Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nieco o P-206/WJZ \'98

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych, nadobudol som P-206 s WJZ motorom ako druhe auto. Nenasiel som nikde o tomto motore/aute ziadne informacie, preto:

ake mate skusenosti s tymto autom/motorom, na co treba davat pozor, co nesmiem opomenut. Nemam k tomuto autu ani len prirucku pouzivatela, vela veci si urobim sam, preto budem vdacny za akykolvek navod pripadne sevisny manual.

Odesláno

Mno nikto nic? T ma tak malo ludi taketo auto?

Nieco som nasiel, ale nejde mi to vlozit.

[upravil dne 9/5/10 xmilos]

Odesláno

čiže také niečo ako mám ja. Aj som si myslel, len som nechcel písať bludy ako obvikle :)

ja som s motorom veľmi spokojný, akurát ten výkon. ale na spotrebu sa dá a aspoň sa ti tam neodýde turbo kedže tam žiadne nie je. Teraz mám možno nejakých 210 000km, a ja som na ňom spravil cca 30 000km a zatial som menil iba hlavnú remenicu a spojku. Oleje, filtre a rozvody nerátam, to je podľa mňa alfa omega pri kúpe jazdeného auta. neviem presne aké sú rozdiely medzi motormi WJY (môj) a WJZ, a ty by si nemal mať váhu vzduchu na rozdiel odomňa

Odesláno

Mno fajn, diky aj za to. Aky olej davate do motora, prevodovky. Ako sa kontroluje hladina v prevodovke. Auto ma mat 197kkm a prevodovka sa mi zda hlucna. Motor ma hydrostely?

S Lucasom mam dake skusenosti z predpredchadzajuceho auta, tam moc clovek nenaladi, ale zaujimaju ma nake skusenosti s nim.

[upravil dne 9/5/10 xmilos]

Odesláno

Data Nastavení PEUGEOT 206 1.9 D (DW8 (WJZ))

1998 do 2000

M O T O R Data Nastavení Motor Kód motoru DW8 (WJZ)

Zdvihový objem 1868 (cc) Volnoběžné otáčky 800-850 (upm) Ventilová vůle Studený X (X) Sání 0.15 ± 0.07 (mm) Výfuk 0.30 ± 0.07 (mm)

Vstřikovací čerpadlo (výrobce a typ) Lucas DWLP 11 (Viz štítek na čerpadle) Vstřikovač (model a typ) Lucas RDN 0SDC 6903 Tlak na vstřikovacích ventilech 130-140 (bar) Minimum volnoběhu 750 (upm) Maximum volnoběhu 900 (upm) Chladicí systém Tlak víčka chladiče 1.4 (bar) Termostat otvírá při 83 (°C) Elektrické zařízení Alternátor 70 (A) Plnící množství Olejová vana, včetně filtru 4.75 (l)

Motor bezproblémový

Rozvody meň každých 120 tis. km

Odesláno

ja dávam do motora TOTAL Guartz 7000 diesel 10W40 (podľa odporúčania výrobcu)výmena každých 15 000 km.

Olej v prevodovke skontroluješ od ľavého kolesa. Daj dole podblatník a z boku uvidíš šróby na prevodovke dookola. Najväčší z nich je kontrolný aj nalievací.

Odesláno

Celozivotny olej je tak trochu spatny vyraz, ale vyrobcami pouzivany! Dolezita informacia, ci je ho nutne po nakom intervale vymanit, alebo sa vymiena az pri prave prevodovky.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Tiez by ma zaujimalo, ako casto by sa mal menit olej v prevodovke. Ako zistim, ze uz je olej na vymenu? A poprosil by som tip na nejake kvalitne (rozumej dobry pomer cena/vykon) rozvody. Ma sa menit cela sada s vodnou pumpou alebo stacia len kladky a remen??

Za odpoved vdaka

Odesláno
Zdravim vsetkych, nadobudol som P-206 s WJZ motorom ako druhe auto. Nenasiel som nikde o tomto motore/aute ziadne informacie, preto:

ake mate skusenosti s tymto autom/motorom, na co treba davat pozor, co nesmiem opomenut. Nemam k tomuto autu ani len prirucku pouzivatela, vela veci si urobim sam, preto budem vdacny za akykolvek navod pripadne sevisny manual.

toto auto vlastním už 5let,na motoru sem opravil vystřikovací čerpadlo,a už žadny další problém.nepočitam běžnou údržbu, žhavíce,filtry a olej.motor je držák,na svém autě sem vymenil už všechno,puvodni zůstala jen karoserie a elektrika.do auta sem dával 100%bionaftu a žadny problém nebyl.dost často odchazi předni prave rameno,ten motor je dost težky,.i když sem mel tolik problému tak stejně auto je super:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...