Libor3 Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 začalo mi hučať pred.pravé koleso.keď som s ním pohýbal smerom doprava a dolava tak to má trochu vôlu,druhé nemá žiadnu.myslim,že to bude asi chytene ložisko,lebo to hučí len keď odbočím do prava,do lavej strany to nehučí.neviem či tú výmenu zvládnem aj sam,alebo len servis? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 výměna ložiska náboje kola se dá udělat i doma, jen musíš mít lis na vylisování a nalisování ložiska Citovat
martis Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 ja mam dost podobny problem,ale trosku sa to sprava inak,mne to huci aj ked ide po rovine,ked beriem lavo alebo pravo tocivu zakrutu tak to huci este viac,ale zaujimave je ze to hucanie zacalo az ked som dal letne kola r16.Na r15 zimne to bolo ticho,este skusim prehodit pneu z predu do zadu a uvidime, ked to bude hucat tak neverim ze mi odisli naraz obe loziska,inak ked je vadne lozisko budem citit na kolese volu ked ho dam na zdvihak?? diki Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 zvedni to kolo a roztoč ho,hučení uslyšíš Citovat
martis Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 ok skusim to,ze budem normalne pocut ze to koleso huci ano? a mam odsledovat aj volu?ci ta nieje az tak dolezita? vies nerad by som vyhazdoval peniaze za loziska ked napr.by boly ok. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 to ložisko nesmí mít žádnou vůli--když vůli má,je v každém případě na výměnu Citovat
martis Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 ok vyskusam ho roztocit, a skontrolujem ci ma volu a dam vediet, a ked to bude ok tak prehodim kolesa.kazdopadne dam vediet.dakujem za rady! Citovat
Guest frenky64253 Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 hm , neviem ci to hucanie nebude koli celemu klbu... Citovat
BV406 Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 pratele, mam asi podobny problem ... vcera, kdyz jsem jel se stazenym okynkem, tak jsem slysel, popiskavani, takove pisk, pisk, pisk, pisk ... popiskavani odpovidalo tockam kola, pravdepodobne predniho leveho, kdyz jsem zpomalil pod 50km, popiskavani ustalo, stejne tak, kdyz jsem otocil volantem vlevo nebo vpravo ... muze to byt lozisko ? a kdyz menit, tak rovnou obe ? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 může popiskovat i deska,zkus mírně přibrzdit,když to začne pískat (jen se lehce dotknout pedálu),ale když bude mít ložisko vůli, má vůli hned náboj i kotouč--takže jen vyměnit ložisko,stačí jen ta jedna strana všude se píše,že hned obě strany,ale to by musel mít člověk auto od novoty,aby věděl historii oprav, takto může být druhá strana před koupí vozu měněná... Citovat
martis Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 ahoj tak moje obavy sa potrdili,mam vadne lozisko, tak asi kupim nove,ale neviem aka znacka, skf,febi,starline, prosim poradte mi ktore,lebo neviem ktore,viem ze najlepsie su skf,ale radsej si necham poradit v auto kelly tam je znacka starline asi lozisko,sruby za 22eu je to mozne?? alebo tej znacke sa mam radsej vyhnut oblukom?? [upravil dne 16/6/10 martis] Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 osobně bych ložisko starline nekoupil, koupit ložisko má smysl, když ho budeš měnit sám, malá opravna se dostane většinou na nižší cenu a máš to i se zárukou--navíc ti prevíti:) mají stahovák,kterým vymění ložisko bez demontáže těhlice z vozu...,chce se to jen domluvit v okolních opravnách doma ložisko bez lisu nevyměníš Citovat
