moskyt Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 zdravim. moja 405 1,6 benzin mi robi starosti 1. z olejovej vane tecie olej priamo ako je ten srob. vzdy najdem pod autom malu mlacku nikdy nevytecie viac ako pol deci mozno este menej. skusal som srob ci nieje povoleny ale ten je v poriadku. ked kontrolujem hladinu oleja tak je v norme 2. straca sa mi voda z chladica moze to mat suvis s olejom? 3. z nicoho nic mi prestali fungovat spiatockove svetla. co moze byt na pricine? dakujem za pomoc Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 1. zrejme vadná podložka ale skontroluj či olej nepresakuje tesnením vane a nesteká na tú skrutku. 2. ak ti olej nepribúda a nemá belavú farbu emulzie tak to nemá súvis 3. najskôr spínač na prevodovke. Nájdeš ho pod baterkou. Možno iba skorodované kontakty alebo je vadný. Ak spojíš kábliky na ňom pri zapnutom kľúčiku tak by mali svietiť spiatočkové svetlá. Citovat
moskyt Odesláno 11. květen 2010 Autor Odesláno 11. květen 2010 no takze moje zistenie bolo nespravne. nahmatal som na vani vo vyssej casti olej. cize to bude stekat niekde zhora. a kde by sa mohla podiet ta voda??? Citovat
jozocz Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 Skús ho nahriat na prevadzkovu teplotu, aby sa zapol ventilátor, že ho začína chladiť a skontroluj všetky hadice a spoje a prekontroluj chladič. Skontroluj aj vo vnutri vozidla popod kurenie či nieje mokrý koberec, alebo niekde nekvapká. Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 S vodou to bude horšie, záleží kolko sa jej tratí a kedy. Môže to byť: - netesnosť hadicového spoja - ak máš chladiacu zmes tak na mieste úniku budú usadené krištáliky - tečie vodná pumpa - vtedy by si nachádzal pod motorom pri remenici barinku - zlé víčko chladiča - spôsobuje malé straty vody lebo neudrží tlak - skorodovaný alebo prasknutý chladič - tesne po jazde by hlavne v spodnej časti chladiča boli vlhké škvrny - tečie radiátor kúrenia - koberec pod nohami pri kúrení bude vlhký a výrazne viac sa bude rosiť okno pri chladnom počasí P.S. Neuviedol som vyhadzovanie vody pri vadnom tesnení hlavy ale to by si videl mokro okolo chladiča a motor by sa prehrieval. [upravil dne 11/5/10 pastorek] Citovat
salomen27 Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Mne tiež olej tečie neviem kade nevyzerá to na žiadne gufera alebo tak,pretože to tečie niekde stredom steká na štarter a dole a nie je to ani viko ventilov,neviem asi prasknutý blok alebo čo už som rezignoval. Citovat
pastorek Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Môže to byť nekvalitným tesnením hlavy alebo jej nerovnosťou. Skús pozrieť podrobnejšie na priestor medzi hlavou a blokom či to netečie odtiaľ. Citovat
salomen27 Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Je to možné kedže sledovaine pod autom za zapnutého motora nemá žiadny efekt a tečie to až pri zatažení motora a kedže to nevidím tak asi zo zadu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.