Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ved tak som to myslel s tym stafordom...

Ja s mojim chodim aj po ulici s pustenym na volno.

Sice ludia sa ho na vzhlad boja, ale nikomu nic nespravi, ani ludom, ani psom.

To by som si asi so stafordom dovolit nemohol :P

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Náš Ilči: [/quote No, to už je asi dědeček. Nám loni umřela mopsice, fenečka Fifinka stará 7 let, pořád se z toho nemůžeme vzpamatovat - zkrátka člen rodiny. Tož Ilču pozdravujte.

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

S prepacenim, takych majitelov ako ty by som najradsej niekde nakopal ...

Je v poriadku, ze tvoj pes nikomu neublizi, ale prave ked sem na prechadzke mi s tym stafordom, ktoreho mame kludne na retazi, tak su takyto majitelia postrach.

Ono potom napriklad ten labrador ide priatelsky k tomu nasemu stafordovi, a bohuzial nas staford sa k nemu priatelsky nezachova ...

Stava sa to uplne bezne, ze pes navolno sa rozbehne za tym mojim, vtedy mam najradsej chut pustit aj ja toho nasho, nech je to teda FER ...

Odesláno

Stafordi mají takovou povahu, že když nevyrostou se psama tak berou rodinu (lidskou) jako svou smečku a nesnáší ostatní psy. Náš Igor se zahryzl do volně pobíhajícho obřího vlčáka, byla hrůza ho odtrhnout. Naopak ale když na něho vyjel jakejsi malej ratlík tak si lehl na záda a byl konsternovanej.

Uvidíme jak se bude chovat Luboš když vyrůstá se 2 psama a občas ho vezmem do města kde potkává psy, zatím bez problému, je mu půl roku.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

...takych majitelov ako ty by som najradsej niekde nakopal ...

nabuduce teda kludne mozes :D

Ono potom napriklad ten labrador ide priatelsky k tomu nasemu stafordovi, a bohuzial nas staford sa k nemu priatelsky nezachova ...

Toto bude asi ozaj chyba toho labradora (v tomto pripade) :D

Ale aby si sa len nerozculoval, ked vidim takeho psa ktory chce toho mojho rovno zozrat tak si ho zavolam a dam na voditko :)

Aby som nedvihal adrenalin takym majitelom ako ty pises ze si ;)

Odesláno

Mne to adrenalin dviha len kvoli psovi, ktori je ide k mojmu .. .

Ja ti garantujem, ze keby tvoj labrador prisiel, tak neskonci dobre ... Ja s toho budem mat viacmenej ho*no, pretoze ty si ho mal navolno, ale proste je mi luto kazdeho psa ... A proste majitel ktory toto ignoruje, ma vie nasrať.

Ono ked už sa ten staford zapozera do prichadzajuceho psa, ono je problem ho uz i odtlacit nekam ...

Inak Fusion to celkom vystihol, na stenata a niektore male psi si nedovoluje. Niektore myslim zamerne, pretoze taky mali pes co byva v jeho baraku, tak toho neznasa :D

Inak na stafordovi mam rat to, ze je pratelsky k lidem, ale kdyz ze srandy zacnu mixlovat s partnerkou, a on s nou vyrastol, tak uz steka, vrci a ide do pozoru ... Takze Y2K ked ta pojdem kopnut, a nahodou by si sa branil, tak ono pes to uz za mna dokonci :D:P

A len posledne dodam. Je dobre, kdyz si toho psa zavolas k sobe ... Na tych majitelov nenedavam, problem je, ze ked ten pes ku mne uteka, a majitel krici \"beny pod sem\" a pes nepocuva ani trocha :)

Odesláno

:aut Nechcem zasa opakovat co v kazdom vlakne v ktorom pise Lubk0... :D

Takze :ticho

Aby som ale aj cosi k teme...

Ani ten moj uplne vzdy nepocuvne, ale to sa potom bavime inak :D

Vacsinou sa snazim aby nedochadzalo k stretom takym ako Lubk0 opisal :papa

PS: Nemam proste rad plemena ktore sa snazia druhe plemena (pripadne ludi) \"zozrat\" uz len z principu :bojim

[upravil dne 16.3.2010 Y2K]

Odesláno

Ok :) Ja len ze to plemeno, co sa snazi niekoho zozrat mam na hrubej retazi, a on ma na sebe 2 jite popruhy :) Takze pokial pride k stretu, naozaj to nepovazujem za svoju chybu, ale za chybu cloveka, ktory dopustil, aby sa jeho pes priblizil k mojmu na volno bez voditka :):P

