Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Potíže se startováním

Recommended Posts

Guest Viki5512
Odesláno

Dobrý den, \"přes noc\" mi přestalo startovat Ullysee ( 1996, 1,8benzin) Baterka točí, ale motor nechytne. Kontrolka autodiagnose se vůbec nerozsvítí ( předtím se rozsvítila a po chvilce zhasla) Máte s tím prosím někdo zkušenost nebo poradíte? Auto mám druhý týden ( zatím absolutně bez potíží), manuál jsem nesehnala, jen radu, že je to \"bráška\" peugeota, ať se kouknu sem...Děkuju za jakoukoli radu.

Odesláno

Třeba je jen vypadlý nějaký kabel. Takže vizuální kontrola (vyšroubovat svíčku jestli dává jiskru) a jestli jde benzín ke vstřikům (stačí povolit objímku na gumové hadici ke vstřikům).

A doufal bych, že nepomůže odpojit baterku (reset řídící jednotky) detaily v tomhle vláknu:

A pak samozřejmě ozvat se sem jak jsi dopad ;)

[upravil dne 3.3.2010 roslp]

Odesláno

Zdravim mam taky trochu potize se startovanim na 806 chvilku toci a jak chytne tak motor strasne cuka na volnobech jako by to jelo na 3 valce po pridani a chvilce pod plynem se to uklidni a je to bez problemu cim by to mohlo byt diky za odpoved

Guest Viki5512
Odesláno

Zdravím - prvotně to vypadalo na problém s teplotním čidlem ( po jeho odpojení motor několikrát naskočil) ale to fungovalo jen chvilku. Pak jsme zjistili, že u motoru (vlevo pod kapotou) je malá černá plastová škatulka, do které vede kšanda zakončená násobným konektorem - při otočení klíčku v ní cvakalo relátko, ale čerpadlo nenatáhlo benzín. Přítel konektor i krabičku vytáhl, očistil, prostříkal...a nastarovala jsem. Teď to střídavě funguje/nefunguje - uvnitř konektoru na kšandě je jeden z kontaktů \"zapadlý\" a asi tohle zlobí, ale zatím netušíme, jestli to půjde vyměnit (nechce se mi kupovat celý svazek kabelů) a konektor rozebrat nejde ...

Odesláno

videl jsem tohle dvojite rele, ktere ma byt dobre utesnene, plne rezave vody, taky motor nechtel naskocit.

Spina okruh palivoveho cerpadla, zapalovaci rampy, lambda sondy a napajeni jinych cidel, zkusit jine

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím.

Mám P806, 1,9TD, r.v.1997, najeto 147tis. Už když jsem ho kupoval mi majitel říkal, že musím žhavit 2x i v létě. Prý asi špatná žhavička. Po koupi, jak jsem ho dal do servisu na rozvody, filtry, oleje,... jsem jim to říkal, ať se na to kouknou. Servisáci mi řekli, žhaviče jsou dobrý, že stačí po zhasnutí kontrolky \"napočítat do osmi\" a pak teprve startovat. V létě OK, ale jak je víc jak -5 stupňů, musím žhavit 3x a někdy i víckrát točit, než nastartuju. Je fakt, že NEJEZDÍM denně - většinou o víkendu.

Jak je motor teplej, startuje na první žhavení.

V čem by mohla být zrada??

Dík za odpovědi.

Odesláno
Původně zaslal: Brajara

Zdravím.

Mám P806, 1,9TD, r.v.1997, najeto 147tis. Už když jsem ho kupoval mi majitel říkal, že musím žhavit 2x i v létě. Prý asi špatná žhavička. Po koupi, jak jsem ho dal do servisu na rozvody, filtry, oleje,... jsem jim to říkal, ať se na to kouknou. Servisáci mi řekli, žhaviče jsou dobrý, že stačí po zhasnutí kontrolky \"napočítat do osmi\" a pak teprve startovat. V létě OK, ale jak je víc jak -5 stupňů, musím žhavit 3x a někdy i víckrát točit, než nastartuju. Je fakt, že NEJEZDÍM denně - většinou o víkendu.

Jak je motor teplej, startuje na první žhavení.

V čem by mohla být zrada??

Dík za odpovědi.

Pomooc.

Už to zlobí i při +12stupních.

Nastartoval jsem až na po 6té.:myslim

Taky mi při žhavení 3x něco cvakne pod kapotou vlavo. ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...