Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak sa mi zas raz podarilo cosi posrat na Windows.

Neviem sice ako sa mi to stalo ale po restarte systemu mi system nenabehne a ihned po zavadzani windowsu mi napise:

BOOTMGR is compressed

Press Ctrl+Alt+Del to continue.

Samozrejme po tomto sa comp restartne a zasa to nabehne.

Predpokladam ze chyba sa stale prave s tymto suborom.

Na nete som nasiel par rad ako na to ale ziadna nefunguje.

Mozno prave tu sa niekto najde kto mi pomoze.

Inak je to notebook a WinXP Media Center ktore prilis nepouzivam, fungujem na Linuxe, ale bol by som rad keby som to rozbehla bez preinstalacie nakolko je zrejme chyba len v tom jedno subore.

Odesláno

vloz CD s temi windousy, dej instalaci, a az se te to zepta jestli to ma puvodni vydle smazat nebo jestli je chces opravit, dej opravit, ono to tam znova nakopiruje originalni soubory.

existuje varianta reseni pres opravnou konzoli, tj opet vlozit instalacni CD, a na zacatku dat opravit pres konzoli, je to tusim prikaz klavesy R, a tam pak do toho okna co vypada jako DOS, napis: fixboot, a muzes i fixpartition ale to nevim jestli v ty instalaci pujde.

pak napis exit, rebootne se to a bud to pude nebo ne, kazdopadne tim nic nerozbijes ...

sem zapomel: seznam prikazu v te konzoli napis HELP, a muzes pro zacatek skusit i FIXMBR a EXIT, ale to jsou dohady, omlouvam se pokud by nic z toho nezabralo.

Preci jen se to spravuje lip dyz u toho sedim :)

[upravil dne 20/2/10 Berkoff]

Odesláno

No jo...toto som nasiel na nete...

Horsie je ze instalacku som akosi zlomil :D

A stiahnut na nete Media Center je dost tazke...

Nepojde to aj s instalackou obycajneho XP? :myslim

Odesláno

no ta konzole na zacatku urcite, ale to prepisovani souboru nee! abys neco nepokakal. nech si vypsat ten help, a vyzkus secky FIXneco co najdes :) ja vim ze to je takovy nemastny, ale fakt dyz to clovek nema v ruce :)

Odesláno

ee, to je nebe /dudy :D hlavne linuchem nemuzes stejne prepisovat dyz to bude NTFS na widlich, udelej tu konzoli, staci klasicky instalacni cd XPcek, jakychkoli....

Odesláno

To ja viem ze to nie je to iste...

Ale proste ten posraty subor tam je, tak by som ho najradsej prepisal a je :)

A to prepisovanie NTFS na oknowsoch ide hadam nie...ale to je o inom.

Ok, skusim tu konzolu, sice som to uz skusal ale asi nie dobre :papa

Odesláno

na to FIXBOOT sa ta to opyta ci chces opravit bootovaciu tabulku, ked day YES, alebo Y tak ju opravi, a vysledok zapise znovu do bootmgr, co je vlastne skratka pre bootmanagera vo windows, tym by sa to malo (hypoteticky) opravit. ale su to len windows.

inac z lunuxu sa do windows dostat da, ale windows musi byt na FAT32 alebo musis mat volaco doinstalovane, aby to dokazalo zapisovat na NTFS, lbo linux sam o sebe pouziva iny system suborov.

Odesláno

Dik za info...skusim teda...

A kasli na ten Linux/Win, sam to pouzivam, viem ze to ide.

To ze ma Linux iny system suborov a podobne sa hadam bavit nemusime :papa

Odesláno

Ahaa....no jasne, to bude tym, v tom pripade je to tazsie :super

Odskusam a dam vediet...

Kua ale sere ma ze jeden subor toto dokaze porobit.

Preco nedali nejaku opravu hned pri boote win a hotovo :grr

Odesláno

fix boot mgr? [nevim jak ten prikaz presne je ale funguj to.]

to jsem pouzival ale potrebujes na to aspon cd winXP,

proste nejaky kde se da spustit prikovi radek kde bys to zkusil...

ta oprava jak pises uz je na win7. .ael stejne ptorebujes to cd.. vlastne i na vistach to je...

jina mam ubuntu 9.04 JJ na cd a ted sem potreboval neco zalohovat.. a bez problemu umi read,write,delete,rewrite na souborovy system NTFS, fungoval sem z live cd.

Bez cd winXP ti sefiku moc neporadim.. posledni znama funkcni konfigurace? nebo nouzovy rezim se taky nechytne?

Odesláno

Nabootuj z windows CD, pak dej opravit, otevře se konzola, potom zvoliš svuj system, nespiš 1. pak potvrdiš enter, pak napišeš fixboot a daš enter, potvrdíš dotaz pismenem y, jako yes, pak napiš fixmbr, potvrdiš y, pak napišeš exit a hotovo. snad je to tak nějak, přesně si ten sled nepamaruju, ale přikazy jsou OK.

Odesláno

CD key neni problem...mam origos...

Ale vlastne problem asi bude kedze mam origos media center a hento je obycajny XP....ale nevadii...najdeme :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...