Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zapnutí klimy na spotřebu samozřejmě vliv má, v chytrých knihách píšou,že jeden litr na sto kilometrů

počítač zaznamanává aktuální spotřebu motoru,takže s klimou by měla být vyšší, jenže ten motor HDi provoz klimy snad ani nezaznamená, aspon já nevidím rozdíl ve spotřebě...

jiná situace je u malého benzínu, třeba 1.2 litru--tam je puštěná klima už znát

Odesláno

Mne to robi par deci navyse so zapnutou klimou, ale nie moc (resp. neviem ci to ma suvis, ale ked klimu zapnem a rozdiel teplot je velky, tak zacne fukat na plny vykon a spotreba sa mi zda vyssia, ked je klima zapnuta a len udrzuje teplotu, tak narast spotreby nie je skoro ziadny)...ale neviem ci je to kvoli tomu, len som to tak v poslednych dnoch odpozoroval :aut

Odesláno

Zapnutá klíma ide stále na plno, a podla potreby pridáva teplý vzduch z kúrenia. A zvyšuje sa len chod ventilátora.

[upravil dne 14.6.2010 chup]

Odesláno

No prave preto mi ten jav pride zvlastny... klimakompresor ma nieco ako odstredivu spojku nie? Zeby menil aj zatazenie klinoveho remena podla zataze? Nikdy som sa o to nezaujimal, ale niekto by to tu mohol vysvetlit:super

Odesláno

a.l.k.a : mmo ono je ot o tom ze zapnes klimu a zacne behat kompresor, ktery beze trosku vykonu motora.... ale dle mcyh doposudnich studiich to na nasse HDi nema zadny vliv, ani k vykonu ani k spotrebe,,, vzhledem k tomu kolik najezdim muzu rici ze klima zere nic....

jinak jak si regulujes teplotu tak to na to nema zadny vliv pokud mas zaplou klimu.

Odesláno

diky za info, mam svoji 1.klimu :D

jinak co jsem vypozoroval ja, tak jelikoz mam velice lehkou nohu na plynu, tak ze se rozjizdim v podst z volnobeznych otacek, tak pri zapnute klime se tomu v prvnim okamziku znatelne nechce. ale jeste mi to teda nechciplo :D

Odesláno

ahojte ja trosku odbocim od temy,dufam ze nevadi,ale v tych knizkach ako na to,som sa docital ze ked mam aut.klimu a stacim tlacidlo auto,tak sa zapne klima a ventilator si reguluje otacky sam,to je ok,ale dalej je napisane,ze sa klima ma sama zapinat a vypinat(myslim tym kompresor), ze ked je uz v kabine dosiahnuta teplota napr. 22c tak sa kompresor vypne a ked sa oteply v kabine tak sa ma zapnut,je na to nieco pravdy? mne klima ide stale,len si reguluje otacky ventilatora kabiny.diki za odpoved.

Odesláno

na auto klime.. na displeyi mas napisane A/C... takzae pokud sviti tak je zapla... pokud ne... je vypla... ale ten tvuj pripad sem nezkousel... v kazdem pripade pripomen to v zimne... nebo nekomu az pojede na sibir at to zkontroluje.

Odesláno

A/C svietit moze, ale klima nemusi ist, to som si s autom skusal, proste pokial su splnene podmienky ake pozadujes (nastavena teplota) tak sa kompresor aj sahara vypnu a znova sa zapnu ak sa teplota zmeni, proste automatika, nestaras sa:aut

Odesláno

preco v zime?? trosku nechapem??

v knihe pisali ze kompresor klimy sa ma automaticky zapinat a vypinat,ked je dosiahnuta pozadovana teplota kabiny tak sa ma automaticky vypnut kompresor,ale ac ma byt zapnute, podla mna je to blbost,ale tak to tam bolo pisane.

inak tak ako pises ked ac svieti tak klima je zapnuta,ked nesvieti ac tak je vypnuta.zeby bol zly preklad v knihe? uz dost dlhu dobu mi to vrta v hlave,ze ako co je na tom pravdy.

Odesláno

To AC svieti len preto, aby si bol informovany ze si si zapinal klimu, alebo chces aby bola zapinana...

V zime mozes stracit tlacidlo AC, bude ti svietit, ale klima nepojde (pretoze je nizka teplota vzduchu)

Tak mi to dava zmysel, proste to A/C nedava informaciu o tom ci ide kompresor, ale len o tom, ze si si zapinal klimu:roll

Resp. ked svieti A/C, tak je aktivovane rele (alebo nieco co spina klimu) a ta sa uz riadi podla seba :roker

[upravil dne 14/6/10 Qcko]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...