jadek Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Tak aktualne sem si rozbalil shortshift, ale nemám klice od garaze, to nasere Citovat
Grim Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 Čau chlapi, potřeboval bych poradit. V pondělí sem jel do školy a cestou se mi zdálo že mám nějakej měkej brzdovej pedál tak sem zastavil kouknul na kapalinu, tý bylo dost zkusil sem párkrát prudčeji zastavit a auto v pohodě brzdilo tak sem to nějak neřešil a pokračoval s tím, že až přijedu domu tak to zkusím odvzdušnit. Dneska sem jel přes pardubky do jedný prodejny a byl trochu překvapenej. V jednu chvíli byl pedál tvrdej pak zase měkej tak sem si radši držel od všech větší odstup a brzdil převážně motorem. Ale když sem dobržďoval na jedný křižovatce tak to najednou začalo uplně strašně kopat do pedálu, pak sem ještě cestou dobržďoval na dalších dvou křižovatkách a furt to neskutečně kopalo. Tak sem se chtěl zeptat jestli náhodou někdo nevíte čím by to mohlo bejt, domu mě čeká cesta nějakejch 80km a s tímhle odmítám jet. Mám typ jestli by to nemohlo dělat urvaný obložení na zadním kole, jelikož na levý straně už se mi urvalo v létě a tenkrát se to tam dobře posunulo a jen se propad pedál ale jestli se to třeba tetka na druhý straně nemohlo urvat taky a teť tam dělat neplechu? Citovat
106sťák Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 Čau chlapi, potřeboval bych poradit. V pondělí sem jel do školy a cestou se mi zdálo že mám nějakej měkej brzdovej pedál tak sem zastavil kouknul na kapalinu, tý bylo dost zkusil sem párkrát prudčeji zastavit a auto v pohodě brzdilo tak sem to nějak neřešil a pokračoval s tím, že až přijedu domu tak to zkusím odvzdušnit. Dneska sem jel přes pardubky do jedný prodejny a byl trochu překvapenej. V jednu chvíli byl pedál tvrdej pak zase měkej tak sem si radši držel od všech větší odstup a brzdil převážně motorem. Ale když sem dobržďoval na jedný křižovatce tak to najednou začalo uplně strašně kopat do pedálu, pak sem ještě cestou dobržďoval na dalších dvou křižovatkách a furt to neskutečně kopalo. Tak sem se chtěl zeptat jestli náhodou někdo nevíte čím by to mohlo bejt, domu mě čeká cesta nějakejch 80km a s tímhle odmítám jet. Mám typ jestli by to nemohlo dělat urvaný obložení na zadním kole, jelikož na levý straně už se mi urvalo v létě a tenkrát se to tam dobře posunulo a jen se propad pedál ale jestli se to třeba tetka na druhý straně nemohlo urvat taky a teť tam dělat neplechu? zdravím chlapáku,nejprve zkoukni zadní obložení,mě tohle udělalo to samý a ono se mi odlepilo to brzdítko:aut nevím jak setu nadává a jinak to je válec v háji,ale zkus tohle sundej buben a pak to uvidíš,já to měl odlepený,jinak mám ten válec Citovat
Rick-MX Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 To Fr3sh - já myslím, že super !!! ...jen tak dál...taky miluju rallye Citovat
mattoni1425 Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 fr3sh: vypadá to opravdu vše moc krásně krásně nově...tak ať to taky bezvadně poslouží... Citovat
Fr3sh Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 Rick : jj vsiml jsem si..no vse tam pujde az na jaro, tedka ne...pak se auto trosku promeni v enco jineho az tam dam vsechny dily Mattoni: dekuji ti Citovat
Rick-MX Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 Fr3sh - tak to sem zvědav ... určo to bude fajn Citovat
Jeny Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 tak potom poreferuj jaká je změna mezi sérií a shortshiftem:) tu řadící tyč budeš dávat do toho plastovýho domečku? Citovat
Fr3sh Odesláno 13. leden 2011 Odesláno 13. leden 2011 vcera jsem to dal do auta...je to tak kratky ze mam strach o synchrony kdyz tomu dam hodne...asi tak o polovinu kratsi..beze strandy..asi sem nejel v serovim aute ktery by melo takhle ktratky razeni Citovat
