Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: twoolf

Kolečko rozvodů na klicve mělo ukrutnou vůli na klínku, cca 4mm, což je v přepočtu na úhel docela dost.

Ta vule je tam zamerne, nastavuje se tim casovani ventilu. Aretace kliky je na setrvaku, tusim ze 8mm prumer a je k tomu hodne spatnej pristup. Spodni kryt rozvodu pri tom uz musi byt nasazenej, protoze kdyz bys povolil remenici tak se to zase rozhodi.

Jinak zvuky u tohodle motoru co jsem zazil zpusobovala budto remenice na klice (muze odchazet nebo je moc utazenej remen - to odpruzeni nesnese nadmerne namahani) nebo taky kryt rozvodu opirajici se o vodni pumpu - pri vymene rozvodu se v krytu posunula jedna ta kovova trubicka pro sroub a kryt se dostal o neco bliz k motoru.

Odesláno

kryty to nejsou, řemenice a kladky taky ne. Na volnoběh to neudělá, jen v tahu začne od cca 1500 a ztichne ve 3000 zní to fakt jako Š120 z vaklem na ventylech... Napadá někoho něco? Hydroštel by vyšel na cca 300,- ale když už tak všech osm. cena dobrá, ale tý práce...

snažím se nepouštět se do toho, dokud si nebudu aspoň trochu jistý.

Zalaborovat s olejem? Zkusit propláchnout nějakým tím samosérem?

Odesláno

za studena hydrostely neklepu ,skus rano ked nastartujes popridavat ci to robi v tych otackach ako pises ak ana chyba je niekde inde

Odesláno

hele,mě takhle cvrlikal EGR ventil..vem auto na zdviž,nevím jak dobře je u 307 vidět,ale u 306 se na něj dá dostat..no a pomalu vytáčej motor,druhej ať ho sleduje..mě na EGR cvakal ten zavírací klobouček a to i když byl odpojenej!!!! jen v určitých otáčkách..zvrchu to znělo jako hydroštely,ale byla to takováhle blbost..jen má zkušenost, pokud jsi nekoukal a když říkáš,že rozvody OK,samo že řemenice taky dělá bordel,ale to když máš dobrou..

Odesláno

OK, diky za tip. EGR je odpojenej, ale asi chce vážně odstranit úplně aby byl klid. Zaslepím EGR a yvčístím motor nějakým sajrajtem. Výsledek sem napíšu. Ať máme jasno:D

• O 3 týdny později...
Odesláno

ahoj.Tak mám ještě nové zjištění o tom chřestění.když vytáčím motor na volnoběh tak to tam moc slyšet nejde možná vůbec.Je to jenom při zařazené rychlosti a zesiluje to podle toho jak moc šlápnu na plyn.čím více ho zmáčknu tím je to sylnější.Jako by to chřestilo podle otáček a plynový pedál byl něco jako volume.Objel sem pár servisů a nikde mě zatím nic konkrétního neřekli.díky

Odesláno

stejný příznak, když je v tahu je to víc slyšet, na volnoběh skoro neznatelně. Diag nic, manuální měření tlaku oleje taky ok. Turbo to taky nedělá. Je fakt, že jsem se toho všiml po odstranění FAPu a výměně jakéhosi čidla teploty ve výfuku...

No nic za měsíc mě čeká výměna oleje tak uvidíme co to udělá, když se to pročistí.

Jinak chrastí to teplý jako studený. Zkusím ještě ten EGR úplně zaslepit, zdá se mi, že někdy když uberu ( což moc nedělám :) ) se to rozdrční trochu jinak.

Odesláno

Tak dej pak vědět jak to dopadlo.A ta řemenic eto nemože byt???Nebo setrvačník???Opravdu největší problém je odhalit závadu.A už nevím jak dál, každý tvrdí něco jiného.Dík čau

Odesláno

Tak to budou na 100% vstřiky, připravte si 20 000Kč na výměnu:D

zajdi na diagnostiku a nech si změřit přepady na vstřicích. Kolik to teče do nádrže zpět. Nebo si připrav čtyři stejně velké nádoby asi tak 0,5l a přepady z trysek strč do nádoby a nastartuj motor. Všechny nádoby by měly mít stejné množství odpadové nafty. Pokud je rozdíl, jsou na opravu.

[upravil dne 30/4/10 kobr]

Odesláno

To si děláš prdel:bachahttp://www.peugeot-club.com/kniha/img/baseball.gif.Myslíš že je to opravdu 100%.A jestli jo mění se všechny vstřiky???

Odesláno

Správně se to jmenuje korekce vstřiků. V každém dobrém servisu, kde mají diagnostiku (slušnou) ti dokážou změřit korekce vstřiků. Ale nechoď tam, kde spravují VW, tam tomu nerozumí. Můžou ti měnit jen špičky. Pokud je dodáš na opravu vymontované, neplatíš za montáž a demontáž vstřiků, o to je to levnější. Už to tu bylo na fóru o vstřicích

Odesláno

Takže pokud tomu dobře rozumím tak pokud diagnostika potvrdí vadné vstřiky,můžu vstřiky doma vymontovat,zavést do servisu, tam ja spraví a vstřiky namontuju i doma?Namusí se jít s autem ještě na nějaké seřízení???

Odesláno

Pokiaľ vstreky len vyčistia , vymenia špičku a zistia že su OK - daš ich späť . Netreba robiť nič iné. Keď ich ale na mašine preprogramuje musíš isť na dia nastaviť nový kód vsrekovača ,ktorýmu bol pridelený.( Takto mi to bolo interpretované v servise Bosch)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...