Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Výkon asi ani ne, krouták by měl být o 5nm menší, což asi taky znát nebude, ale bude trošku horší výkonová charakteristika, bude nejspíš mín tahnout v nízkých otáčkach.

Odesláno

Pocitove muzu rict,ze s Lucasem to jelo lip,Bosch je takovy tupejsi a lenivejsi,Lucas byl sviznejsi a sel lip do otacek.

Ale zas kdo vi kolik melo to cerpadlo bosch nabehano.

Odesláno

no je jesné že ta elektronika má lepší náběh hlavně při rozjezdu,ale jinak po dálnici není problém udělat 170 když je potřeba rychleji popojet abych nezdržoval ty kance za mnou,ale jinak mi to vůbec nevadí,tenhle motor není na závodění,a Bosch šlape velice dobře !!

• O 1 měsíc později...
Odesláno

no mě ten držák dal tehdy taky,ale borec co mi to předělával tam nechal ten původní,a ten co jsem k tomu dostal mi pak zůstal......,takže já mám původní na kterém byl Lucas...... ,akorát je potřeba to dát na správnou díru,bo já ho měl moc položený směrem k motoru a nešlo to jak mělo,tak to pak posadili v servisu víc na stojáka a je to vše v cajku ,a navíc byl špatnej předvstřik,tím jak bylo to čerpadlo moc položený,ale po drobné úpravě to je cajk....

• O 1 rok později...
Odesláno

Trochu sa sem privtrem...riešim podobný problém () a tak by som chcel poprosiť 406károv 2,1 TD, čo menili Lucas Epic ze mechanického Boscha, či poradia, či bol problém zapojiť elektriku...také veci ako tacho, otáčkomer, kontrolky, klímu...lebo myslím, že spojazdniť motor ako taký by nemusel byť problém, len čo elektrika potom..

Ale riešim to na Megane, ale je tam Epic...

EDIT - Kolega Punkac mi poradil toto (za čo som mu veľmi vďačný):

takže k elektrice.....

problém není žádnej

vedle řídící jednotky je dvojité relé hnědé barvy, na kterém si najdeš pin, který má +12V po otočení klíčku do první polohy (rozsvítí se baterka a hraje rádio), ten pak připojíš na stop ventil na čerpadle, řídící jednotku necháš normálka v autě právě kvůli klimě

nic jinýho nepotřebuješ. Kdyby blbnul otáčkoměr, což je pravděpodobné, musíš lanko od plynu rozdělit, aby tahalo současně za táhlo plynu na boschi a tahalo i za původní snímač elektronického plynu

nebo toto

to už nechám na tobě

jinak k boschi je dobré mít vstřiky k němu a trubky, s lucasackýma vstřikama to moc nejede, jsou na jinej tlak

dále je potřeba (i když já se na to vykašlal) připojit vodu z bloku motoru na ten bimetalovej sráč u čerpadla (já jezdil úplně v pohodě bez toho)

Ako som už písal, ja to riešim na Megane I, ale je tam proste nešťastný Epic (hlavne nešťastná elektronika), len tam mám takú dilemu, že ak by som chcel meniť aj trubky a vstreky, musím meniť aj hlavu, pretože vsteky majú jemne inú polohu. Ale čo je obmedzujúcim členom pre použitie Lucas vstrekov pre Bosch čerpadlo? Vstrekovací tlak? Som totiž našiel, že Lucas 406 má iné hodnoty ako Bosch XM:

406 Lucas:

406lucas03mar181603.th.jpg

XM Bosch:

xmbosch03mar181604.th.jpg

Ale pri Megane sú rovnaké údaje pre Lucas a Bosch:

Bosch:

meganebosch03mar181559.th.jpg

Lucas:

meganelucasr03mar181554.th.jpg

Takže ak by bol obmedzujúcim prvkom vstrekovací tlak, tak pre Megane by to mohlo byť jedno. Zas ale Lucas je jemne kratší a teda vstrekovacie trubky by boli dlhé. Otázka - dajú sa trochu prihnúť?

PS - a neviete mi poradiť, čo blokuje imobilizér pri EPICu? Iba Stop ventil?

Ďakujem.

[upravil dne 18.3.2012 19:12 od ferrari]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...