brade Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 V poslední době mi začalo řinčet něco od kufru... dělá to od cca 55 km / h výše. Zjistil jsem, že když zatočím v této rychlosti prudce doleva (tzn. auto se nahne a opře o levá kola), randál ustane - jsou to ložiska? A kolik stojí v servisu? Díííky ) Citovat
AnotherOne Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Keď zatočíš prudko do ľava auto sa oprie o pravé kolesá. Ako znie ten randál? Mohli by to byť ložiská, tie hučia. Keď dáš auto na hever tak skús točiť kolesom, malo by to byť počuť a cítiť. Skontroluj pravé zadné koleso. Citovat
pajo30 Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Ja mám podobný problém ale ide o neznesiteľné pískanie pri akejkoľvek rýchlosti a ide to z predu z vodičovej strany ak zatočím do ľava alebo prava tak to prestane, a ešte niečo nerobí to vždy niekedy je aj pár dní pokoj nemôže to byť len nejaký kamienok? Citovat
brade Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 Přestane když přibrzdíš na tu rychlost kolem 55 a níže... jasně, opře se o kola na pravé straně, omlouvám se ) Je to jakoby pískání co má pravidelnej rytmus, když se do něj zaposloucháš - jakoby vyšší / nižší / vyšší / nižší a takhle furt dokola (a hrozně rychle a člověku z toho během pár vteřin začnou běhat mžitky mezi očima). Mám najeto necelých 140tis Ten hever zkusím, bojím se ale, jestli to bude co k čemu, když to dělá až od těch cca 55 výš Citovat
brade Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 Abych upřesnil, je to spíš takové pískání, hvízdání než rachot drtícího se ložiska. Probíral jsem to se známým a ten říkal, že to vypadá na brzdy - buď je pokřivenej kotouč nebo pakny. A při vyšších rychlostech se rozkmitají a začnou dělat ten randál... odpovídalo by to? Zjistíte mi někdo prosím ceny částí brzdové soustavy? Citovat
AnotherOne Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Skús jemne pritiahnuť ručnú brzdu či sa to zmení. Citovat
pajo30 Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Pribrzdenie bola reakcia na paja. áno keď pribrzdím prestane, ale to pískanie nie je pravidelné dva dni nič a potom píska a niekedy počas jazdy prestane [upravil dne 7/3/10 pajo30] Citovat
AnotherOne Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 To budú doštičky, buď ich vymeň alebo sa s tým zmier. Citovat
pajo30 Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 mám elektróny takže na ne vidím a sú ešte celkom hrubé takže meniť budem až neskôr ale mohol by si mi poradiť zn. ktorá je v poriadku akú tam mám teraz neviem lebo som auto kupoval na jeseň a kolesá pôjdu dole až na budúci mesiac keď budem obúvať letné. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 Mě pískají na pravém zadním kole. Někdy ano, někdy ne. Hlavně při dobržďování. Budu to řešit až bude teplo. Srazím hrany na deskách, odstraním rezatý otřep z kotoučů a vnější stranu destiček namažu lehce měděnou vazelínou. Myslím, že by to mělo pomoci. Citovat
brade Odesláno 7. březen 2010 Autor Odesláno 7. březen 2010 To není klasické pískání - to mi dělají občas přední kotouče, tohle je neustálý rachot, jako kdybys jel na špatných pneu a do toho ti lehce vibroval nějaký kus plechu Citovat
brade Odesláno 8. březen 2010 Autor Odesláno 8. březen 2010 Tak jsem to zkoušel a bez úspěchu... tou brzdou to není :-/ Citovat
King81 Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Nazdar chlapi:roker Mam podobny problem. Tiez mi trochu nieco piska pri nizsej rychlosti. Piska to sem-tam aj ked nebrzdim. Budu tu asi brzdy, resp. dosticky, ze? Inak som si vsimol, ze ked som presiel v pomalej rychlosti nejakou nerovnostou, ze sa auto zhuplo, piskanie bolo pocut castejsie. Moc sa v tom nevyznam. Poprosil by som nejake nazory:papa Citovat
HonzaZ Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Ano, tak se to chová, viz příspěvek o tři výše. Citovat
King81 Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Původně zaslal: HonzaZ Ano, tak se to chová, viz příspěvek o tři výše. Akoze to moze piskat aj na nerovnostiach? Myslim tie dosticky. Citovat
HonzaZ Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Myslím, že vibracemi se destička může nepatrně posunout a začne popiskovat. Citovat
King81 Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Původně zaslal: HonzaZ Myslím, že vibracemi se destička může nepatrně posunout a začne popiskovat. A ked dosticky vyzeraju este v pohode a kotuce tiez, co sa s tym da urobit? Citovat
HonzaZ Odesláno 25. březen 2010 Odesláno 25. březen 2010 Já udělám to jak jsem uvedl výše. Snad to pomůže. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.