Balachar Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 Tak ako pise bart.lbc ... ja som tiez daval LUK, aj spojku aj zotrvacnik ... citil som vibracie zatial len na spojkovom pedale, bolo zotrvacnik pocut ked som sedel v aute aj ked som stal vonku pri nom, take kovovo cvrlikanie a pri zhasinani motora bolo pocut dojazd zotrvacnika, ako by motor este pol sekundy isiel, take kovove buchanie ... bol to samozrejme chybny zotrvacnik ... Citovat
AnRy99 Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 balachar preeeeesne to iste ... pri volnobehu pocut ten zvuk a pri vypnuti motora ako keby dojazd zotrvaku taky kovovo akysi zvuk ... och kks ... tak to som dopadol teda ... nerobili mi to v origo servise ale normalne som si kupil spojku z autodielov a mechanik mi ju namontoval ... ked to budem chciet dat rekalamovat tak musi nahodit staru spojku, reklamacia cca tak fajny mesiac a potom zase vytiahnut staru a nahodit novu ... co je vlastne 3 krat praca mechanika ... takze uff p.s. vsetko mam vymenene staru spojku mi nechal, je to znamy [upravil dne 15/11/13 18:13 od AnRy99] Citovat
Frantic Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 anry mam presne rovnaky problem nova spojka novy zotrvak a riesim toto iste, pokial chcem reklamovat auto bude stat bud mesiac alebo nahodim stary zotrvak a spojku a zaplatim pracu 3x... auto mi sklbe pri rozbehoch na jednotke... predpokladam ze bude pritlacak nachuja a to sposobuje to trhanie autom Bohuzial v nasej krajine sa nedovolas spravodlivosti... [upravil dne 15/11/13 18:38 od Frantic] Citovat
banan1987 Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 AnRy99 ma spojku LUK a ty Frantic mas aku? aby som vedel co nekupovat Citovat
Balachar Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 Pockajte teraz, pre ujasnenie. AnRy99 ty si menil len spojku, alebo aj zotrvak? Lebo vymena spojky ti je nic platna pokial ti blbne zotrvacnik. Ja som mal spojku uplne OK, najazdila by 100.000 minimalne, ale zotrvak bol v prdeli, tak islo vsetko nove. A pre banana, ja som daval LUK, vraj je lepsia ako origo valeo a totalne v pohode, vsetky komplikacie zmizli a auto ide krasne. Citovat
bart.lbc Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 balachar preeeeesne to iste ... pri volnobehu pocut ten zvuk a pri vypnuti motora ako keby dojazd zotrvaku taky kovovo akysi zvuk ... och kks ... tak to som dopadol teda ... nerobili mi to v origo servise ale normalne som si kupil spojku z autodielov a mechanik mi ju namontoval ... ked to budem chciet dat rekalamovat tak musi nahodit staru spojku, reklamacia cca tak fajny mesiac a potom zase vytiahnut staru a nahodit novu ... co je vlastne 3 krat praca mechanika ... takze uff p.s. vsetko mam vymenene staru spojku mi nechal, je to znamy [upravil dne 15/11/13 18:13 od AnRy99] Tak a to je případ přesně to co mi poradil můj mechanik, zaprve ať si díly nekupuju sám, ikdyž bych je sehnal o něco levněji, protože on ve spolupráci s firmou kde odebírá díly by mu u přípané reklamaci vadnýho dílu uhradí i práci. Tato informace byla pro mě rozhodující. Mě stála spojková sada Luk+ dvouhmotný setrvačník LuK s prací 14 000Kč to si myslím že to šlo. Citovat
AnRy99 Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 chlapi ja som menil komplet cely set, od loziska az po zotrvak, stary zotrvak piskal radenie bolo uplne blbe, rozhodol som sa vymenit spojku ... nahodil mi to chalanisko, staru spojku mi dal, nova pri rozbiehani na jednotke uplne trha a klepoce a ostatne ako pisal Balachar, zotrvak ked stojim pri aute pocujem a pri vypnuti ako by sa este dotacal a taky kovovy zvuk akysi presne ako to chalanisko popisal ... takze tak, spojku som bral z autodielov kde preplacaju aj cenu prace, ale to vsetko treba vydokladovat a bohvie aku cast prace preplacaju kedze 3krat sa to bude rozoberat ... som uplne s prepacenim doj*ebany z toho ... :/ kks Citovat
