Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

na mé 106tce se objevil nepříjemný problémek. Začalo to tím, že se mi hrozně zpomalily stěrače. Pak už to šlo ráz na ráz, začala slabě svítit kontrolka dobíjení a ozývalo se takové bzučení od motoru, občas se kontrolka rozsvítila úplně. V tom případě pak bzučení přestalo, ale současně přestal fungovat i posilovač řízení. Takhle se to měnilo, chvíli svítila slabě a bzučelo to, chvíli zase svítila hodně a bzučení přestalo společně s posilovačem.

Teď už jen svítí, nic nebzučí a posilovač nefunguje ani stěrače už vůbec nestírají. Jestli jsem to dobře pochopil, posilovač mám elektrický, protože jsem zkusil vyměnit klínový řemen a při jeho výměně jsem zjistil, že pohání jenom alternátor (jinak výměna řemene závadu nevyřešila).

Mám 106 r.v. 1998, 1,4i 55kW.

Prosím o radu všechny, kteří alespoň tuší, čím by to mohlo být.

Předem děkuji všem

Odesláno

prohledl bych ukostreni motoru, spojeni alternator-baterie, kontakty na baterii, taky je mozny, ze odesly uhliky na alternatoru nebo jeho regulator

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem proměřil alternátor a vypadá to, že je špatnej :grr

Neví někdo, zda je možné použít altík z jiný motorizace na mojí 1,4i 55kW. Měl jsem namysli z diesela 1,5D?

Prosím poraďte

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

pouzit muzes, jde jen o to porovnat uchyceni a prumer remenice, abys nemusel laborovat s delkou remenu

SUPER, díky za odpověď a nebude třeba nějak slaběji nebo naopak silněji dobíjet. Omlouvám se za takovéhle otázky, ale v elektrice se fakt nevyznám :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...