Capy Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 pánové výbava záleží sice na označení,ale taky na roku výroby.Během let se zlepšoval standart ,jenže k tomu byla ještě výbava na přání.Jako el okna vzadu el.zrdcátka a blabla.Já mam SRDT r.v.89 a výbava je menší než u kolegy GRD z 93.Taky mam na palubce ukazatel čehosi,kterej do ted nevim na co slouží,zcela v pravo s označeni min a max.Pořád je to někde mezi bez vlivu na teplotu motoru a hladinu vody.Neví někdo na co to je? Citovat
Háďa Odesláno 29. březen 2005 Odesláno 29. březen 2005 Co jsem tak vypozoroval, tak SR by teoreticky mělo mít lepší výbavu než GR, ale hodně záleží na roku výroby a na příplatkové výbavě. Pokud porovnám svoji 405 SRI 2,0 z roku 1992 (nový model) se strýcovou 405 GR 1,8 z roku 1994, tak se shodujeme v el. předních oknech, zadních oknech na kličku, absenci zadních hlavových opěrek, nastavitelném volantu, alu kolech, 4 kotoučích, posilovači řízení, el. šíbru, centrálu s infra dálkáčem, tónovaných sklech, alu kolech, směrovatelné stropní bodovce. Moje SRI má navíc ABS, el. ovládané pravé zrcátko, zvukovou signalizaci rozsvícených světel po vypnutí motoru a na palubce indikátor teploty oleje(nefunguje:)). GR nemá ABS, el. zrcátko, signalizaci světel, ani ten indikátor, ale má navíc el. vyhřívání sedaček a blinkry na bocích u předních dveří. Klima není ani v jednom autě. Tipuju, že ABS mají v základu jen SRI, ale ruku do ohně za to nedám:) Ty blinkry na blatnících se asi dávaly až do novějších modelů po roce 1992....tak lidi pište, a? to dáme dokupy:) Citovat
Capy Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 Ne ne blinkry se dávali už v 89 má je známej na GRDt,ale já je na SRDt 89 nemam.S-ko má navíc možnost nastavení intenzity podsvícení palubky,výhřívaná a lakovaná zrdcátka,Tmavší zadní zadní lampy a výškově stavitelnou sedačku řidiče. A ten ukazatel vpravo na palubce kterej nevim pořád na co je. Citovat
Háďa Odesláno 30. březen 2005 Odesláno 30. březen 2005 Capy, vypadá ten Tvůj ukazatel s označením min a max stejně jako tenhle budík úplně vlevo na obrázku? Podle manuálu by to měl být ukazatel stavu oleje. Stejný typ palubky mám v SRIčku. Citovat
Capy Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Jasně to je on,dík moc.Konečně vim co to je.Já ho mam teda vpravo tam co máš teploměr.Tak až budu měnit olej vyzkoušim jestli to maká.Vždycky sem čet v chytrejch knížkách o teploměrech oleje,ale nikdy ne o ukazateli stavu.Ještě jednou dík:) Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Ten ukazatel hladiny oleje funguje jen při zapnutí klíčku před nastartováním - tedy ještě za stojího motoru. Po nastartování už nic neukazuje. Citovat
Dundee Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Mám ho taky- dobrá věc. K tý výbavě: Na kufru STDT, pod haubnou D8A, větraný kotouče vpředu, bubny vzadu, 4x el. okna, el. vyhřejvaný a ve všech směrech stavitelný obě přední sedačky, el. vyhřejvaný a stavitelný obě zrcátka, klima, kůže (světlá i spalubkou) rádio s ovl. pod volantem (taková milá blbinka), alarm Peugeot, centrál s DO a nárazníky shodný s Mi-16 (asi origo). Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Ten ukazatel stavu oleje mi zrovna přijde jako naprostá zbytečnost. U Hicse jsme vykoumali překopávku tohodle budíku na ukazatel plnícího tlaku turba, to je pak hezčí budíček, když vidíte, kolik vám to turbo aktuálně \"fouká\" Jde to udělat i tak, že před nastartováním to ukazuje tu prig hladinu oleje, a za běhu motoru to ukazuje ten plnící tlak turba - stačí přepínací relátko a pár příslušných bazmeků. Tak kdo si troufne? Jinak, ty máš výškově nastavitelné OBĚ přední sedačky? Já myslel, že výškově nastavitelnou sedačku spolujezdce mám jenom já, poté, co jsem tam přendal mechanismus z anglické verze s řízením vpravo... No to je teda zrada, takhle mi zkazit radost Citovat
