Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řídící jednotka 1.6 - 16V r.v.:2001

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,dnes jsem byl v servisu na diagnostice a tam mi sdělily,že mám chybu v řidící jednotce a že je nutná výměna.Nová stojí 28000kč a to nedám.A chci se zeptat jestli někdo má zkušenost s výměnou jednotky z vrakoviště?V servisu mi řekli,že to prý nejde a nebude to v žádném případě fungovat a přehrát taky prý nepůjde.

Odesláno

tak to ta pekne klamu...na vrakovisku urcite neco zozenes a najdi si nejakeho ineho servisaka....jasne ze ti v origo servise povedia ze sa to neda, ved by prisli o prachy

to aku riadiacu jednotku potrebujes ti uz musi zistit niekto iny

Odesláno

jinak nekde na morave je clovek kterej ma RJ novy cca od 4-8tis kč, podle auta co chces dava na to i zaruku.. nekde sem to tu na foru videl..

Odesláno

Děkuji všem za rady.

HonzaZ:chyba se projevuje škubáním motoru a blafáním do vejfuku ve volnoběžných otáčkách,dle peugeotu řídící jednotka vidí motor ohřátý na 20 stupnů a skutečná je 85 stupnů a tak prý dává palivu velkou bohatost směsi a motor pak škube a blafe do vejfuku.

Odesláno

zkusil bych jiný čidlo, očistit všecky kontakty na čidle, prostříkat kontaktolem, odpojit hlavní konektor z řj prostříkat kontaktolem, případně očistit kontakty...

proměřit odpor mezi pinem konektoru na řj a konektorem teplotního čidla.. fakt to vypadá na čidlo / dráty k němu.. od někoho odsud kdo je poblíž buď pujč čidlo, nebo tak..

ono čidlo může při klidový teplotě mít správnou hodnotu, ale při těch 80 ta hodnota odpovídat nemusí nebo se nemění, či cokoliv.. prostě nevíš jak to ten servis zkouknul.. aby ti vyměnili řj je pro ně zajímavější ( ne vsade ale známe jak dost servisu funguje..)

[upravil dne 15/5/10 pasy]

Odesláno

Zkusil bych ještě změřit na diagnostice dynamické parametry za chodu motoru. Dej VIN zkusím kouknout, zda je k tomu něco v dokumentaci.

[upravil dne 15/5/10 HonzaZ]

Odesláno

Tak toto jsem našel ve schematech. 4005 je teplotní čidlo a 1320 je ŘJ motoru. Prvně zkusit konektory. Ale ještě bych zkusil jednou diagnostiku, než se začne řešit něco s ŘJ motoru.

[upravil dne 17/5/10 HonzaZ]

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...