Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, prestal mi fungovat medvedblok, valecek se zamkem jde zasrcit, ale jiz nezapadne zapadka. cca pred mesicem se mi bohuzel vylila pres salpaku cola (ty drzaky na piti jsou u 308 fakt na dve veci :( ), tak nevim jestli to s tim ma souvislost nebo ne. Zamek se ale otaci. Nejake napady cim to zkusit vycistit nebo co by to mohlo byt?

Odesláno

Pokud se ti to vylilo i do toho zámku tak ty mohl nějakej zoubek zůstat viset. Prostříkal bych to důkladně WD v jedné i druhé svislé poloze klíče a opakovaně zastrkoval klíč a zkoušel otáčet.

Další variantou jak to uvolnit je to zahřát. Ale musíš buď odstranit přiléhající plasty a nebo to dělat opatrně. Mě se takhle podařilo uvolnit třeba i zámek záměrně zalepený vteřinovým lepidlem. Opřel jsem pájku do škvíry na klíč a ohřál. Prostřík olejem a opakoval 3x. Zámek chodí po 10-ti letech dodnes.

Jinak to WDčko není na zámky optimální, já po rozhejbání zámek aspoň vyfoukám tlakovým vzduchem a promažu práškovým grafitem.

[upravil dne 4/4/10 koblih69]

Odesláno

nevim jak ten zamek vyndat..., ale je divny ze to zaclo zlobit az po tak douhy dobe, obcas se stalo ze to zapadlo az na podruhy, ale od vcera se to nechyta vubec. Melo by to byt jeste v zaruce, ale nevim jak se na to budou tvarit, kdyz okolo budou videt zbytky coly

Odesláno

vyndat? Proč vyndat? S tím bych moc nepočítal, bývají tam často trhací šrouby a to jen tak nevyndáš. Prostříkej to a pokud se bojí toho nahřátí tak to pořádně ohřej fénem tím nic nezničíš.

... to víš karamelky :-D

Odesláno

Super, ale olejem namazanej zámek není ideální - lepí se tam prach... takže teď ten grafit. Jeslti nemáš tak nastrouhej normálně tužku nožem nebo na pilníčku :D ... strč tam ten klíč a jak bude trochu mastnej tak ho posyp tím grafitem a parkrát to zopakuj.

PS: a pozor na ten klíček bude nějakou dobu špinit :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...