Kenedi Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 je uplnou pravdou, ze ak dlhoprsti nieco ukradnut chcu, tak to ukradnu aj kedy to malo ZEDER (aj ked odtahovkou). tiez je pravda to s riadiacou jednotkou. moj znamy mal VW Sharan Business Class... krasne a nadmieru vybavene auticko. jedneho casu bol s polamanou nohou a rukov doma na PN, ked jeho svagor rano zistil, ze auto chcel niekto ukradnut. podotykam z dvora rodinneho domu, kde spal majitel a cela jeho rodina. auto odomknute, kapota otvorena, riadiacka prec (pravdepodobne tam bola uz ina), ZEDER nedotknuty, cely intrier poliaty naftou (sedacky s vyhrievanim, koberce, autoradio s NAVI, klima.... - vsetko znicene) ASI ICH TO RIADNE NASRALO auto ostalo doma... po tejto skusenosti a po vymene interieru, oprave poskodenych veci a doplneni chybajucich, sa ho rozhodol predat a nahlas lutoval, ze si dal ZEDER - vraj mohli auto radsej ukradnut cele ako mu narobit take starosti pri likvidacii skody (nastastie ho mal aj poistene) tohto passata som asi videl aj v ponuke na bazare na nete.. komplet vzhoreny predok.. myslim ze to malo DSG prevodovku a modra farba Citovat
Judes Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Kenedi sora ale v tom príspevku sa píše o VW Sharane a nie o Passate a tak si ho asi nemohol vidieť. Citovat
Speedy5008 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Dovolim si oprasit temu... ... takze idem do ZEDERU ako Judes i na úkor kolenneho airbagu. tak ZEDER by som si ja v ziadnom pripade nedal, ano co sa zabezpecenia tyka je zaujimavo rieseny, ale za prve ZEDER nema certifikaciu a ATESTY ktore by schvalovali jeho bezpecnost v pripade nehody. Lahko sa moze stat ze pri celnom naraze nebude mat kam ist ta volantova tyc a jedina cesta je rovno na vodicove sedadlo. Bolo mi tak u konkurencii povedane. Nad tym nikto neuvazoval ? mozno ho uz medziacasom ziskali neviem nesledujem to, ale Airbag by som si kvoli tomu vybrat nenechal. Osobne radsej zamok riadiacej paky atd. Ak budu auto so Zederom chciet tak ho nalozia na odtah a hotovo. To iste samozrejme aj so zamkom riadiacej ale to je uz vlastne jedno aky zamok je na aute. Ak niekto dokaze otvorit zamok ZEDERu tak dokaze aj zamok riadiacej paky alebo opacne. Tip ako som zabezpecil ja?: Ja mam vyleptane VIN cisla na vsetkom sklenenom na aute +zamok riadiacej a to je myslim dost znacny dovod aby si niekto menil vsetky skla na aute co je uz taka investicia ze kradnut auto nebude. + 2x elektronickje vyradenie okruhu jedno oficialne (origo alarm) a jedno vlastne + GPS. zaroven poistky proti kradezi vandalizmu a zivlom beriem ako samozrejmost. mizive percento kradezi ide na suciastky... vacsinou sa kradne na dalsi predaj do menej prehladnych krajin... drzim aplce aby nikto z nas tunak nemal ziadnu a ani len podobnu skusenost so siahnutim ruky na Vase lasky [upravil dne 24/11/10 08:11 Marcel00] Konkurencia ti povie co len chces. Tam kde je kolenny airbag sa zeder nemontuje. Miesas tu kolenny airbak s deformacnou zonou. To su dve odlisne veci Citovat
Marcel00 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 ja som nehovoril o deformacnej zone ale o tom ze zederLock drzi volantovu tyc, ktora ma klb a v klbe sa ma ohnut v pripade narazu. Avsak sa neohne lebo je okom spojena o nosne casti vozidla. Co sa montaze v pripade kolenneho airbagu tyka, zeder to vobec neriesi a ked o to poziadas tak ho vymontuju a daju tam zeder. Vid priklad Judes. Jemu to tak spravili a tak bolo ponukane aj mne. okrem toho tie Atesty ani certifikaty mozno medzicasom ziskali... Apropo je mi to sumafuk kto co ma a co kto robi, pripadne ake dosledky to moze mat. Mne to z hladiska situacie v pripade nehody pride ako realna moznost ze sa to stat moze. Vot vsjo, nic menej, nic viac. neriesim to kazdy nech si da do auta co chce. [upravil dne 5/4/11 20:26 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Marcel niekto ťa uviedol do omylu nakoľko ten ZEDER nie je uchytený o nosnú časť karosérie a ani na kĺbe riadenia a tak nevidím dôvod prečo by sa tyč riadenia nemala ohnúť v tom kĺbe. Je pravda že v prípade nárazu ti kolenný airbag možno zachráni nohy. Citovat
Marcel00 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 ok beriem vsetky prispevky ohladne zedera spat... Citovat