Odesláno

K rozhovoru Y2K a Lubka bych dodala snad jen to, ze to jaky pes je je obrazem toho jaky je jeho panicek....Vetsina je o vychove at uz je to pudl nebo RW... Nektera plemena jsou tvrdohlavejsi a od prirody vostrejsi,ale vse zalezi na panickoj jak si s tim poradi....Tudiz kazdy by si pred porizenim hafana mel promyslet na co ma a na co nema.... Kazdopadne proti psum na volno nic nemam,pokud ho ma panicek zvladnuteho....a pak mi je jedno jesi beha na volno doga nebo civava...dle meho nazoru jsou predsudky neposlusnosti,ostrosti a dalsi takove blbosti nesmyslne....Je pouze malo pripadu kdy neni zkazeny pes vytvorem cloveka...

Odesláno

Každej pes včetně jezevčíka dokáže být agresivní na psy i lidi. U bojových plemen je to 1) šíleně zmedializovaný, což vyvolává největší strach a 2) to má ten pes v genech a záleží na majiteli jak ho vychová. Kdyby šlo ale jen o stafordy/pitbuly, nepoužívali by se záměrně vlčáci u policie a na hlídání areálů. A taky je potřeba si všimnout, že většina těch případů co se dostanou do televize jsou zubožení psi nebo psi štvaní ke hlídání a nemají žádný \"společenský zázemí\".

Kolem těch našich si hrajou děti, samozřejmě je potřeba to hlídat a jediný kdy se něco stalo způsobila německá doga, která je oproti stafordům hloupější a hravější a svou velikostí způsobila někomu pád na zem.

Odesláno

Původně zaslal: Y2K

S prepacenim, takych majitelov ako ty by som najradsej niekde nakopal ...

Je v poriadku, ze tvoj pes nikomu neublizi, ale prave ked sem na prechadzke mi s tym stafordom, ktoreho mame kludne na retazi, tak su takyto majitelia postrach.

Stava sa to uplne bezne, ze pes navolno sa rozbehne za tym mojim, vtedy mam najradsej chut pustit aj ja toho nasho, nech je to teda FER ...

tak to by si sa nakopal.ak je pes zvladnutelny na volno tak preco voditko.ako hovori y2k,trochu tie nase psy budia zly dojem velkostou ale neublizia nikomu.mojho psa chodia hladkat deti s mamickami co chodia oproti do skolky a spustu deciek zo zakladky.tvojho staforda by asi hladkat nechodili ze.ak niekto nevie zvladnut psa ani na voditku rozkazom tak je niekde chyba.

svojho pustam hockedy na ulicu nech si pobeha a za 10-15 min je naspat,zatvorim branku a hotovo.ludia si nanho zvykli

Odesláno

Jozefsv :) Staford ma urcitu vrodenu agresivitu, to je znama vec. Proti ludom, nema absolutne nic, a takisto ho hladkaju deti z vchodu a ty co ho poznaju ... Obrany je len pokial niekto vyslovne obtazuje jeho pana, co si myslim ze je dobra vlastnost ...

Bohuzial je agresivny voci druhym psom. Prikazi ako pod sem, lahni a podobne pocuva naslovo, takze to nie ani ziadny hlupy pes. Uvedomujem si jeho agresivitu, voci druhym psom, preto ako som pisal ma riadne popruhy a retaz ... Takisto ho pustame navolno, ale to si pekne odslapeme a robime to na roli, kde som vzivote ziadneho psickara nevidel :)

A prosim, nesnazte sa tu valat nieco o nezvladnuti psa. Pokial tvoj pes, nech je to aka chce rasa, prijde k mojmu, hoc nanho panko krici pod sem pod sem, tak niekto iny nezvladol svojho psa ...

A preco voditko ? Myslim ze je stanovene zakonom :) Pokial ho mate vycviceneho, ako hovorite, ze i ked vidi druheho psa, ide za nim, tak vas povel posluchne, vsetka cest ... Takeho stretavam snad 1 alebo 2 venciacich ... Ostatny to tak zvladnute nemaju ani zdaleka :)

Odesláno

A preco voditko ? Myslim ze je stanovene zakonom :) Pokial ho mate vycviceneho, ako hovorite, ze i ked vidi druheho psa, ide za nim, tak vas povel posluchne, vsetka cest ... Takeho stretavam snad 1 alebo 2 venciacich ... Ostatny to tak zvladnute nemaju ani zdaleka :)

Presne jak rikas...nemaji to zvladnute.....Ale vsichni tu zatim rikali ze pokud pousti sveho psa tak ho zvladaji...tak tedy nevim co tu resime:DA sam si rikal ze ho navolno poustis...tak tu nemusime ani vytahovat zakon..jak si sam rekl take ho porusujes...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...