Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi někdy od začátk listopadu mi po nastartování auta hlásilo chybu ABS, jakmile jsem se rozjel, tak po pár metrech zmizela. Jsem si říkal, že asi odchází čidlo na kole.

Včera jsem umyl motor a chybové hlášení pryč. :-) zvláštní... co stačí k radosti :-)

Teď se těším, že poznám odkud se mi vzal ten olej na motoru a cooleru, protože v hadicích od turba bylo jen oroseno a to nepatrně.

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Říkám pořád, že 607 se spravuje sama... Jsem zvědavej, za jak dlouho se mi spraví stahovačka okna. Zatím stále křupe a nejede :)

Tak ve tvým případě bys už snad ani nedoufal :D

Odesláno

Tak jsem nakonec vymyl i FAP s katalizátorem a na co jsem nepřišel. Cca před 2 lety jsem dal auto do servisu, kde mi měnili FAP - cena na faktuře jen za FAP 7500kč. Když jsem ho otevřel naskytl se mi krásný pohled, jak šikulové ze servisu (značkový servis) ho vymyli tak, že tlakem vody udělali krásný zářez do té vložky FAPu. Tomu se říká dokonalé repasování - dokonce i vyražení na fapu odpovídá roku kdy auto bylo vyrobeno. Vím, že se dá u FAPu měnit celá vložka, ale tady nebyla vyměněna ani omylem. Takže jak je vidět, značkový servis si opravdu starosti nedělá a repase FAPu jde WAPkou v pohodě. Každopádně po vyčištění mi zmizela hláška abych vyčistil disel filter, která mi tam skákala každou chvilku.

A co se týče oživení auta, tak je to opravdu znát. Při sešlápnutí plynu na volnoběh mi u výfuku odlítají krásně kamínky a prach a akcelerace je taky příjemná, hezké zaboření do sedaček. Takže uvažuji o vykuchání, protože FAP je opravdu svinstvo, které v autě nemá co dělat.

Odesláno

Na fape sa neda menit vlozka. Meni sa to cele aj s obalom. S vodou tam zarez nemohli spravit lebo ta vlozka je dost tvrda. je to keramika. To ze je tam tky isty rok ako mas rok auta tak to moze byt, lebo aj ked objednaju repasovany filter z peugeotu tak im pride vymyty, preplachnuty a ten mohol byt z takeho isteho auta. Proste zoberu ti stary poslu na repas a tebe namontuju repasovany.

Odesláno

Za 14 dní se chystám do Bystřice na vykuchání a přehrání řj. Podle mě tyhle věci ten motor jen kurvíjou a nehledě ještě na EGR ventil,vše proti motoru,karbon v každým koutě motoru,turbo těžce zkoušený,prostě k hownu. ekologové ať jdou do hajzlu! :D

Odesláno

jofo: dle technického manuálu je nákres, jak je vložka fapu uložena v igelitovém obalu. Je to dokonce napsáno i v manuálu při opravě.

Určitě to není keramika, protože i já když jsem to vzal wapkou, tak se odštipovaly kousky, takže jsem musel ubrat na tlaku.

FAP je přimontován ke katallizátoru, ve kterém je keramická vložka ale ve FAPu určitě ne.

Navích pochybuji, že se trefí do stejného výrobního data - ale kdo ví.

Odesláno

No neviem. U mna je to nejake keramicke. Ked vravis ze sa to da vybrat, tak preco to potom manici co kuchaju fap rezu flexou a zbyjackou to vymlatia von. Mozno je toho viacej druhov. Tou vapkou mozno odstepovalo to lepidlo co drzi jednotlive segmenty po hromate. Ja som to mal vsetko tvrde vp vnutry.

Odesláno

pokud by se fap rospadal pod wapkou tak teda nevim proc me ho vysekavali 1h majzlem a 5kg kladivem a pan se musel do kladivecka musel docela oprit , ted se uz pouziva poradny vrtaci kladivo )) ,protoze se u toho asi moc potili

po vysekani se pekne namontoval zpet jenom obal

cely fap je u 2.2hdi pekne prisroubovanej ke katu nemusi se nic rezat flexou a bylo to stejne na r.v 2002 i 2004

Odesláno

jj tim dilem myslej cely fap ,vezmes dil - sundas zatky -namontujes , starej fap das do sacku

fap je celej ten dil

u 2.2hdi to maj udelane pekne na jedne strane je to uchyceno objimkou k trubce a na druhe prisroubovano ke katu , v pripadne odstraneni se nemusi nic rezat pouze vymlatit tu kurevsky tvrdou hmotu aby se to mohlo namontovat zpet

ja jsem ho nechal vykuchat i kdyz jsem vedel ze je zanovni \"ne repas\" ,kdybych mel nahradni obal \"vykuchanej fap\" svuj novej fap bych bez problemu za 10tis prodal :aut

Odesláno

prdlajs keramika,když ho kuchal na mém autě tak mě to připadalo jen jako asbest a síťovina ten asbest držel tu síťovinu jináč je to pěknej:blicismajlik:blicismajlik

na ten FAP to chce snad solo rubriku

[upravil dne 3/5/10 Haryk]

Odesláno

Tak už to mam tedy nějaký vypelichaný, když se mi to rozpadlo pod WAPkou. A dost mne překvapilo, jak je auto živější, když se to vyčistí i když ne na 100 procent to čisté nebude, ale i tak. Tím pádem by mě zajímalo, jak to jezdí bez FAPu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...