Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

netáhne motor, je to prostě slabota. Nové svíčky, nové filtry, kabely OK. Čím by to mohlo být ? Jedná se o 1,6 jednobod.

[Editován dne 6/10/04 Butch]

Odesláno

Já jsem si to myslel, děkuju žes mi poradil.:bojim

Takové rady v rubrice \"servis\" jsou k nezaplacení. Až nebudeš vědět příště co dělat tak si zkus najít něco jiného něž psát tak konstruktivní a hluboké myšlenky na toto fórum.

Odesláno

to jsem nezkoušel, ale tím to asi není, protože motor nereaguje na sešlápnutí pedálu tak jak by měl, prostě mu dlouho trvá než to auto rozjede

Odesláno

No, když motor nereaguje na plynový pedál, tak to spojkou fakt nebude. Teď jsem si vzpomněl, co tu kdysi kdosi radil - po zásahu (píšeš svíčky, kabely atd.). je dobré odpojit baterku a zas zapojit. Tím se prý z řídicí jednotky vymažou staré údaje. A pak auto projet v různých režimech, od popojíždění po prohnání po dálnici. Jednotka si to znovu \"osahá\" a nastaví optimální hodnoty.

Odesláno

Butch: na blbou otázku blbá odpověď.

jízlivé připomínky umíš formulovat dobře, zkus to i z původní otázkou, pak možná dostaneš fundovanější odpověď.

Co třeba komprese, nežere to olej, stalo se to najednou nebo po nějakém \"zásahu\", co kat zkoušel jsi na něj aspoň poklepat, jestli neni vysypanej, koukals jestli nemáš utržený dráty od lambdy?

Tenhle motor mám v autě a taky jsem s nim zkusil svý, teď to jakžtakž jede, ale to co jsem napsal v první odpovědi platí 100%ně.

Odesláno

Tak po delší době jsem zpět:

DAN2) nečekám, že auto bude rvát asfalt, ale není to ono.

Měnil jsem motor kus za kus (provalené těsnění pod hlavou, podpálené ventily a chod na 3 válce => výměna). Dal jsem tam motor který delší dobu stál, ale vypadá uspokojivě, jenom ten výkon chybí, naopak spotřeba je OK. Vlezu se i do 7 litrů na 100.

Vysypaný katalizátor byl odřezán, stejně tak prožraný prostřední díl tlumiče, a bylo to nahraženo trubkou. Muže toto být příčinou razantního poklesu výkonu? S tou lambda sondou jsem ještě nelaboroval, ale dráty k ní jsou OK.

Ještě jsem měnil čidla za původní (teplota vody ukazovala divné hodnoty, čidlo teploty nasávaného vyduchu bylo KO tak jsem tam dal původní, dále se mi rozchází naměřené hodnoty u potenciometru polohy klapky stávající a původní) Takže těch faktorů může být fakt hafo, proto se ještě zeptám jestli někdo někde nezahlédnul informace o hodnotách, které mají ukazovat jednotlivá čidla?

Svíčky vypadaly normálně ani čísté ani zasrané od oleje. Vodu to nežere, olej mi teče kolem vany, ale do válců asi nejde. Kompresi jsem neměřil, prože nemám na to vercajk.

Spojka je vpohodě, ložisko OK, přítlačák rovný, lamela nová.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj Butch,

mám sice 405 D a měl jsem podobný problém vůbec to netáhlo, bylo to jak když jedu ze zataženou ruční brzdou a nakonec to bylo posunutým rozvodovým řemenem... Ale podle toho co jsi všechno už vyměnil, tak pochybuji, že jsem ti pomohl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...