Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čau jsem začínajícím chovatelem želvy zelenavé a mám pár otázek jestli by mě to nemohl někdo zodpověd

1.Kolik procent UVB záření ze slunce projde přes mraky až na želvu když je zatažená obloha.Ty mraky nějaké to procento UVB záření zadrží?

2.Když mám želvu narozenou zhruba v červenci ,srpnu roku 2009, tak při kolika stupních ji můžu nechat tento podzim nebo v teplejší zimu ještě venku.Aby se nenachladila .Někde jsem četl že vidrží i mírné mrazy ale já mám mládě tak se ptám jestli se ty mrazy vztahují i na ni,nebo aby teploty byly nad nulou?

Odesláno
Původně zaslal: Ivouš

Čau jsem začínajícím chovatelem želvy zelenavé a mám pár otázek jestli by mě to nemohl někdo zodpověd

1.Kolik procent UVB záření ze slunce projde přes mraky až na želvu když je zatažená obloha.Ty mraky nějaké to procento UVB záření zadrží?

2.Když mám želvu narozenou zhruba v červenci ,srpnu roku 2009, tak při kolika stupních ji můžu nechat tento podzim nebo v teplejší zimu ještě venku.Aby se nenachladila .Někde jsem četl že vidrží i mírné mrazy ale já mám mládě tak se ptám jestli se ty mrazy vztahují i na ni,nebo aby teploty byly nad nulou?

Ahoj, želvu zelenavou jsem měla. Proč chceš vědět to záření? Jinak ohledně mrazů pozor!!!Ani při zimování nesmí jít teploty pod nulu, želvu bys zabil. Ono ani nízké teploty nejsou moc dobré, počasí je divné a zvířata na to špatně reagují, párkrát se mi stalo že když bylo v létě dlouho škaredě a já jí nesvítila uměle, tak přestala žrát a chtěla zimovat. Pozor na vítr, želvy hodně trpí na průvan. Jinak já bych želvu vůbec nenechávala venku když je vedne pod 15 stupňů. Snad ti má odpověď pomůže.

Odesláno

to záření chci vědět kvůli krunýři aby měla dostatek záření,ale to záření co projde přes mraky by mělo stačit si myslím,chtěl jsem si to jen ověřit.

Odesláno
Původně zaslal: Ivouš

to záření chci vědět kvůli krunýři aby měla dostatek záření,ale to záření co projde přes mraky by mělo stačit si myslím,chtěl jsem si to jen ověřit.

Nevím to jistě tak to raději nenapíšu jako fakt ale taky si myslím že by to mohlo stačit i když v přirozených podmínkách (Řecko, Turecko) má sluníčka víc. Když je škaredě a máš možnost jí alspoň chvíli svítit uměle tak jí určitě neuškodíš, už proto aby ti želva \"neusla\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...