573v0 Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Zdravím. Dostal som ponuku na kúpu 106ky na náhradné diely, ale má problém- majiteľ mi povedal, že je zavzdušnený chladiaci systém a že motor sa po pár minútach prehreje až začne vrieť voda cez viečko nádrže. Nič viac mi o tom nepovedal. Chcel by som to aspoň dočasne poriešiť priamo na mieste, keďže mám rovnaký model, všetko sa dá vymeniť. Len sa chcem spýtať, čo to môže byť? Môže sa niekde strácať voda? Lebo nejaká voda tam predsa musí byť keď mu to cez to viečko kypelo... Ešte dodám, auto bolo kvôli tomu v servise ale tam po ňom chceli za opravu okolo 15000 tak sa na to vykašlal. Čiže to nie je len nejaká povolená matka alebo čo... Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 opravit zavzdušnění chlazení jde doma zadarmo...,servis chce 15 litrů-asi ví proč...,když tomu moc nerozumíš,vem si s sebou mechanika--za 1000 ti řekne,zda to má smysl kupovat, si myslím Citovat
573v0 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 No tak odvzdusnit chladenie viem, na svojom aute to robim vzdy po vymene kvapaliny samozrejme. ide o to ze tam kdesi je nejaka zavada...mozno je nieco s pumpou, mozno tecie nejaka hadica, mozno je upchaty samotny chladic...a potrebujem vediet co sa s tym teoreticky mohlo stat aby som bol pripraveny. aby sa nestalo ze tam bude len vadny nejaky ventil a ja ho nevezmem so sebou lebo som na to nemyslel. A ci to ma zmysel kupovat- to urcite ma to ani neriesim Ide mi len o to dostat to ku mne. Citovat
pastorek Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Pri tej cene za opravu to vyzerá minimálne na tesnenie pod hlavou a nie na zavzdušnený systém. Najjednoduchšie bude previesť na odťahovke alebo dotiahnuť na lane. Citovat
106sťák Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Aby to nebyla prdlá hlava,tohle mi poradil otec,nalej vodu do chladiče ovzdučni mačkej hadici u baterky dokat nebude strikat voda z toho ventilku v rohu u okna az to ovzdušníš tak to nalej vody skoro po hrdlo a nastartuj pokud bude z nádobky cákat voda je prasklá hlava v lepším případě těsnění ale to se pozná emulze v oleji bo olej ve vodě Citovat
573v0 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Takto, tesnenie na hlave vraj bolo menené, tiež si mysleli že to bude tým. Samozrejme problém pretrváva čiže to bude musieť byť niečo iné. A inak čo všetko môže pdísť kvôli totálnemu prehriatiu motora? Že by som to len nejako sfušoval nech to nejako jazdí aspoň jednorazovo O motor mi nejde, chcem z auta len interiér, plechy, prevodovku a možno nápravy. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 možná je to blbost,ale když s tím chceš jet 200 km,zkus vytáhnout termostat Citovat
573v0 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Myslíš aby vrtuľa furt točila? No hej to by bolo riešenie len či tá voda v tom obvode vôbec cirkuluje ..inak mi je vrtuľa naprd.. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 né,s ventilátorem to nemá nic, jen voda nebude mít v cestě termostat (ten může být taky K.O. když se to hřeje),je to prostě pro uchlazení lepší,když tam termostat není a motor tě moc nezajímá...(chceš z auta jiné věci) Citovat
573v0 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Hmm a čím tú dieru po termostate zakryjem? A teda čo by sa teoreticky stalo keby som ignoroval že motor je prehriaty? Niečo ako v amerických filmoch že po čase zrazu skape, spod kapoty sa vyvalí para a už nenaštartujem? A hlavne čo všetko sa tam môže pokaziť? Ide mi aspoň o tých prvých 100km, keď už budem na Slovensku je mi to jedno... [upravil dne 11/6/10 573v0] Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Původně zaslal: 573v0 Hmm a čím tú dieru po termostate zakryjem? noo:o--teď jsi mě dostal myslel jsem,že jsi trochu zdatnější--termostat se vybere za skříně termostatu a pak se víčko vrátí zpět Citovat
573v0 Odesláno 11. červen 2010 Autor Odesláno 11. červen 2010 Aha tak Naposledy som menil termostat u Felicie, tam je to len taký štupel so závitom ktorý sa zaskrutkuje priamo do okruhu chladiča Citovat
pastorek Odesláno 12. červen 2010 Odesláno 12. červen 2010 Teoreticky by to mohlo fungovať. Vyhodiť termostat, na krátko spojiť vrtuľu aby stále chladila a veľmi mu nepridávať keby bola prasknutá hlava aby netlakoval. Pribaliť bandasku vody a veľa trpezlivosti. To máš pomerne veľkú šancu prísť po vlastnej osi. [upravil dne 12/6/10 pastorek] Citovat
573v0 Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 No takže som sa dozvedel ďalšiu vec- ono nejde vodná pumpa. On mi to hovoril aj skôr ale nazval to čerpadlo čiže prvé čo mi zišlo na um že nejde benzínové čerpadlo. Takže pumpa...čiže voda ani necirkuluje. Dá sa to vymeniť priamo na mieste bez zdvíhania vozidla? Citovat
573v0 Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 Aha super vodná pumpa je priamo na rozvodoch a nie na klinovom no to je paráda...čiže výmena na mieste nehrozí... Hafity, predbehol si ma . Tak či tak na rozvody si netrúfam... [upravil dne 12/6/10 573v0] Citovat
573v0 Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 Hmm zišla mi na um jedna vec...otec má malé vodné prietokové čerpadlo, vyzerá to nejako takto http://www.najlacnejsiekosacky.sk/product_thumb.php?img=images/1490_S.jpg&w=105&h=105 . Napája sa z autozapaľovača čiže 12V. Keby som vzal hadicu ktorá vychádza z chladiča, rozrezal ju a medzi ňu vložil toto čerpadlo? Viem že výkon v porovnaní s vodnou pumpou bude biedny ale aspoň tá voda bude cirkulovať...myslíte že by to tú vodu dokázalo prečerpať? Čo všetko jej stojí v ceste? ZAse druhá vec je či to neroztopí lopatky toho čerpadla ak to vystúpi k 100 stupňom....ale pri výstupe z chladiča by mala byť trocha chladnejšia.. Citovat
573v0 Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 A teraz ma napadla ešte debilnejšia vec...keby som do spodnej hadice čo odvádza vodu z bloku motora vyvŕtal majú dierku, dajme tomu 5mm a spravil by som nejakú provizórnu nádobu na vodu niekde pri expanzke a nejako ich prepojil- že horúca voda by postupne odtekala a vzápatí by sa hladina vyrovnávala vodou z tej externej nádoby? Lenže to by asi moc neuchladilo že? To by som musel spraviť väčšiu dieru a každých 10km vystúpiť a doliať vodu do tej externej nádrže Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červen 2010 Odesláno 12. červen 2010 :)chlape,ty vymyslíš brzy perpettum mobile:myslim:papa Citovat
573v0 Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 No vidíš k čomu ste ma dohnali Najhoršie na tom je že konkrétne v chladiacom systéme som sa na svojom pežote zatiaľ moc nevŕtal čiže neviem čo tam ako kde je No prinajhoršom vezmem so sebou nejakého kamoša čo si trúfne na výmenu rozvodov uprostred ulice a vezmem novú vodnú pumpu...ale moc sa mi do toho nechce vrážať keď aj tak celý motor vyhodím..na druhej strane vodná pumpa sa vždy zíde že... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.