Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Myslim na to už dlouho, ale až ted sem se k tomu dokopal se zeptat. Tak snad se někdo najde, kdo má kola třeba ve sklepě :)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Jde mi o to, že mám an autě plecháče, a ve sklepě neorigo elektrony s konickou dosedací plochou. Rád bych tam narval šrouby z plecháčů s konickou dosedací plochou, ale bojim se, aby nebyli moc dlouhé a o něco tam nedřely... Proto bych potřeboval vědět, kolik můžou vyčumovat :)

Odesláno

das von jeden srob, vlozis do rezervy - pozries kolko tam pretrca, das srob do hlinikacu, uvidis a rozhodnes sa ci to povazujes za bezpecne:-) ako pre teba aj pre ostatnych:)

[upravil dne 17/2/14 13:08 od merlin99]

Odesláno

Keď sa začnú meniť zimné za letné ich nebude problém pozrieť a premerať ale teraz ich asi ťažko niekto bude dávať dole, jedine tý čo používajú origo disky aj na leto aj na zimu.

Odesláno
Jde mi o to, že mám an autě plecháče, a ve sklepě neorigo elektrony s konickou dosedací plochou. Rád bych tam narval šrouby z plecháčů s konickou dosedací plochou, ale bojim se, aby nebyli moc dlouhé a o něco tam nedřely... Proto bych potřeboval vědět, kolik můžou vyčumovat :)

Bojíš se aby šrouby z plecháčů nebyly moc dlouhé? To snad obráceně ne? ;) Budou ti tak 3mm chybět a jeslti to stačí nebo ne ověříš tím, že to vyzkoušíš kolik se ti chytí závitů.... ale to už se opakuju.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Udělám to tak že šrouby koupim nové... Ale bylo by pro mě nejjednoduší, kdybych věděl kolik vylejzá ten šroub z druhé strany. Nemám moc možnost laborovat... Jestl ise ještě můžu zeptat, tak od kud se na šroubu měří jeho délka, když má konus? Od konusu?

Odesláno

Prd že nemáš možnost laborovat, línej seš sundat jedno kolo :D:D:D takže traději napíšeš a mě to bude stát víc práce než tebe ... měří se to od kónusu. Kdykoliv jsem potřeboval šrouby sundal jsme kolo. nasadil nový ráfek vyzkoušel stávající šroub a pokud bylo málo závitů na které se chytil tak jsem koupil o potřebou délku delší šroub... ale uznávám, že tvůj způsob je pohodlnější :aut

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Je to maličko o lenosti, ale zatim jsem nezjistil ani jakej má mít ten konus sklon.. Takže ani nemůžu pořádně poměřovat. A nechce se mi věřit, že bych se trefil sklonem z origo plecháčů. Budu muset naložit jedno kolo, a odvést do krámu, kde si budu moct šrouby vyzkoušet. Na kole to vyražený nemám, a po netu schánim udaj ale prd platný...

Odesláno

Šmarjá neska jsou nějaký erupce né :D Kolik typů kónusů jsi potkal? Dělá se buď \"koule\" nebo kužel. Spec. s jiným úhlem běžně nepotkáš. Takže pokud nemáš koule tak máš kužel, basta... Ověříš to tak, že šroub natřeš křídou, zatlačíš ho do díry a otočíš. Pokud se křída setře po celém kuželu tak to dosedá Pokud ne máš kouli... Nicméně ty máš nepravděpodobněji kužel, takže klidně šrouby z Favorita... ;)

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Co koukám po šroubech, tak je tam bud HEX-17 nebo HEX-19 u kužele.. Tak zkusim ten z plecháčů a uvidim. Pak si zajedu na nějaký hezký místečko a zkusim na ty origo šrouby z plecháčů. Podle toho se pak zařídim. Když jsem kupoval nové šrouby na litáky u 406, tak jsem se snažil mít co nejdelší závit bez toho aby to tam o něco chytlo. Proto vyzvídám kolik je to u origo kol a šroubů... Ušetřilo by mi to dost práce a rovnou bych věděl co koupit bez sundavání a nandavání kola..

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

normálně lituju že sem se tu zeptal! Jediný o co mi jde je, kolik leze origo šroub na origo kolech. Neřešte to víc! Až budu vědět kolik, pak si tam prostrčim svuj šroub a uvidim. :bojim

Odesláno
Měl by jsem ještě jeden dotaz... Kolik mm vykukuje šroub, když se vloží do origo litáku? Jde mi o to, že musim sehnat šrouby na nové kola, a nerad by jsem koupil moc krátké nebo naopak dlouhé. Zatim to vypadá tak, že by mi tam mohli pasovat šrouby z plecháčů.

Kdyby byl někdo tam moc hodnej, a má origo alu (třeba 17\") doma, nastrčil origo šroub do díry pro upevnění a změřil kolik mm vylejzá. Byl bych moooc vděčnej!

Jestli jsem to dobře pochopil a změřil, tak je to cca 2cm +/- mm :papa

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Dava: Děkuju! V takovéhle formě jsem očekával odpověď :super

merlin99: Neboj. Příště raději sundám origo disk z cizí 407, než se tu ptát

Odesláno
Dava: Děkuju! V takovéhle formě jsem očekával odpověď :super

merlin99: Neboj. Příště raději sundám origo disk z cizí 407, než se tu ptát

nemáš zač :) (aspoň jsem zjistil, že zadní desky jsou sjetý na plech :D )

jojo, příště vyber nějakou 407 na sídlišti, ale bacha, aby tě někdo nevzal něčím přes hlavu :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...