepisu....nvim odrobnosti,ale při předání auta a peněz viděl kupující pouze kopii velkeho TP. Na otázku proč není originál, se dozvěděl že je u policjatů. Chyba - největší,...já toto nechápu.Ale tam se dozvěděl, že kopie velkého TP se nedělejí a nejsou platné.

Zustala mu octavie, která je bez papírů !!!

Odesláno

Ale ne, já jsem dostal originál úplně nového TP, tu kopii jsem si udělal sám. Nicméně jsi mi otevřel oka - ten borec mohl být tak ochotný proto, aby se dostal k originálu TP. Pak už stačí jen šlohnout to auto...

Odesláno

no teoreticky bys to mohl dát na policii, protože on ho vlastně ukradl... normálně bych jím řekl jak to bylo, teď to nechce vrátit, to je krádež, ten doklad je docela důležitej + jsou lidi co mu tam dopíšou cokoliv, jak když sem dělal TK na jedno auto, borec nechtěl ani vidět to auto a stálo to jen 2400.

Odesláno
Napsán autorem Fusion

no teoreticky bys to mohl dát na policii, protože on ho vlastně ukradl...

Přesně řečeno to není krádež, ale neoprávněné držení cizí věci. On ten TP dostal dobrovolně a ta dobrá vůle v určitém okamžiku skončila. Problém je v tom, že (jak už jsem psal) nemám bohužel ani potvrzení o převzetí, ani svědky. Takže žádná policie.

Odesláno
Napsán autorem Fusion

graver: a dívám se že seš z Brna tak Ti můžu dát kontakt, on ten TP opraví až ho budeš mít

Teď s tím chlapíkem jenám aspoň o vrácení TP. Slíbil to na dnešek, ale takových slibů už bylo... Když ho vrátí, tak využiju tvé nabídky - jinou možnost nemám. Sám nikoho neznám a na STK bych asi moc neuspěl.

Díky.

Odesláno

zkus ze sebe \" udělat blba\" a vypravit se bez TP na magistrát a na STK s dotazem jak to řešit. Možná ti dají dobrou radu a nic to nestojí,:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...