martis Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 ja mam 40% zlavy v jednom obchode aci.sk takze cena bude ovela nizsia,lebo toto je pre mna akoze pultova cena.ja to budem asi tak robit ze to rozoberiem a mam jedneho co vie vylisovat lozisko za cca 10eu,skusim najprv v servise kolko zoberu za vymenu loziska a podla toho sa uvidi ked na napriklad 15eu tak sa mi to neoplati rozoberat a spinit to radsej odmesiem do servisu a nech to vymenia. cize starline sa vyhnem oblukom skf,febi,??? mam radsej kupit skf? Citovat
martis Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 oki kupim skf dufam ze nebude taky probllem ako maju problem tie loziska od monroe (tlmicove loziska).potom dam vediet ako to vsetko nakoniec dopadlo.zatim dakujem za pomoc. Citovat
martinmz Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 Mam sice 307 sw menil som pred 10 dnami dal som SNR nakolko bol aj original SNR .SKF po vlastnych skusenostiach z prace asi nikde nedam kupoval som na orakor.sk Citovat
martis Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 ja som zase dal presne tie snr ako ulozenie tlmica(lozisko) neviem ako sa to presne naziva,zatim je vsetko ok,akurat som mi zda ze lava strana si sem tam pukne,ale som to kontroloval tak lozisko to nerobi aspon v tedy nerobilo. orakor posnam tiez ale tam mam nizsie zlavy asi cca 30% a na aci mam 40% aspon tolko bolo pred niekolkymi mesiacmi mozno teraz je 50% podla nakupov mam tie zlavy. Citovat
martis Odesláno 16. červen 2010 Odesláno 16. červen 2010 tak este tu napisem som pozeral na lozisko snr v orakore a cena je tam az velmi zaujimava 36eu pult cena ale pozor za sadu!! asi sa pustim do tych snr,aj na nete pisu ze su dobre dam link http://www.katalog.orakor.sk/catalog/detail/article/1911603/code/R166.13/target/13080/manid/88/modid/1477/node/100579/flag/C/tab/1 Citovat
BV406 Odesláno 17. červen 2010 Odesláno 17. červen 2010 Původně zaslal: ozzy56 může popiskovat i deska,zkus mírně přibrzdit,když to začne pískat (jen se lehce dotknout pedálu),ale když bude mít ložisko vůli, má vůli hned náboj i kotouč--takže jen vyměnit ložisko,stačí jen ta jedna strana všude se píše,že hned obě strany,ale to by musel mít člověk auto od novoty,aby věděl historii oprav, takto může být druhá strana před koupí vozu měněná... no, tak asi to budou opravdu brzdy, kdyz slapnu na brzdu, piskani prestane ... to je jedna vec dalsi je ta, ze vcera, jak jsem jel z frenu do ov, tak jsem ve frydlantu musel zastavit, protoze mi auto pribrzdovalo, proste byly kousle brzdy, nejspis zadni, ty nechavam 3x rocne rozhybavat ... ale mozna i predni, neco jsem citel na volantu .... dneska to hodim do jednoho servisu na rozhybani a pak asi budu uvazovat o generalce brzdoveho systemu ... minimalne asi vymenu 11 let starych hadic ... Citovat
BV406 Odesláno 11. srpen 2010 Odesláno 11. srpen 2010 trochu to tady ozivim dnesni story ... jedu od nas z frenu na ostravu a nakonec jsem nechal auto na shellce v celadne, asi 12km od frenu ... na shellce proto, ze mi bliklo hladove oko, tak jsem zastavil, ze si tanknu jen za 200 a pri tankovani citim spaleninu, kov, spalenou gumu, tak koukam na zadni pravy disk, z toho sala teplo jak prase, kouknu na brzdy, z desky se kourilo, normalne kouricek ... disk jeste rudy nebyl tak jsem to tam nechal, kdyz jsem pak auto vezl zpatky do frenu do servisu, tak se zdalo vse ok, v servisu to rozebrali, rozhybali, projeli, probrzdili a pry, ze je vse ok ... tak nevim videl jsem to, byl jsem u toho, kolo se tocilo nadherne, nikde nic nedrhlo, vse v cajku zitra mam jet za brno a zpet, tak doufam, ze mi neshori brzdy .... ale asi uz by to opravdu chtelo vetsi servis, co vse nechat vymenit ? brzdice + hadice ? neco dalsiho ? lanovody ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.