Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

hosi prosim vas mam v planu dat novou napravu je lepsi ji nechat zrepasovat nebo koupit toto a ramena tam dat z ty stary?a jeste jedna otazka jestli ramena napravz budou pasovat treba na tudle napravu?diky za info..

Odesláno

Neutral: Pokud si to dobře pamatuju, tak povolíš na rameni torzky a zbytek, aby šlo vymlátit ven, vyrubneš ho, nastavíš do požadovaný výšky a všechno nasuneš zpátky a zase zkompletuješ...takhle na obou stranách a můžeš to nastavit jak vysoko chceš :) ... Je to fuška ale jde to...

Odesláno

Jasně je to fuška a proto se to dělá spíš posunutím o zub :) Jinak to, jestli má být auto v rovině, nebo ne, tak o tom je taky dost článků a jestli se nepletu, tak by měl být předek výš než zadek :)

Odesláno

Předek výš než zadek ? :myslim

Prouděním vzduchu by se ti zadek nadlehčoval a s tím, jak je zadek lehkej by to absolutně nesedělo :bojim Fífo, fífo .. :D

Je lepší, když je to naopak, dle mě... :roker

Jinak fuška to je v obou případech, když je to zarezlý... ale dělat to o zub je fakt blbost... By potom měl každej, kdo má podvozek -30 buď prdel vysoko nebo moc nízko :roll ...

[upravil dne 19/7/13 11:06 od Tom_206]

Odesláno

Jsem si jistej, že by zadek měl být níž :) Navíc drtivá většina osobních aut bez úprav nemá absolutně žádnej přítlak, ba naopak :) Když máš předek níž, tak se ti při brždění auto zapíchne ještě víc na předek a zadek bude naprosto bez gripu...

Odesláno

Já mám zase tu zkušenost, když jsem řídil sníženou 206, která měla zadek níž než předek - auto během jízdy neskutečně plavalo :) Dal se zadek o kousek výš a auto sedí o mnoho líp... Nevím mno, ze zkušenosti s obyč sport podvozkama mám ten pocit, že je lepší mít předek níž než zadek :)

Odesláno

To Peta-k: pokud někdo nabízí zrepasovanou nápravu okolo 6000 a výš, tak to bývají komplety i s ramenama složený, a vyměňují se kus za kus přímo na autě. Jinak, jestli v tom nemáš moc zkušeností, tak za 6500,- se to dá nechat udělat komplet u lidí, kteří tomu rozumí. A navíc to máš bez práce a se zárukou;)

To Tom_206 a Fifa: Já se přikláním spíš k tomu mít auto v rovině, nebo mírně do klínu. Ale zase pozor jak moc, já když sem měl předek na zemi a zadek v luftě, tak mi prdel lítala v zatáčkách a odskakovala strašně i na sebemenším hrbolu. A Fífo, když brzdíš a zadek se Ti zvedne, tak v té chvíli na něm grip nepotřebuješ, protože jedeš rovně. Brzdit se 106 v zatáčce určitě nebudeš, protože je to sebevražda-když jedeš rychle, na klobouka si to samozřejmě dovolit můžeš:) Předek výš než zadek je problém si myslím snad u každýho auta, který váží okolo tuny a jede víc než 100 km/h, to si můžeš zkusit, jestli má ještě někdo v okolí schopnou šáde. S tím když se rozjedeš okolo stovky-pokud to ještě dokáže, tak cítíš, jak už předek pomalu vzlítává:D A s tím, že běžný osobní auto negeneruje žádnej přítlak bych asi taky úplně nesouhlasil. Protože už jen přední sklo tím jak je skloněné generuje při dálniční rychlosti přítlak minimálně v řádech desítek kilogramů- vezmi si, že to je takový poměrně dost velký křídlo. Jasně že částečně ho vzduch obtíká kvůli prohnutí, ale přítlak tam bude dost velkej...;)

Odesláno
no tak to nevim s tímhle roměrem kol a pneu toho asi moc nebude.