PAJA106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Tak si dovolím poreferovat stav k dnešnímu dni. Po předělání budíků Viz. se potýkám s problémem s přesazenou ručičkou palivoměru, tzn. ukazuje mi míň než ve skutečnosti tam je, pač ten palivoměr i teploměr fungují s předpětím ručičky. No, trochu jsem měl kvůli tomu bobky abych dojel, ale ok. Dále jsem očekával vyřešení problému se spotřebou po výměně termostatu, leč bohužel se tak nestalo, průměr za posledních 14 dní 7,1 na 100, což je o TU9MCDZ skoro dost si myslím. Tak jsem byl kvůli tomu na diagnostice, jde to, použijou se 2 dráty a přes ně to komunikuje s Boschackou diagnostikou. Diagnostika však vůbec nic naštěstí/bohužel neukázala, chyby 0 (ne, jednotka nebyla vymazaná) a všechny snímače fungují tak jak mají(doufal jsem ve vadné čidlo teploty ch. kapaliny). Dále komprese ukázala 14, a 3x11.5 bar, tudíž ani tady problém není. Tak jsem sehnal kontakt na nějaký borce a až bude čas, tak 106 půjde tam, pač mi to nepříjde normální, aby to jezdilo za tolik. Kdyby měl někdo nějaké tipy, kde by mohl být problém budu rád. Jinak nemyslím, že bych to extra honil, spíš jestli to nebude těmi krátkými jízdami. i když za těch posledních 14 dní jsem byl na horách a v praze po dálnici, takže tam jsem čekal spotřebu nižší, než těch 7.1 [upravil dne 14/1/11 11:30 PAJA106] Citovat
kujon106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 7,1 je opravdu dost na dálniční jízdu, když jedu s gti klidně, tak jedu za méně. Co takhle zkusit jiný svíčky, kabely, jinej benzín? Zkontroloval bych ještě jestli nějaký kolo nepřibržďuje a vyměnil palivovej filtr (tim se nic nezkazí). Citovat
PAJA106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Tak říkám že z cca 450 km jsem jel 100 km po dálnici a pak na hory po silnicích 2 třídy. Pak mám bohužel dost časté ježdění typu jedu 15km, chcípnu to, další den jedu 15 km zpátky a chcípnu to. Takže jezdím dost na sytič, než se motor zahřeje. Jinak vím, že v klidu po dálnici jsme jeli za 5.3 ve 3 lidech a s věcma. Ale přesto jestli s tím něco jde udělat. Svíčky a kabely jsou ok, měněno 2 měsíce zpátky a při dnešním vyndání jsou krásně čisté. Benzín při příštím tankování zkusím lepší, pač jsem nevěděl zda je vše ok a nechtěl jsem jen tak spalovat lepší=dražší. Kola můžu zkusit, ale vše by mělo být ok, je to před měsícem dělané, komplet nové. Citovat
PAJA106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Sem doplním komplet info co už je z věcí co mají vliv na přípravu směsi hotové a zhruba jízdní styl: Hotovo: nová lambda + svíčky, vyčištěné sání, vstřikovací komora, bavlněný filtr. Zbývá: vyčistit vstřikovač, krokový motorek, oboje spíš preventivně. Dle diagnostiky: snímač teploty ch. kap a vzduchu oba ok, snímač polohy klapky ok, lambda reaguje ok, snímače oplynování nádrže ok, snímač otáček ok... prostě všech 12 snímačů je ok. Jízdy: převážně za přítelkyní 15km tam, pak domů,semtam do města, občas do Prahy(dálnice, 120-130 max a to krátkodobě při předjíždění, převážně 100-110). možná trochu agresivnější rozjíždění. Citovat
kujon106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Jooo, tak jestli v tom jsou hory a pocuk na sytič, tak to pak je spotřeba víceméně ok To víš, to není chrochtavý tdi, který sice jezdí za 4, ale po 150k km se vysype a za opravu dáš víc, než si za tu dobu ušetřil na benzínu Citovat
PAJA106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Ono mi i radil ten technik,ať si zkusím někdy změřit spotrebu jen na delším úseku,ať vím,zda to celkové žere,nebo mám tak blbou skladbu jízd. Citovat
MIHUL Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Kujon106:Nesouhlasim s tebou,znam pripady kdy ma tdi 500 000km,jen vcas rozvody a filtry s olejem a jede stale dal,to uz po 106ce nebude ani pamatky... Citovat
Fr3sh Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 presne tak...pokud vis jak s tdi jezdit, a budes dodrzovat zasady a hlavne koupis normalni provereny motor...je to nesmrtelny..priklad za vsechny audi 2.5 tdi 5 valec ....nesmrtelnej Citovat
kujon106 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 2,5tdi byl, jestli se nepletu, 6 válec, nebo ne? K tomu půlmilionu km - to mě nepřesvědčíš ani za nic, že za takovou porci km byly na tdi měněny jen rozvody, filtry a oleje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.