Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Těsnění u střiku

Recommended Posts

Guest Malinkej88
Odesláno

U jednoho střiku mám postříkáné okolí naftou a syčí to jako v papiňáku, domnívám se že je tam špatné těsnění. Nevíte někdo kolik mě to bude stát, a jestli si to udělám doma? respektive, zdali je zapotřebí něco zpeciálního, v čem bych mohl mít problém při výměně.

Odesláno

Jo uděláš si to doma,jenom ti trochu nepůjde ven vstřik protože to budeš mít přismahnuté tou naftou.Nevzdej to,povol koníka očisti to,stříkni nějaké rozpouštělo,pohýbej s ním a kolmo páčit pomalu na horu,samozřejmě po ostrojení od trubiček a všeho co zavazí.Předtím do servisu objednat měděnou podložku,která je pod vstřikem a ještě okolo vstřiku je takový plastový kroužek alespoň u bosh.To ti v servisu řeknou když víš co máš za vstřiky jestli bosh nebo siemens.Good luck.

Odesláno

Mě to taky teče u 2,1td. Už jsem to měl rozebraný, uvnitř vstřiku žádná podložka neni. Zkoušel jsem to víc utahnout a nepomohlo to. Co s tim? V servisu řikali, že to můžou \"dát na barvu\", asi mysleli zalepit barvou. Je to dobrej nápad?

Odesláno

néé uvnitř,ale pod vstřikovačem je měděná podložka--před montáží vyžíhat--když ji tam nemáš,tak to samo teče

ta barva je dobrá pi.ovina,je tam kompresní tlak

Odesláno

tak u 2,1 TD jsou podložky dvě jdena velikosti starýho desetníku s bomvírungem jménem žárová podložka, u bosche cca 20 kč za kus a pak těsnící měděná velikosti asi dvoukoruny nebo pětikoruny cca za 80 kč u bosche :super

Odesláno

Je to lucas. To teče zpod vstřiku? To by ale teklo do válce a tam by se to spálilo... Myslel jsem, že to teče zkrz závit kde se půlí vstřik a vypadá to tak.

[upravil dne 4/4/10 Benžík]

Odesláno

mno dej foto, jinak to co jsem psal, je když by to prosakovalo okolo hlavního závitu do hlavy motoru, tam jsou ta těsnění, co jsem psal

Odesláno

Foto můžu dát zítra. Moc na tom neuvidíš, spodní půlka vstřiku a okolí vstřiku trochu poblitý od nafty, v půlce vstřiku neni ten červenej kroužek, je tam trošku vidět teflonová páska, kterou jsem omotal ten závit uvnitř vstřiku (asi moc nepomohla).

[upravil dne 4/4/10 Benžík]

Odesláno

dej foto, ale stejně nejlepší je to pořádně celý odmastit třeba ketonem, udělat kolečko 20 km a hned se vidí, kde to čurká :super

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Čim očistit to žlutohnědý z hlavy?

To žlutohnědý :D očistíš čímkoliv,nejdřív to oškrabej třeba i nožíkem to je fuk a pak použij něco agresívnějšího třeba milit nebo takového něco.

Odesláno

Tady to teče. Hadička od přepadu a horní část vstřiku je suchá. Tam kde to teče má být takový červený kroužek, ale ten neni jako těsnění a rozpadl se. Teď je tam videt ta teflonová páska. Očitit a odmastil jsem to ředidlem a malym drátěnym kartáčem. Dvakát jsem to povolil a hodně utáh. Zítra uvidim, jestli to pomohlo, ale asi ne.

Na fotce je červeně označený, kde to teče.

Odesláno

Máš to pěkně zamrdaný,styď se za ten motor,jó kdyby měl ruce.Asi podle všeho co píšeš ti to uniká spojem což se dá taky vyřešit,ale ten druhý ti uprskává asi spodem tam to musíš řešit podložkou.Ale pokud na to nemáš vercajk a odvahu tak si jenom prachsprostě zadej do strejdy googla ,,opravy dieselových čerpadel a vstřikovacích trysek\"nebo tak něco najdi nejbližší ve svém okolí a je to.

Odesláno

Díky za radu. Je to špinavý, no. Ted na jaře to vyčistim, v zimě se mi nechtělo se v tom hrabat. Asi to trochu prosakuje tam jak se půlí hlava a těsnění víka ventilů. Kolem toho druhýho vstřiku to je suchý, tak tak to asi neprosakuje. Dneska jsem na to koukal (po ujetí asi 20ti km od vyčištění) a je to trochu mastný tam co jsem to označil na obrázku.

Odesláno

No já nevím jestli nemáš brýle,ale na tom obrázku cos tu dal je jasně vidět jak 2 tryska i okolí je zajebané od připečené nafty(u první okolí hlavy je zajebané taky :D).Takže buď unikala nebo uniká.Oškrab to třeba šroubovákem,to je ůplně fuk a pořádně to odmasti a umyj.Neboj se na to jít wapkou.Mě je to jinak ůplně fuk je to tvoje vizitka,ale kdybych ti tam měl něco na tom dělat i jako kámošovi tak tě pošlu víš kam :D...umýt to.A za druhé máš pak přehled co a kde funguje nebo nefunguje.

Odesláno

Pořád to teče, ale mnohem mín. Na vstřiku je to trochu mastný, na hlavu už to nestejká. A co s tim až to poteče znova víc? A jak to udělat, aby to neteklo vůbec? Přece se to nedá utahovat do nekonečna.

[upravil dne 8/4/10 Benžík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...