Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny, mam dotaz ohledne chovani motoru po chcipnuti - mne konkretne se cele auto jakoby zatrese, kdyz vypnu motor. Myslel jsem, ze to bude vadnym setrvakem, ktery byl na odpis, ale po vymene cele spojkove sady tenhle problem pretrvava. Muzou to byt treba silentbloky pod motorem? Nenapada me nic jinyho.. Diky za pripadny namety, cim by to mohlo byt. V praci jsem ridil sluzebni 307 Break verzi se 66kW a u ni nic takovyho nebylo (a to mela nalitano asi trikrat vic nez ja na svym - 75kkm)

Odesláno

Mne z toho taky logicky vychazeji ty silentbloky - prej ta guma casem ztvrdne tak, ze uz to moc svoji funkci plnit nemuze a je to jako kdyz je motor natvrdo uchycenej na kastli..

Odesláno

Vidím to tiež na silentbloky alebo len jeden.. Mám tiež ten pocit že sa mi motor zachveje ale len pri štarte. Ale mal by som k tejto téme podotázku. Kde môže byť chyba keď sa motor jemne chveje pri voľnobežných otáčkach ale akonáhle vypnem automatickú klimatizáciu alebo proste celé kúrenie do polohy off motor je kľudný ako baránok. Potom stačí len zapnúť kúrenie aj bez klímy a motor sa začne voľne pohupovať. Keď sedím za volantom a stojím na mieste cítim také jemné chvenie v karoserii. Nieže by mi to obzvlášť vadilo ale keby som to vedel odstrániť bolo by to super... Ďakujem za každú radu...

Odesláno

tak to by som tiez rad vedel,to chvenie po vypnuti motoru. pri starte som to nepocitil,ale po vypnuti to je dost velke seknutie/dobeh. ze by to boli len tie silenbloky? v origo servise mi tvrdili,ze to je zotrvacnik,co sa mi platit nechce,nieco chyba (peniaze?:myslim). aj ked to islo dole,vraj to stavalo okolo 1000€,teraz sa to da origo v peugeot servise za asi 400€-to je za celu spojku. tak som priatelke povedal,ze cez leto bud spojka alebo kocik :D

[upravil dne 27/5/10 kocurik]

Odesláno

Hmm.. tak to je teda zahada, co by to mohlo jeste zpusobovat - trochu si mi vzal vitr z plachet, uz jsem se chtel nekam objednat na tu vymenu, ale jesti to nepomaha, tak teda nevim.. :myslim

Odesláno

Mno neviem ako vase motory, ale pre kultivovany stop ma WV \"zhasinaciu\" klapku, ktorou zastavuje privod vzduchu. Tak ak take daco mate, overte jej funkcnost.

Ak nie, skusil bych pri vypnuti dacim zavriet privod vzduchu. Ak to zaberie, potom moze odkvapkavat niektory vstrek.

Odesláno

a nemalo by to mat nejaky vplyv na zivotnost spojky,myslim to trasenie? Lebo v 1 servise mi hovorili,ze treba vymenit zotrvacnik cim skor(ale dodali,ze spolu s tym samozrejme aj spojku,vsetko), a v 2 servise zasa hovorili,ze to v pohode vydrzi,len netreba zbytocne trapit spojku.

A mozem doma nejako skontrolovat tie silenbloky? Kde by som ich nasiel?:myslim Alebo sa to da len v servise,ked dvihnu auto,alebo odspodu to pozriet? ja nemam velmi kde:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...