Gibon83 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 co sa tajneho vypinacu tyka, osobne sa chystam do ventilu na vypinac. http://www.inakup.sk/auto-moto/palivovy-ventil/description/96572/ Tak mi to bolo odporucane, vraj je to lepsie ako vypinac palivoveho cerpadla. To zlodeji vedia kde je a po vytrhnuti kablov od vypinacu (nech je skryty kdekolvek vzdy idu k cerpadlu) opatovne spoja obvod a vsetko ide. Ak vsak vytrhnu kable od palivoveho ventilu, tak sa proste neotvori a palivo dalej nepusti. (V mojom aute sa sice k palivovemu cerpadlu tak lahko nedostanu, ale istota je gulomet) Dalsia vychytavka je odstranenie resp zefunkcenie packy otvarania kapoty samozrejme nejako inteligentne). Ak ju neotvori, musi ju nasilne pacit. Straca tym vela casu a neoplati sa mu to. pojde radsej dalej. A dve sireny alarmu z toho jedna je do interieru. Viete si predstavit hladanie kablov od alarmu a sireny, ktore potrebujete odstavit pri 110 dB v tak malom priestore ako je kabina auta? Velmi neprijemna vec. Dokonale zabezpecenie asi naozaj neexistuje. No velmi napomocne je vela neseriovych zabezpeceni. Ked je nejake zariadenie, ktore sa je pouzite v kazdom tretom aute zlodejom sa oplati hladat sposob ako ho obist. Ak je jedno jedine svojho druhu, doma na kolene vyrobene, nevedia a nezistia a sice je to strasne sebecke no pojdu po tom susedovom. Posledna je snad vyzva: volajte policiu! Naozaj ano. Ked vidite nieco podozrive volajte. Ja so raz takto videl fabku zo seneckymi SPZ ako ide po Petrzalke z parkoviska na parkovisko a foti si dodavky. Hned som volal. Ako to dopaldo neviem. Mozno to nepomohlo ale mozno raz niekto z vas vdaka tomu zachrani niekomu auto. Citovat
shark734 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 ten ventil nieje vyhra, da sa obist mechanicky-aj v linku to mas napisane...najdu ho tak isto ako aj skryty vypinac...niekde som cital ze ma dost maly prietok a pri razantnejšej jazde nestiha..... Citovat
Gibon83 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 ten ventil nieje vyhra, da sa obist mechanicky-aj v linku to mas napisane...najdu ho tak isto ako aj skryty vypinac...niekde som cital ze ma dost maly prietok a pri razantnejšej jazde nestiha..... a, dik za upozornenie. tak bude stacit klasikus vypinac. Ved komu by sa uz chcelo vyberat zadnu lavicu z mojho CC Citovat
Marcel00 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 neni odveci poriesit aj narazovy spinac ktory v pripade nehody odpoji palivove cerpadlo. je to mechanicka zalezitost... z ktorej idu dva draty. Na Fiate som to tak robil. bol umiestneny na pravom prednom stlpiku. Citovat
straki007 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Ja mam tajnym vypinacem prerusenou sit a ono se auto po zapnuti klicku ani neprobere kdyz mam vypinac vypnuty...... A muzou se corkari posrat..... Ja by jsem trhal nechty,lamal prsty,palil zehlickou a sekal koncetiny za tohle !!!!!!!!!!! Citovat
Judes Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Marcel, len pre zaujímavosť kde má 407-ma nárazový spínač, už som sa to v niektorom vlákne pýtal ale nedostal som odpoveď. Možno budeš vedieť. Citovat
straki007 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Marcel, len pre zaujímavosť kde má 407-ma nárazový spínač, už som sa to v niektorom vlákne pýtal ale nedostal som odpoveď. Možno budeš vedieť. nikde...... V jednotce vaku..... Citovat
Judes Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Aha teraz mi to zaplo, keď nie je podávacie čerpadlo v nádrži tak nepotrebuje ani vypínač na odstavenie pohonných látok pri havárii. Citovat
straki007 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Ale potrebuje.Kazde auto to podle norem potrebuje.I bez cerpadla. Co kdyz bouras a praskne ti prepadova hadicka a motor bude bezet?? Ale jak jsem psal.Vypina to uz sit resp.jednotka airbagu. Citovat
straki007 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Ale potrebuje.Kazde auto to podle norem potrebuje.I bez cerpadla. Co kdyz bouras a praskne ti prepadova hadicka a motor bude bezet?? Ale jak jsem psal.Vypina to uz sit resp.jednotka airbagu. Citovat
Marcel00 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 a ja potrebujem tebe hochu... volam volam a nikde nikoho... Citovat
Jooooose-1 Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Ja osobne som vlastnil Škodu Octáviu 2 a za 3 roky bola už posledná čo neukradli Mal som 4 typy zabezpečenia: 1. Originál auto alarm s hlásením náklonu auta. 2. Construct zabezpečenie 3. Tajny vypínač 4. plna falošných nálepiek o dalšon zabezpečení Vyplatilo sa, nikto sa o krádež nikdy nepokúsil a to som mal 2.0 TDI a najmenej najazdených kilometrov... Citovat
Judes Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 To asi kvôli tomu nevydarenému 2.0 TDI o ktorom sa už veľmi veľa popísalo na iných fórach. Inak vitaj na Peugeot fóre. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.