Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Nevie mi niekto poradit ohladom susica na kondenzatore klimy? Ide o to, ze som kupil novy chladic a ked som otvoril susic ( tu rurku), tak tam dn bol taky \"sulok\" je to taka papierova latka alebo neviem co a v nej su neake granule. Hned mi napadlo, ze to je asi susic, tak to len namontujem. Ale teraz, ked tak rozmyslam, tak mi napadlo, ci to nie je len neaky pohlcovac vlhkosti pocas prepravy. Neviem ako vyzera susic na starom chladici, lebo ten je este v aute. Zajtra pozriem a uvidim, no len so msa chcel spytat, ci mi niekto nevie poradit. Prikladam foto toho \"sulku\".

[upravil dne 3.6.2010 maximum]

Odesláno

jj to bude jen pytlicek silikagelu na pohlcovani vlhkosti behem prepravy a skladovani, na provoz se tam musi dat tesne pred plnenim okruhu nova vlozka, ktera vypada jako na obrazku dole

Cena je cca 900Kc

Odesláno

hm.. kurnik, ja som to tam nechal... do prcic... nemohol som povolit tu maticu na starom chladici, aby som pozrel ako to ma vyzerat .... jeeeho tak to si budem musiet vybrat zase.... uz ma drbne z tej klimy...

Odesláno

ono pokud ten stary chladic byl otevren do atmosfery vic jak 5-10 minut, tak ta vlozka v nem je stejne znicena, absorbuje vlhkost ze vzduchu a uz pak nefunguje, musi se pak vymenit za novou, ktera se vlozi tesne pred vakuovanim a plnenim opraveneho systemu klima

Odesláno

teraz som otvoril ten stary vysusac a ta vlozka je tam taka ako si dal na obrazku Ferry, avsak na mojom novom chladici ma ten vysucas (ta rurka) ovela mensi priemer, takez aj keby som kupil ten vysucas novy, tak ho tam dnu nedam. Nemoze byt ten sulok nejaka nahrada toho susica? Nerozumiem uz tomu. Resp. sa spytam takto, co sa stane, ak tam necham ten sulok?

Odesláno

tak som zistil, ze to bude asi neaky alternativny susic... na krabici od toho chladica je napisane \"with drier\" , takze uz z toho som usudzoval, ze to je susic a teraz som nasiel neake susice a napr. na hyundai alebo kiu davaju take sulky ako vyzera ten moj. Prikladam link. http://www.autochladice.com/produkt.php?kod=36309&sel_druh=7&sel_znacka=&sel_typ=&sel_typ2=&sel_palivo=&sel_prevodovka=&sel_klima=&sel_rok_vyroby=

Zrejme to je zeolitovy susic, tak to skusim dat naplnit a uvidim co z toho bude.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahojte pani,

vedel by mi niekto poradit? Kamos ma 406 2L HDI, kupil novy chladic klimy. Nie je to origo ale nejaka lacnejsia PL nahrada (Polcar 2327K8C2). Na moje pocudovanie ma iny valec v ktorom ma byt sušič, ma mensi piemer a je aj vyskovo mensi. :bojim Sušič v chladici nebol a mi mame teraz problem zohnat nejaky co by tam pasoval. :(

Odesláno

kludne pouzi neaku nahradu v podobe zeolitoveho susica, je to napr. toto http://www.autochladice.com/produkt.php?kod=36309&sel_druh=7&sel_znacka=&sel_typ=&sel_typ2=&sel_palivo=&sel_prevodovka=&sel_klima=&sel_rok_vyroby=

odmeraj rozmery tej rurky, kam sa vklada ten susic a najdi priblizne rozmery na tej stranke. Ja som kupil novy chladic a bol tam presne tento zeolitovy susic a klimatizacie ide v pohode.

Odesláno

nepamätam si uz znacku a typ, ale kupil som ho vyhodne, takze je velmi pravdepodobne, ze to je tiez neaky polsky tovar... ale neriesim to, ked to funguje... ked zozenies ten zeolitovy susic, tak to isto rozbehas... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...