banan1987 Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 kokos zazitky mate chlapi poriadne:myslim mne zacala klzat spojka pri 154tis. km zatial mam 160tis. a neklze sadla si nejako aj ked som to medzi tym chipol.. ale vymena sa planuje pravdaze komplet aj s guferami ale planujem sadu sachs... dufam ze to dobre dopadne.. no mne nic nesucha nepiska neklepe len par krat preklzla tak sa bude casom riesit nova... Citovat
Balachar Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 AnRy na spojke ti nema co trhat pri rozbiehani, pretože tu silu a vibracie motora ma znasat prave ta dvojhmota (presne toto popisuju ti, co si dali jednohmotu namiesto dvojhomoty, ze im to trha a trasie, lebo sila z motora ide rovno na spojkovu lamelu) ... neviem ci si zotrvacnik niekedy videl na vlastne oci ako to vyzera, ale je to akoby si mal obal na CD - to je jedna hmota a tych 10ks CDeciek nastoknutych na nom - je druha hmota a vo vnutri su priecne pruziny podobne ako na spojkovej lamele, takze ten zotrvacnik tak trochu pruzi, ked je funkcny) Napada mi jedna vec, a to, že vymenenu spojku si videl ... a zotrvacnik si videl tiez? Co ked si kamos povedal, ze spojku mas v prdeli ale zotrvak vyzera dobre a nechal ti stary a novy niekam strelil ... Ja som svoj poriadne nacaty videl, na pohlad nebolo vidno nic, ale bol plny struzlin a robil to, co som popisoval a co popisujes aj ty ... Banan ... ta spojka vraj obcas preklzne a vraj je to v pohode, pisali tu uz aj chalani, ktorym sa tom bez chipu stalo 10000km po vymene za novu, napr. Sachs ... Inak C5 je super auto, premyslal som nad nim, len stoji podstatne viac nez 407:-) Citovat
AnRy99 Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 balachar mne stary zotrvak toto nerobil, mne piskal a pri vypnuty zhucal ale takyto zvuk nevydaval takze aj kebyze mi nechal stary tak to zistim rychlo, a po druhe je to rodinny prislusnik tak nespochybnuj to ze mi to nevymenil ... ja len potrebujem vediet ci je to na tu reklamaciu vhodne ,,, ale zrejme hej ... videl som ako vizera dvojhmota proste takto, robi mi to nova spojka, staru spojku mam a videl som aj stary zotrvak mam vsetko, proste vymenil mi to a auto je chore, vsetko sedi vsetko hra, pri rozbiehani trase a pri volnobehu pocut ten zvuk co si opisal a aj pri vypnuti motora ... reklamovat urcite spojku? [upravil dne 15/11/13 23:47 od AnRy99] Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ja som nechcel nikoho spochybnovat a nevedel som, ze to je rodina ... vravel si ze znamy, len som navrhol alternativu. To zhucanie, ti robil a robi zotrvacnik, ale na zotrvacniku nema co piskat ... piska lamela a lozisko, mal som P207 a tam mi odislo lozisko spojky a to bolo pískanie, take ze koniec. Takze tebe proste odchadzal aj zotrval aj spojka naraz. Kolko mas najazdene? Citovat
AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 spojku som menil pri 147 000 km ... ja len teraz potrebujem vediet co je s touto novou spojkou, ci to prejde alebo je to fakt vadny kus a treba to dat na reklamaciu ... chcem to spravit tak ze ju dam na reklamaciu a aby som nemusel 3krat rozoberat spojku kupim tam druhu spojku ktoru mi mechanik rovno namontuje ,..,. ale problem bude ak spojka bude dobra a problem bude niekde inde, reklamaciu mi neuznaju a ja dam 1000 eur len tak do fuč ... :/ Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Moj nazor je taky, ze predtym ti piskala spojka a po vymene je ta nova v pohode je v pohode, keby bola zla, tak bud piska kvoli dobabranemu lozisku, alebo klze kvoli slabemu pritlacnemu tanieru ... a chyba je v zotrvacniku ... este ti poradim, chod do sekcie servis, pohladaj tam cosi o tomto a napis uzivatelovi Straki007, vraj je totalny macher na peugeoty. A este otazka ... to zhucanie, ktore spominas pri vypnuti motora, robi to pri stlacenej spojke, alebo pri pustenej spojke na neutrali? Skus zastavit, stlacit spojku na 5s, nech sa vsetko dotoci a tak vypnut motor, ked to spraví ten isty zvuk, tak je to podla mojho nazor na 100% zotrvacnik. Tiez som pozoroval to, ze ked som stlacil spojku a motor isiel na volnobeh, tak cvrlikanie prestalo a ked som ju pustil, tak zacalo opat, to je dalsi signal ze je v prdeli zotrvak a ked uz, tak daj reklamovat ten ... lebo spojkou to podla mna nebude Citovat