Pneu nehraje roli, pro přibližnej výpočet stačí mít stejně velký kola. Zmeří se průměr kola a prostor mezi horní hranou ráfku a hranou blatníku, takže o gumy se starat nemusíš;) Přibližně píšu proto, že dva disky 15\" disky můžou mít trošku jinej vnější průměr, podle toho, jak mají vysokou hranu ráfku a podobně... Ale i to by se dalo obejít tím, že by se zmeřil rozměr od středu kola po hranu blatníku:)

Odesláno

Peta-k: Za 6500,- brat tohle je uplná magořina, vždyť repas stojí od 5 do tis. :)

Jinak předek sení být o moc níž než zadek kluci chytří. Já to měl a zkuste s tím pak zajet na GEO. Nehledě na to,jak zadek \"držel\".:) Takže ideálně do roviny co nejvíc. Teď mi to padá mírně do předu,tak uvidím až to projedu. nehledě na to,že zadek je teď o 300% tvrdší než byl před výměnou nápravy.

Odesláno
To Peta-k: pokud někdo nabízí zrepasovanou nápravu okolo 6000 a výš, tak to bývají komplety i s ramenama složený, a vyměňují se kus za kus přímo na autě. Jinak, jestli v tom nemáš moc zkušeností, tak za 6500,- se to dá nechat udělat komplet u lidí, kteří tomu rozumí. A navíc to máš bez práce a se zárukou;)

To Tom_206 a Fifa: Já se přikláním spíš k tomu mít auto v rovině, nebo mírně do klínu. Ale zase pozor jak moc, já když sem měl předek na zemi a zadek v luftě, tak mi prdel lítala v zatáčkách a odskakovala strašně i na sebemenším hrbolu. A Fífo, když brzdíš a zadek se Ti zvedne, tak v té chvíli na něm grip nepotřebuješ, protože jedeš rovně. Brzdit se 106 v zatáčce určitě nebudeš, protože je to sebevražda-když jedeš rychle, na klobouka si to samozřejmě dovolit můžeš:) Předek výš než zadek je problém si myslím snad u každýho auta, který váží okolo tuny a jede víc než 100 km/h, to si můžeš zkusit, jestli má ještě někdo v okolí schopnou šáde. S tím když se rozjedeš okolo stovky-pokud to ještě dokáže, tak cítíš, jak už předek pomalu vzlítává:D A s tím, že běžný osobní auto negeneruje žádnej přítlak bych asi taky úplně nesouhlasil. Protože už jen přední sklo tím jak je skloněné generuje při dálniční rychlosti přítlak minimálně v řádech desítek kilogramů- vezmi si, že to je takový poměrně dost velký křídlo. Jasně že částečně ho vzduch obtíká kvůli prohnutí, ale přítlak tam bude dost velkej...;)

no vidíš a já bych řekl, že ta neovladatelnost vzniká tím, že si každej namontuje sníženej podvozek, aby byl hustej, ale jaksi už mu nedojde, že tim změní geometrii řízení a tím se stává auto neovládatelný:)

Odesláno

No, tak já jsem samozřejmě nemyslel, že zadek má být o 4cm níž než předek :D Jsou to jen milimetry a to je vidět i na fotce z příručky :) A s tím přítlakem jsem někde četl, že prouděním vzduchu pod autem, ktery nemá spodek rovnou desku to auto zvedá, ale za to ruku do ohně nedám :D Za to, že to auto má být předkem výš jo :D

Odesláno

2FiFa_cze: To máš pravdu, a není to jen podmíňeno tou rovnou podlahou. Ono i auto s rovnou podlahou má nějaký vztlak, ale čím členitější podlaha, tím větší vztlak.

Odesláno

ja davam priklad...nebudu ji kupovat zrovna tudletu napravu..me spis jde o to kdybych sehnal takovou jak je na obrazku nekompletni tak jestli mi tam pujdou dat ty naboje kola ze stary napravy?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...