marca Odesláno 29. září 2004 Odesláno 29. září 2004 Omlouvam se za duplicitni thread, ale potreboval jsem, aby to vyniklo. Dnes jsem se z neoficialnich zdroju dozvedel, ze tu vibraci zpusobuje Peugeotem oficialne neuznana vada ( rekneme \"konstrukcni\" ). Uz me to opravdu nebavi a hodlam s tim neco udelat!!! Jak uz nekteri asi vite mam, ted uz skoro 2 mesice nove auto a uz jsem na tom stravil spousty hodin reseni (viz Vibrace volantu). Vysledek ..... NIC! (porad to vibruje) Chtel bych napsat otevreny dopis adresovany na Peugeot Ceska republika a zadat je o oficialni vysvetleni. Na tom aute (ostatne i na jine znacce nebo modelu) se da menit do nekonecna temer vse, pod zasterkou hledani zavady. Na to, ale nemam cas a ani penize. Kdyz vezmu v uvahu rok vypusteni do prodeje ocekaval bych uz odladeni problemu a postupy pro reseni takovychto zavad. Proto se ptam .... Prida se ke me nekdo? Zverjnim tady i svuj mobilni telefon, kdyby jste nekdo chtel vedet neco podrobnejsiho .... 603 196 588. Predem diky vsem a jeste jednou se omlouvam za duplikaci tematu. [Editován dne 29/9/04 marca] Citovat
lamancha Odesláno 29. září 2004 Odesláno 29. září 2004 SAmo ze se pridam, psal jsem pezotakum do francie a odpovedi bylo, ze vyrobce disku odpovida za to, aby byly pro kazde auto, tak at to reklamuji u nej:mad: Citovat
Bohumil Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Tak tady už snad pomůže jen přeměřit, jestli mají disky díru přesně uprostřed. Na středové díře to musí sedět nafest. Povolte šrouby a zkuste jestli se kolo na středové díře nekvedlá a jestli tam není vůle. Ta se po dotažení šroubů NEVYMEZÍ!!! Jinak nevím. Já naštěstí takový trable zatím nemám. Citovat
marca Odesláno 30. září 2004 Autor Odesláno 30. září 2004 2 Bohumil: Prave ze tento problem pry nema kazda 307. A kdyz do toho pridam nejake ridice, kteri jezdi max 120 km/h tak je informace kolik procent 307 to dela a kolik ne, dost zkreslena. Peugeot pry sbira informace od servisu jak tu zavadu resi a zatim na to proste neni zadny oficialni postup opravy. Jeste jednou prosim lidi, kteri tuto zavadu maji, at sem napisou. Cim vic nas bude tim vetsi sance, ze to nesmetou do kose. Diky [Editován dne 30/9/04 marca] Citovat
destiny Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 No, já bych se mohl klidně přidat taky. Musím říct, že mě volant vibruje celkem dost. Hlavně v rozmezí 110 až 140 km/h a při brzdění z vyšších rychlostí. Mám ale na autě obuté rovnané elektrony a nestandartní pneumatiky. Uvidíme, když obuju teď zimáky na plecháčích s klasickou pneu, tak jestli se to bude projevovat taky. Jinak musím říct, že je to opravdu dost nepříjemné. Citovat
marca Odesláno 30. září 2004 Autor Odesláno 30. září 2004 Jen pro upresneni ja mam original plechove disky a gumy Dunlop. Zkousel jsem na tom gumy Dunlop (stejny typ), Michelin, Pirelli, Barum a se vsim to vibruje. Kola jsou vyvazena a po 2 dnech jezdeni znova kontrolovana, po dalsich 2 dnech opet kontrola. Musim rict, ze to vypiplane vyvazeni o zmirnilo ty vibrace, ale porad to je dost neprijemny. Vibrace zacina priblizne od 130 km/h a ve 135 km/h to je jako kdyz clovek zapne nejakej \"spinac\". Potom to pokracuje dal a dal do vyssich rychlosti. Kdyz na to prijde ani nemusim koukat na tachometr a jak zacnou vibrace vim na 100%, ze jedu 130 km/h. Vcera jsem s tim jel asi poprve v dost silnem desti a kdyz jsem dosahnul na rovne silnici 130 km/h tak jsem myslel, ze se zabiju. [Editován dne 9/10/04 marca] Citovat
Bohumil Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Na dálnici jsem to několikrát rozjel, ale žádné vibrace jsem nepoci?oval. Nějaké vibrace a signály se ozývaly ze sedačky spolujezce.:o:D Citovat
aliensk Odesláno 30. září 2004 Odesláno 30. září 2004 Ja taktiez ziadne vibracie nepozorujem ani pri rychlosti >130km/h mam original plechove 15\" kolesa a Continetalky gumy cca 3 mesiace stare Citovat
elwix Odesláno 2. říjen 2004 Odesláno 2. říjen 2004 Po pár měsících od \"dynamického vyvážení\" mi to dělá znovu. Tak, jak napsal Destiny - při brždění z vyšších rychlostí... Čekám až obuju zimáky a znova to nechám u Domanského vyvážit. A slibuju, že znova vyzpovídám \"spolužáka-Pežo?áka\"... Citovat
marca Odesláno 9. říjen 2004 Autor Odesláno 9. říjen 2004 Tak po delsi odmlce pisu stav. Dal jsem tomu jeste sanci a v servisu vymeni kompletne celou predni napravu. Tak uvidime. Kazdopadne pokud to nepomuze, tak dopis pisu a dam ho k dispozici aby se mohl kdo bude chtit pridat. Zase napisu... PS Sakra nevim proc me porad napada veta .... \"Koupim si nove auto, abych nemel tolik problemu\" [Editován dne 9/10/04 marca] Citovat
Bohumil Odesláno 9. říjen 2004 Odesláno 9. říjen 2004 Už jsem to tu někde psal, zkusil bych nechat zkontrolovat plecháče, jestli nehážou do strany, nebo jestli nejsou nějak zkřivený a jestli středová díra je přesně uprostřed a jestli na náboji kola přesně sedí na osazení a nemá tam nějakou vůli. Jinak nevím. Když píšete, že je to vyvážený dobře, tak už může být chyba snad jenom tady. Když vyvažují kolo, upnou ho za středovou díru do vyvažovačky, přiklopí kryt a roztočí. Kryt odklopí až když se kolo zastaví, takže podle mě si ani nevšimnou, že disk je rozhozený. Citovat
Bohumil Odesláno 15. říjen 2004 Odesláno 15. říjen 2004 Teď mě ještě napadlo, že když to dělá jen při brždění, jestli to není od brzdových kotoučů? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.