Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mi taky neprokluzuje,ale zabira na konci a zda se mi ze auto nejak rezonuje.To co si psal nevim zda je normalni,ale myslim ze jo,kdyz si mel 4000 otacek.

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Jak vlastně poznám, že se životnost spojky blíží už ke konci? Poslední dobou se mi párkrát stalo, že se měla problém chytnout. Asi to byla moje chyba, protože jsem při přeřazení z 3 na 4 špatně pustil spojku. První jsem přidal plyn, čím jsem měl otáčky někde kolem 4000ot. a do toho pustil spojku. No a ta měla problém... Snad je to normální, ale na klidu to nepřidá, když už vím, kolik stojí :) Jinak sama od sebe neprokluzuje ani na vytočenou dvojku.

Já bejt spojka,tak ti za to nafackuju :D

Už špatnou spojku poznáš tak,že ti pedál zabírá až nahoře a při rozjezdech se ti bude zdát,že ti pořád prokluzuje ikdyž už jí sešlápnutou mít nebudeš.Hlavně u toho rozjezdu,tam dostává největší záhul.Pak se samozdřejmě může ozvat ložisko,ale to už je asi jiná kapitola.

Líp to vysvětlit neumím,je to takovej subjektivní pocit.

Odesláno

teorie hovoří o tom,že když spojka zabírá nahoře,tak se rychle blíží její výměna...,ale mám ujeto cca 60 tisíc km a spojka bere pořád nahoře...,tak asi tak no :), je to u pežotů celkem známý ,,problém\'\':)

Odesláno

Jo, taky zajímavá věc, které jsem si u 607 všiml a která u jiných aut nebyla je, že při puštění pedálu spojky se pedál vrací pomalu sám na původní místo. Příklad: Sešlápnu spojku, přeřadím, pustím rychleji spojkový pedál do polohy, kde obvykle zabírá, tam ho pouštím pomalu a když se rychlost chytne, tak už pedál pustím úplně. Ale on nevyletí hned nahoru, nýbrž tam pomalinku dojede. Trvá to třeba ještě cca 2s. Občas, když nechám nohu těsně nad pedálem, cítím, jak mi pak dojel a lehce ťukl do nohy. O oktávky nebo Sonaty, když jsem pedál spojky pustil, tak prostě vyletěl nahoru.

Odesláno

shwaara : aby te ale nepopletli ,tak tvoje 2.2i ma normalni spojku v beznej cene jako treba na p406 2.0i , proste da se to do -+ 6-10tis vcetne prace

bud ti spojka klouze ,nebo hodne huci lozisko a nebo nefunguje , jinak to vubec nemusis resit....

ale na 2.2hdi ,treba jak psal brstlen ,ze mu zabira nahore a jeste u toho rezonuje ,muze to znamenat ze je dvouhmota pred smrti pa pak se to bud rospadne a nebo se najede jeste ranec km ....... ,pokud se to ale rozpadne za jizdy ,je to pak jeste vetsi oprava.....

• O 6 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...