Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a mám dotaz. Nerozebíral někdo z vás čerpadlo na posilovač řízení? Odešlo ložisko za řemenicí. Jak se na něj dostanu? Čerpadlo už mám venku z auta. Děkuju za každou odpověď. Jedná se o 406 2,1 TD.

Míra

Odesláno

Tak, odpovím si sám.

Čerpadlo je nerozebiratelné, protože to přední požisko je v tělese čerpadla zapertlované! Bez úpravy tělesa čerpadla nejde vyndat. Ale nakonec jsem ho dostal ven, upravil těleso, vyrobil nový kroužek, který bude držet ložisko (jako náhrada toho zapertlování) a dneska půjde do auta, snad to bude v pořádku.

Nejhorší bylo sundat řemenici, protože ta je tam nalisovaná, pomohlo až ohřátí propanbutanovým hořákem.

Míra

• O 2 roky později...
Odesláno
Původně zaslal: Mírra

Tak, odpovím si sám.

Čerpadlo je nerozebiratelné, protože to přední požisko je v tělese čerpadla zapertlované! Bez úpravy tělesa čerpadla nejde vyndat. Ale nakonec jsem ho dostal ven, upravil těleso, vyrobil nový kroužek, který bude držet ložisko (jako náhrada toho zapertlování) a dneska půjde do auta, snad to bude v pořádku.

Nejhorší bylo sundat řemenici, protože ta je tam nalisovaná, pomohlo až ohřátí propanbutanovým hořákem.

Míra

Nemáš nááááhodou nějaké fotečky z opravy???? :super

Neví někdo kolik vydrží to čerpadlo (asi mi odchází)??? :myslim

Mám nalítáno přes 170 tisíc km. :D:aut:D

Odesláno

Zajímalo by mě to zapertlování. Starší servopumpy měly klasickou ségrovku. Nejhorší je opravdu sundat řemenici. Tu první řemenici jsem zmršil, ale našel jsem systém a na podomácku vyrobeném lisu to jde jedna báseň.

Odesláno

Z druhé strany.

Jedná se o řemenici průměru 128 mm, šestidrážková (pro klíňák),

s drážkou na klínek, upevněná přes středový šroub.

[upravil dne 23/1/07 Pinďa]

post-0-14109595182623_thumb.jpg

Odesláno

Takovou řemenici jsem nedávno prodal tuším za 800,-. Možná měla trochu jiný vnější průměr. Byla z 1,8 16V.

Odesláno
Původně zaslal: Hafity

Takovou řemenici jsem nedávno prodal tuším za 800,-. Možná měla trochu jiný vnější průměr. Byla z 1,8 16V.

Tak to bude asi ona. :D :D :D

Jenže v Peugeotu za ni chcou 3935 Kč. :(:bojim:(

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Původně zaslal: OK406

Taky mě to docela zajímá, kolik vydrží. Mám najeto přes 260000km.:mrk:mrk:mrk

Podle toho jak moc zatacis... :D:D

Horší bylo, že to špatně dobíjelo (a tím pádem špatně startovalo). :(:aut:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...