banan1987 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 no ja som pocul tak ze pri C5 II to bolo ako vyrobna chyba ze spojka zacala klzat... ak sa to stalo v zaruke menili to.. ak nie mas smolu... ze spojky boli poddimenzovane na RHR motoroch.. moja klzala ale zatial neriesim kym neklze stale.. mal som obdobie ze klzala tyzden a teraz uz dva mesiace nic.. uvidime ked nalozim auto... Balachar jasne C5 je super mame v rodine aj C5II to ma otec a ja mam C5III som maximalne spokojny.. skusal som vela aut no toto bola asi najlepsia nahrada za 406 Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ano spojky boli pri RHR poddimenzovane, po urcitom roku a nove spojky pri vymene uz vraj znesu viac, ale AnRymu spojka neklze, tam bude iny problem. Tak 406 bola za svojich cias urcite super auto, ale C5 III to uz je ine kafe ... videl som ju zvnutra s LCD a peknou kozou, to auto vyzera neskutocne a sedadla ... ako vesmirna lod :-) - ktosi sa vraj stazoval na elektroniku, je na tom nieco pravdy, alebo je to podobne ako P407? Citovat
AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Balachar vyskusam v rychlosti ten tvoj test, ak to bude robit co navrhujes, potom je 100% istota ze je zotrvak od vyroby zly a mam ho dat potom reklamovat? a pri prvej spojke co mi pisala sa mi aj strasne zle radilo, enviem cim to bolo ale menil som ju radsej celu, neriesil som, ale nevedel som ze to bude este horsie :/ [upravil dne 16/11/13 17:16 od AnRy99] Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Moj nazor je taky, ze predtym ti piskala spojka a po vymene je ta nova v pohode je v pohode, keby bola zla, tak bud piska kvoli dobabranemu lozisku, alebo klze kvoli slabemu pritlacnemu tanieru ... a chyba je v zotrvacniku ... este ti poradim, chod do sekcie servis, pohladaj tam cosi o tomto a napis uzivatelovi Straki007, vraj je totalny macher na peugeoty. A este otazka ... to zhucanie, ktore spominas pri vypnuti motora, robi to pri stlacenej spojke, alebo pri pustenej spojke na neutrali? Skus zastavit, stlacit spojku na 5s, nech sa vsetko dotoci a tak vypnut motor, ked to spraví ten isty zvuk, tak je to podla mojho nazor na 100% zotrvacnik. Tiez som pozoroval to, ze ked som stlacil spojku a motor isiel na volnobeh, tak cvrlikanie prestalo a ked som ju pustil, tak zacalo opat, to je dalsi signal ze je v prdeli zotrvak a ked uz, tak daj reklamovat ten ... lebo spojkou to podla mna nebude Spojkova sada je pritlacak+lozisko+lamela, to ti piskalo a je dobre ze si to vymenil a chyba sa odstranila. To trhanie pri rozjazde podla mna nesposobuje spojka, ale dvojhmota a ked, tak by som reklamoval ju. Ta ked je raz vadna, tak sa uz nerozbeha ... ale mam do toho co najmenej kecat, kedze som v tvojom aute nesedel a neviem co presne ti to robi. Citovat
AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 no vsak komplet spojkovu sadu aj so zotrvakom som menil ... ale tak ak si mal rovnaku skusenosti s tym tak asi vies o com hovoris ... idem to vyskusat som zvedavy ci to bude robit aj pri stlacenej spojke lebo vzdy som vypinal motor pri nestlacenej ... uvidi sa dakujem zatial p.s. ja nemozem reklamovat len dvojhmotu kedze som kupoval komplet cely kit aj s dvojhmotou, uz sa chapeme? ja musim odovzdat na reklamaciu celu spojku aj so zotrvakom [upravil dne 16/11/13 17:20 od AnRy99] Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Zle radenie mohlo sposobovat to, ze sa spojkova lamela nevracala uplne, tam mohol byt uz slaby pritlacny tanier a načaté ložisko ... je lepšie meniť všetko, lebo kupovat spojkovu sadu po jednotlivych dieloch je drahsie, nez kupit cely set naraz a vies, ze mas vsetko nove a bezchybne. Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ano, uz chapem. Piseme si sucasne, preto tie zvlastne odpovede Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.