Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, mám 2.2hdi, 98kw, 210 000km a 4stupňový automat. Převodovka příjemně řadí, oleje je dost a čistého. Jediný problém je u druhého rychlostního stupně, ten jakoby řadil 2x - (vytočím jedničku, spadne tam dvojka a po 2-3 vteřinách tam jakoby dopadne a teprve ted je dvojka pořádně zařazena) Nemáte někdo zkušenost s tímto problémem a ještě lépe s jeho řešením? Díky

Odesláno

No mne to radi takto. jednicka v pohode zaradi sa dvojka idu otacky hore niekde okolo 1900 to ako keby preradilo na trojku ale v skutocnosti je tam dvojka, idu otacky vyssie a az potom to preradi. Ako keby tam bola dvojka rozdelena do dvoch stupnov. . Nerobi to v manualnom rezime iba v automatickom a to iba ak neslapes moc na plyn-pri normalnej jazde. Pri zoslapnuti plynu to nie je poznat. Bol som aj v servise s tym a tam mi povedali ze to moze byt problem v hydraulike, ale ze aby som sa s tym netrapil ze to nie je az take kriticke. Zatial som na tom najazdil nieco kolo 35000km a stale v pohode.

Odesláno

To co zde popisujete je spojení spojky \"Lock Up\" uvnitř měniče,tudíš se jedná o naprosto normální věc.

Pokud je spojení plynulé bez záškubu,či prokluzu není důvod se obávat problému.

Odesláno

Zhorsenie nepocitujem. Je to stale rovnake. Ked som bol menit olej v servise prevodoviek tak som sa na to pytal a bolo mi povedane, ze nato aby sa presne prislo na to co to je treba rozobrat prevodovku teda tu hydrauliku. Servisak mi povedal ze to vypada ako keby sa trosku horsie otvaral jeden ventil alebo co. Ale ze to vobec nie je na nejsaku vymenu. Kym to jazdi tak to nechat tak. Nabehane mam 179980km.

Jazdim dalej v pohode.

Odesláno

ja mám jinej problem naštartuji auto, automat radí normalne a behem 5 minut mi to hodi do neutralu,vubec se nehnu..pak když nastartuju znova opet auto beží 5 minut a pak sa to stane znovu,vyskočí porucha na palubním pc..chyba automaticke prevodovky..skoušel jsem vymenit olej, protože auto bylo ukradene a našli ho:())bohužel bez oleje..tak nevím co s tím mohli delat,poradi nekod??dekuji!!

Odesláno

Napíchnout na origo diagnostiku,zjistit zda to hlásí poruchu v el.části nebo pokud je závada mechanická.

Pokud s tím jezdili bez oleje mohli spálit převodovku nebo poškodit měnič,čerpadlo a jiné části převodovky.

V tomhle případě bych se obrátil na servis doma si s tím sám asi neporadíš.Nepíšeš odkud jsi,tak se ti nedá ani doporučit vhodný servis.

Odesláno

Ak jazdili bez oleja tak na so pero su v haji lamely. Takze len servis a vymena plus preplachy a novy olej. Pri najlepsom. V najhorsom pripade druha prevodovka. Joj vrazdil by som za taketo veci.:bacha

Odesláno

ale podle mne keby byla spatna automaticka prevodovka,auto by vubec neradilo..tak jenom doufam,ze prevodovku nebude treba menit...:((ve stredu mi ho odtahnou na diagnostiku..tak pak napíšu jak sem dopad..

Odesláno

No ono na automate staci ze je len nieco trosku mimo a uz to robi hrozne veci. Ono staci ze chvilu jazdili bez oleja a mozu byt pripalene lamely a uz je spinavy ten zvysok oleja a ten zacne zanasat ventily a uz to neradi dobre. V servise ked vyleju olej tak uvidia co bude v haji. A samozrejme tiez diagnostika.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

pokud by se to dalo za 35000 udelat -komplet repase spajsky ,tak je to jeste prijemna cena

u manualu te vymena spojky a setrvaku prijde taky 20000-25000 takze taky nic levneho ale automat je mnoooooohem komfortnejsi:super

Odesláno

kupil som ju v Kadani na vrakovišti,maju tam skoro všetko,ale po pravde..neveril som že pojde..:))ked som videl ten stav a hlavne že mi ju predaval tak lacno:)))predsa automatika sa pohybuje okolo 20-25 litrov použita..je to palka..ale mam na to auto slabost proste:))

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...