Dundee Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Promiň, já nechtěl. Stavitelný jsou obě a mladá si pak vždycky hraje jak malý dítě (dopředu, dozadu, nahoru, dolu, lehnout, sednout). Citovat
Háďa Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Dobrej nápad, Oddie. Škoda jen, že nemám turbo:( Nebo víš o alternativním využití toho ukazatele u benzíňáku? Citovat
sipka Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Ty blinkry se dávali pouze na auta zakoupená v ČR. Protože náš silniční zákon to vyžadoval. Takže kdo nemá blinkr z boku tak má auto dotažené z venku. To samé je se zadníma opěrkama hlavy. U nás byli v základu a v zahraničí pouze za příplatek, proto je někdo má a někdo nemá. Citovat
Majkl Odesláno 31. březen 2005 Odesláno 31. březen 2005 Někde jsem se dočet,tuším v knize Jak na to,že ABS se do všech 405tek montovalo pouze za příplatek. Citovat
oddie Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Napsán autorem Háďa Dobrej nápad, Oddie. Škoda jen, že nemám turbo:( Nebo víš o alternativním využití toho ukazatele u benzíňáku? Fuj, benzín No, napadá mě jen jedna věc, co by se z toho dala možná udělat, a to je je takový ten pseudo-ekonoměr, co měly některá auta před vymyšlením palubního počítače. Ale jak to vyrobit, to ti neporadím... Citovat
Capy Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Cau Dundee nechceš mi pučit mladou já mam tu sedačku nákou zatuhlou,že by mi jí rozhejbala,když jí to tak baví To tvoje STDT bylo původně mi16 ne?pak tam někdo nalil dehet a máš stdt:D Ale označení nechápu,spíš kdyby MIDT:D. To musí bejt hezký autíčko s takovou výbavou. oddie máte někde plánek na přestavbu toho budíku na tlakoměr?Do ted sem chodil kontrolovat měrku na olej ručně tak bych se podíval jak to plní.Už sem měl pučenej budík z vrtulníku,ale byl velkej jako kráva tak sem ho zase vyhodil. Citovat
oddie Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Žádnej plánek není. Jde jen o to, sehnat vhodný snímač tlaku (to nejni žádná trivka, jak se zdá, tyhle bazmeky bývají drahé, Hics tam má tuším z TDI), namontovat na vhodné místo (nejjednodušší je udělat T-čko na hadici vedoucí z IC do přetlakového ovládání zvýšené dávky na čerpadle), no a vzájemně přizpůsobit rozsah čidla a toho budíčku (trimry, nebo příp. nějaký el. obvůdek). Vše záleží na tom, co se sežene... Citovat
Capy Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Takhle sem měl zapojenej ten tlakoměr.Já myslel,že je to složitější.Už shánim čidlo.;)Snad to dam někdy dohromady. Citovat
Dundee Odesláno 1. duben 2005 Odesláno 1. duben 2005 Capy: Nepůjčím. Ty nárazníky jsou sice stejný s Mi-16, ale tohle auto vidělo benzín max. jen při čištění skvrn od nafty. Je to nějaká zakázková verze a je to parádní kárečka. Citovat
Capy Odesláno 4. duben 2005 Odesláno 4. duben 2005 Nevadí,olejíček to udělá bez řečí a rád:D Jo k tý D8A včera sem sháněl domečky na ložiska na vačku Na tu mojí 1,8td.Mě tam totiž nák neseděla.A ptal se mě jestli tam nemam hlavu z tohodle,že prej je to náká vzácnost.Prý se to pozná podle delších žhavicích svíček.Ale nemam,dokonce už se mi točí vačka:D Citovat
oddie Odesláno 4. duben 2005 Odesláno 4. duben 2005 Kdes kupoval samotné domečky na vačku??? A zač? To je totiž díl, který se samostatně nevyrábí a nedodává, je to prostě jako součást hlavy (nemá to samostatné katalogové číslo), takže jediná možnost je sehnat to ze zničení (prasklé) hlavy nebo z nějaké druhovýroby... Citovat
Capy Odesláno 4. duben 2005 Odesláno 4. duben 2005 Na Braškově u Kladna i v neděli.No oni sou dobře vědomi,že se to nevyrábí tak to natahnou na ceně 3300 za všechny3.Já totiž vyměnoval hlavu,a ty puvodní neseděli.Tak sem si vybral co seděj.Jěště tam náký má.Po kuse je prej dává tak za 1700.Jestli chceš dam zejtra kontakt. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.