cpt. CHIP Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 Kamarad zkousel reklamovat zavadu na aute, ktere koupil hadejte kde....no prece v AAA blazen, jak ho to mohlo napadnout:( No uvitaly ho vysoke a siroke gorily v cernych oblecich, s asertivnim az arogantnim vystupovanim a velmi kratkym sestrihem....tot zhruba reklamacni oddeleni v AAA....zbytek si domyslete sami ;) Nicmene ty AAAzmrdy nejde prirovnat proti nejakemu mensimu bazaru. Citovat
Fx Odesláno 4. říjen 2004 Autor Odesláno 4. říjen 2004 Tohle je takovej mensi bazar, setkal jsem se tam s celkem solidnim jednanim, kdyz se mi podelal jeden motorek centralu a opravili mi to \"v ramci zaruky\", tak mi i dali nahradni auto a tak... No uvidim, nechci tam prijit jenom s prazdnejma rukama... Citovat
graver Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 Záruky v bazaru: náhodou se tím trochu zabývám, tak si dovolím k tomu něco napsat: Obecně rozšířený mýtus, že na použité zboží není záruka, je nepravdivý. I zde platí de iure úplně normální záruka 24 měsíců. Nicméně, podle ObčZ se záruka nevztahuje na vady, způsobené běžným opotřebením. V praxi to znamená, že bazaristi hodí každou vadu na opotřebení, proto de facto ta nulová záruka. pokud by ovšem bazarista tvrdil, že auto mám fungl novou spojku (a dal ji tam bazar), už za ni musí ručit. To platí v případě uzavření kupní smlouvy dle ObčZ. Pokud je kupující nepodnikatel, smlouva je automaticky sjednána dle ObčZ, není-li v ní dohodnuto něco jiného (musí souhlasit obě strany). Naopak, pokud ke kupující podnikatel, smlouva je dle ObchZ a tam délka záruky není řešena (což ovšem neznamená, že záruka jako taková není vůbec). Dále je zde rozpor s kupní smlouvou. Prodávající je povinnen vám sdělit veškeré informace o vozidle a většinou taky ve smlouvě podepisujte, že jste se stavem vozu byli seznámeni. Pokud se auto podělá a vy budete chtít náhradu, musíte bazaristovi prokázat, že o závadě věděl a neinformoval vás - pak je to rozpor s kupní smlouvou. Pokud to nedokážete, pak to padá na konto opotřebení. Záleží tedy na závadě a na rychlosti reklamace. Pokud přijdete za půl roku reklamovat nesvítící světla, máte asi smůlu, když přijdete druhý den, že brutálně teče olej, něco se dá uhádat. Pak taky záleží na tom, co je to za bazar. Když nakoupíte např. na nejmenovaném velkoauitovrakovišti, nemá cenu se do reklamací pouštět - zpravidla narazíte na velmi dobré právníky a velmi svalnaté reklamační referenty. Když je to menší bazar a ukážete minimální právní vědomí a ochotu jít do sporu, občas uhnou. Citovat
Butch Odesláno 5. říjen 2004 Odesláno 5. říjen 2004 To je obšírněj napsané to co bylo řečeno. Každopádně FXi asi jsi udělal chybu, žes to nereklamoval u bazaru, ale žes sis to nechal spravit sám a zaplatil. Nikdo ti to proplatit nebude chtít a soudně vymáhat položku 20t nemá moc smyl (potáhne se to několik let jak je v ČR zvzkem, pak se druhá strana odvolá, dalších pár let a pak ti žalobu zamítnou a ty zacvakáš soudy, právníky a ostátní kraviny a zbydou ti nervy v háji (vlastní zkušenost jak to chodí)). Citovat
Fx Odesláno 5. říjen 2004 Autor Odesláno 5. říjen 2004 Nj, uvidi se... Jen to proste nechci vzdat bez boje;) EDIT: Slo mi i o to, ze kdyby se v tom mel stourat ten mistr, co predtim, tak to radsi ozelim tech 20k a budu mit aspon motor OK... [Editován dne 5/10/04 Fx] [Editován dne 5/10/04 Fx] Citovat
vector Odesláno 5. říjen 2004 Odesláno 5. říjen 2004 Napsán autorem cpt. CHIP Kamarad zkousel reklamovat zavadu na aute, ktere koupil hadejte kde....no prece v AAA blazen, jak ho to mohlo napadnout:( No uvitaly ho vysoke a siroke gorily v cernych oblecich, s asertivnim az arogantnim vystupovanim a velmi kratkym sestrihem....tot zhruba reklamacni oddeleni v AAA....zbytek si domyslete sami ;) Nicmene ty AAAzmrdy nejde prirovnat proti nejakemu mensimu bazaru. Jasně v menším bazaru bude gorila nanejvíš jedna Citovat
Fx Odesláno 6. říjen 2004 Autor Odesláno 6. říjen 2004 Dekuju Rebikovi za papir od Vasendu, jeste jeden papir z Horomeric a pak za pravnickou... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.